Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_ZDENEK_MILER Název materiálu:Zdeněk Miler Předmět:Literární výchovaRočník:2. Časová dotace:25 min.Datum ověření:6. 12. 2011 Jméno autora:Mgr. Vladislav Rusín Klíčová slova:Ilustrace knížek, Zdeněk Miler Výchovné a vzdělávací cíle:Žák se naučí poznávat a pojmenovat ilustrace Zdeňka Milera Rozvíjené klíčové kompetence: Kompetence k učení Anotace, metodický list:Žáci se naučí poznávat ilustrace Zdeňka Milera Použité zdroje: http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/index_img.php?id=35532http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/index_img.php?id=35532, http://evalenarehnmark.wordpress. com/category/graphic-design/, http://www.baset.cz/tituly/krtecek/how-come-little-mole-has- trousers, http://audioknihy.heureka.cz/o-zvedavem-stenatku-cd/,http://evalenarehnmark.wordpress. com/category/graphic-design/http://www.baset.cz/tituly/krtecek/how-come-little-mole-has- trousers

2 Zdeněk Miler Zpracoval:Mgr.Vladislav Rusín

3 Zdeněk Miler: Nejvíce proslul animovaným seriálem o Krtkovi. V současné době existuje přibližně padesát dílů o malém Krtečkovi. Zajímavostí je, že seriál o Krtečkovi není mluvený (s výjimkou 1. dílu – Jak krtek ke kalhotkám přišel), Krteček a jeho malí kamarádi pouze vydávají zvuky citoslovce, což jsou vlastně hlasové záznamy jeho dvou malých dcer Kateřinky a Barborky.

4 Kvůli snadné srozumitelnosti je Krteček oblíbený i u dětí v zahraničí, například v Německu, Polsku, ale i v Japonsku.

5 Další tituly ilustrované Zdeňkem Milerem

6 Americký astronaut Andrew Feustel, jehož manželka má české kořeny, si plyšového Krtečka vzal dokonce na cestu na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS), takže se dá říci, že Krteček dobyl i vesmír.

7 Další využití ilustrací Zdeňka Milera. pexeso omalovánky karty puzzle dřevěné kostky

8 A teď malá soutěž v kreslení Na půl minuty ti ukáži jeden známý obrázek od Zdeňka Milera a pokus se jej co nejpřesněji napodobit. Vytáhni si tužku, pastelky, papír a čekej. Připraven?????? Tak jdeme na to!!!!!

9 Máš to v hlavě? Tak se dej do práce!!!!!!!!!


Stáhnout ppt "Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google