Obyčejné barvy neobyčejným pohledem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Voda.
Advertisements

Test osobnosti Zpracoval : Dalai Lama.
Zpracovala Mgr.Jindra Chejnová,
Citáty O LÁSCE.
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Téma hodiny: Bulharsko - opakování Předmět: Zeměpis
Vliv barev na psychiku člověka
6.5 Psychologie vnímání barev
Co je štěstí ….
6.5 Psychologie vnímání barev
Barva těles (Učebnice strana 178 – 181)
Číslo v digitálním archivu školy
Co je štěští…..
Hvězdy Michal RODINA. Barva hvězdy Hvězdy mohou mít různé barvy, nejčastěji v závislosti na povrchové teplotě. Stejně jako při zahřívání kovů se barva.
P r o milovanou Autor Hanis.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.06 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici literárních pojmů, které jsou vysvětleny na příkladech. Vzdělávací oblast: český.
Jaký báječný svět… Jaký báječný svět… Louis Armstrong Wait for music to start. Slides will advance automatically. Click or press a key to advance manually.
Rozptyl světla Rayleighův rozptyl Miroslav Blabla 9.A.
Vnímání světla Vičánková Barbora 3IT.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Kamarád Bodlínek Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
Prosím nepodvádět a čestně odpovídat. Jinak podvádíš jenom sebe ! ! !
Pro Miláčka JÁJU …….. Pro Miláčka JÁJU ……. Jsi poupátko mého štěstí, co nikdy neuvadá, jsi studánka všech neřestí, co nikdy nevysychá. Jsi zlaťoučké.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Nebe plný hvězd 1. Příteli pohleď, na nebe plný hvězd,
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
BYLINY A KEŘE LESA 2.
Život není procházka růžovou zahradou… A jen těžko si ho takový můžeme udělat… Ale proč by taková nemohla být prezentace?
Barvy z fyzikálního a psychologického hlediska
JARO V březnu je první jarní den. My s tátou dáváme mámě kytičku sněženek, obyčejně nějakou najdu na zahradě. Vystrčila zelený klíček z hlíny a já ji.
Optické klamy a jevy Test Petr Okrajek.
Sněhuláci z papírových koleček
Křížovky s VS po B II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ÚSMĚV.
Název úlohy: 2.14 Barvy světla
Co je to štěstí…..
Scházíš mi lásko .... Scházíš mi lásko ...
Krása Jen skrze Krásu si člověk hledá cestu ke Svobodě.
Souhvězdí.
ANTARKTIDA.
Úkoly nejen pro Kačenky.
Světový oceán Mgr. Petr Králík.
34.1 Přídavná jména Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura Autor:
Jaký báječný svět… Louis Armstrong.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Rozklad světla optickým hranolem Číslo DUM: III/2/FY/2/3/8 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Ponoř se do modra …
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Daniela Vlčková Název materiálu: VY_12_INOVACE_ Cj.8.Vc. 25_liceni Datum:
Barva těles. Barva neprůhledného tělesa je určena tím, jakou složku bílého světla těleso odráží a jakou pohlcuje. Žlutý citrón odráží žluté světlo, ostatní.
Rozklad světla Investice do rozvoje vzdělávání.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Světová literatura pro.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV: Rozklad slunečního světla optickým hranolem.
P r o milovanou Autor Hanis.
Ivča Lukšová Petra Pichová © 2009
Teplé a studené barvy Název školy
Sortiment JOVI Pro školy a školky
LÍČENÍ VY_12_INOVACE_Rů_I_24 Název projektu: OP VK
EU_32_sada 2_07_PV_Počasí-koloběh vody_Duch
7. ročník Michaela Hantková
Osnova 1 Úvodní snímek 2 Fotogalerie 3 Barvy 4 Délka 5 Kdy vychází
Druháci a matematika 4 Vyznačujeme body KA 3 TI 1 TE MA
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Člověk a barvy Barvy jsou přítomny v nesčetných různých formách a jevech Člověk je schopen prostým okem rozeznat aspoň 2000 různých odstínů Člověk barvy.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
Stylistika Lyrický popis - líčení. Stylistika Lyrický popis - líčení.
SPECIFICKÉ KATEGORIE NEVERBÁLNÍ KOMUNIKACE
Co je štěští…..
Práce s atlasem HYDROSFÉRA autor: Mgr.Jana Mikešová
Transkript prezentace:

Obyčejné barvy neobyčejným pohledem LÍČENÍ Obyčejné barvy neobyčejným pohledem

Žlutá

Jaká je žlutá? Napiš co nejvíce přídavných jmen, vlastností a sloves, které charakterizují žlutou barvu. Svítivá Jasná Prosluněná Třpytivá Lesklá Blýskavá Veselá Optimistická Oslnivá Zářící Slunečná Zlatá Jiskřivá Blyštivá Rozveselit Rozzářit Rozjasnit Blyštit se

Zelená

Fialová

Černá

Jaká je černá? Napiš co nejvíce přídavných jmen, vlastností a sloves, které charakterizují černou barvu. Skrývá Zatajuje Schovává Lichotí Mlčí Stojí Neprozradí Skrývající Ladná Důstojná Vážená Hebká Sametová Lichotivá Odvážná Laskavá Temná Smutná Elegantní Zádumčivá Hluboká Ponurá Truchlivá Zarmucující Milosrdná

Modrá

Modrá Moře. Oceán modré barvy zářící tisíce odstíny. A přitom je mořská hladina pouze obrovským zrcadlem. Odráží nádechy a rozmarné nálady nedosažitelné oblohy. A přesto se za ranního rozbřesku zdá, že oceán s nebem někde v nekonečnu splývají. Ani nedokážeme rozeznat, kde končí jedno a začíná druhé. Jak úchvatný a fascinující může být svět. Modrá jsou pomněnky. Blankytně zářící studánky. Kapičky nejčistší rosy lákající svěžestí. Probouzející život. Nejjemnější kvítečky. Rozsypané korálky roztancované lesní víly. Nebo snad její slzy, jež vyplakala nad ztracenou šňůrkou perliček? Modrá je všude kolem nás. Je jí tolik. Stačí jen zvednout zrak k nebesům. Ale kdybyste se chtěli dotknout sametové oblohy, proklouzne vám mezi prsty. Modrá je plachá.

Červená

Napiš příběh červené nebo bílé barvy. Vyjádři v textu, jak na Tebe červená nebo bílá barva působí, jaké má vlastnosti, co Ti připomíná, jaký máš vztah k červené nebo bílé barvě. Zamysli se nad tím, kde se s červenou nebo bílou barvou můžeš setkat. Rozmysli si, která slova se nejlépe hodí k červené nebo bílé barvě. Můžeš použít personifikaci, metaforu, metonýmii, oslovení.

Děkuji za pozornost.