Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Teplé a studené barvy Název školy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Teplé a studené barvy Název školy"— Transkript prezentace:

1 Teplé a studené barvy Název školy
Základní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název materiálu: Teplé a studené barvy Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_4_13 Autor: Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět: Výtvarná výchova Ročník: 6. – 9. Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Tematický okruh: Rozvíjení smyslové citlivosti, Uplatňování subjektivity, Ověřování komunikačních účinků Téma: Prvky vizuálně obrazných vyjádření, Přístupy vizuálně obrazným vyjádřením, Komunikační obsah vizuálně obrazných vyjádření Druh učebního materiálu: Prezentace Potřebný čas pro výuku DUM: 15 min prezentace, samostatná práce žáků 75 min Anotace / Metodický list: Prezentace má sloužit jako motivační úvod k dvouhodinovce výtvarné výchovy. Poskytuje žákům informace o barvách a jejich vlastnostech. Součástí prezentace jsou pokyny k samostatné tvůrčí činnosti žáků.

2 Teplé a studené barvy Podzimní strom
Výtvarná výchova Teplé a studené barvy Podzimní strom

3 Teplé barvy

4 Studené barvy

5 Vnímání barev Složitý proces, při kterém se uplatňuje fyzikální barevný podnět, vyhodnocení podnětu zrakem a vyhodnocení vjemů mozkem. Fyzikální barevný svět je určen intenzitou a barvou dopadajícího světla. Lidské oko je schopné rozeznat 180 barevných tónů.

6 Barevný kruh TEPLÉ BARVY STUDENÉ BARVY

7 Teplé barvy červená, oranžová, žlutočervená, žlutá, zelenožlutá, zelená Společným znakem je, že obsahují žlutou. Tradičně se spojují s ohněm a sluncem, protože vyvolávají dojem tepla.

8 Studené barvy modrozelená, modrá, modrofialová, fialová, červenofialová Všechny obsahují modrou. Jejich charakter určuje voda.

9 Barevná perspektiva Platí, že barvy teplé patří do popředí obrazu, barvy studené do pozadí. Pozoruj barevné kontrasty na fotografiích z přírody.

10

11

12

13 Úkol pro tebe Vytvoř obraz stromu v podzimních barvách.
Budeš potřebovat čtvercový karton s předtištěným „rastrem“, kružítko, tužku, olejové pastely, tuž, štětec a dobrou náladu.

14 Na karton narýsuj libovolnou kružnici – to je budoucí koruna stromu
Na karton narýsuj libovolnou kružnici – to je budoucí koruna stromu. Tužkou si předkresli kmen a větve stromu. Větve by neměly přesáhnout korunu.

15 Čtverečky v koruně stromu vybarvi pastely v teplých barvách, žádné dva sousední čtverečky by neměly mít stejný odstín. Čtverečky v pozadí stromu vybarvi pastely ve studených barvách, žádné dva sousední čtverečky by neměly mít stejný odstín. Pozor! Nevybarvi kmen ani větve stromu.

16 Větve stromu a kmen vybarvi černou tuší.
Hotový obrázek nastříkej fixátorem a nalep na černý karton.

17 vlastní foto

18 vlastní foto

19 vlastní foto

20 Použitý zdroj: Obrazová kompozice online. Wikipedie citováno .Dostupné z WWW: 


Stáhnout ppt "Teplé a studené barvy Název školy"

Podobné prezentace


Reklamy Google