Svět techniky a já Kateřina Večerková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Jak ovlivňuje můj život současná technika
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Význam vody pro člověka
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Ponoř se do modra ….
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
Něco na Vánoce a Nový rok
„Jak ovlivňuje můj život současná technika“.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
1. Láska, kterou Ježíš dává do srdcí věrným svým, láska je, jež neustává, láska k dobrým i zlým, láska, kterou žádná bouře nemůže uhasit, láska mocná jako.
Hodnotová orientace svobodné generace
Energie.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Svět techniky a já Lucie Šamárková. Obrázky nejrůznější techniky.
Tereza Kudělová. Svět techniky  Od začátku techniky jsme přešli z dřevěných kol a vozů na letadla,auta,autobusy,motorky a další věci potřebné k blahobytnému.
Život je jako pohádka. Může být krátký i dlouhý, vyžitý do poslední kapičky, ale také nedokončený. Smutný i veselý, záleží jen na tom, jak si to sám hlavní.
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…
Jak funguje věda - jak vědci přemýšlejí, - jak přicházejí na své objevy, - co můžeme od vědy očekávat - a co naopak ne Mgr. Jan Kolář, Ph.D. Ústav experimentální.
Předtím než vám ukážu svou prezentaci o životu ve Vesmíru si uvědomte si, že nejsou vědecky potvrzené žádné informace ! ! ! ! !
Já a příroda.
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Proč se učíme fyziku? O čem fyzika je?
Zpracovala: Natali Hoffmannová
Čtěte pomalu a tiše!  .
Jeden rok můžete být nejlepšími přáteli,
Pro ty co mám ráda Lidé přicházejí do našich životů z nějakého DŮVODU, na určité OBDOBÍ anebo na CELÝ ŽIVOT. Když je budeme umět rozlišovat, tak budeme.
≈1 Pe 1·8–9. 1Pe 1·9 Naše vírazáchrana duší. Záchrana z čeho? Z hříchu ze smrti. Jak tedy té víry dosáhnout? – Jak se stát věřícím?
Vytvořila: Kristina Thielová
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Klára Ligocká Slunečný server…. Bez elektroniky v naší době by jsme se neobešli… Je to dobře nebo špatně ??? Ukážeme si dobré ale i špatné stránky Bez.
Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o. Ekonomika a marketing I. ročník Vyučující PhDr. Jan Sinkule Základní kategorie ekonomie  Vztah ekonomie.
Důstojnost člověka ve zdraví a v nemoci Viola Svobodová Hospic sv
Úspora elektrické energie
Voda Co o ní víme?.
Počítačová verze hry pro Windows
Geostacionární družice
Přemýšlej o tom… Ťukni myší, abys viděl dál… Určitě to za to stojí.
Život není procházka růžovou zahradou… A jen těžko si ho takový můžeme udělat… Ale proč by taková nemohla být prezentace?
Vzhůru Jakub Dybowicz. -K aždý den se najde člověk který je k počítači, televizi nebo podobným přístrojům, připojen imaginárním řetězem. Každý takoví.
Technologie.
Vynálezy.
Vytvořil:Daniel Petrusek. -mé Logomé Logo -Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet?Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet? -TelevizorTelevizor.
Člověk Člověk je společně s živými organizmy součástí živé přírody.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Moje záliby Přemýšlení Kateřina Veverková
Virtuální realita.
Jak na bezpečný internet?
Jak na bezpečný internet?
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Vzdejme Pánu díky Ref.: Své kroky rozezpívej, rozezpívej, rozezpívej, láskou je rozezpívej, rozezpívej, rozezpívej. 1. Vzdejme Pánu díky za vše co nám.
DOPIS PRO TEBE.
energie má své dobré stránky ale i špatné ENERGIE.
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
Energie III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
Ájurvéda a já ročníková práce srpen Óm Dhanvantaraje Namaha Děkuji všem učitelům, kteří mi ukazují cestu.
Název projektu: Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Projekt 3D planetárium, Techmania Plzeň.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Čím chci být ,až vyrostu.
SMRT Vypracoval: Michael Brablec Obor: Technické lyceum Třída: 1L
DOPIS PRO TEBE.
Ťukni myší, abys viděl dál…
Drogy dnešní doby Študáci.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Č T I P O M A L U A T I Ś E !! -na světě je minimálně pět lidí, kteří by pro Tebe zemřeli.
Chci vám říci - DĚKUJI !.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

Svět techniky a já Kateřina Večerková

Svět bez techniky Představ si svět bez techniky, svět ve kterém nemáš svůj vlastní počítač, dotykový telefon a plazmovou televizi .. V dobách, pro nás dávných, lidé neměli nic z toho a přesto se jim nežilo špatně. Třeba v pravěku lidé měli pouze oheň a byli šťastní, protože byli spolu.

Celé lidstvo se na techniku upíná. Tvrdí, že bez ní nemohou žít Celé lidstvo se na techniku upíná. Tvrdí, že bez ní nemohou žít. Spoustu domorodých kmenů zaniklo, protože je lidé s technickými vymoženostmi přetáhli na svou stranu. Když nad tím přemýšlím, jsou lidé s technickými vymoženostmi dobří či zlí ? V této době někdy nejde rozeznat dobro od zla. Nemůžete říct, co je jednoznačně nejlepší a co naopak úplně špatné. V této prezentaci se chci podívat na černou i světlou stránku techniky.

K čemu je nám technika dobrá ? Jako první mě napadá vesmír. Družice, satelity a zkoumání celého vesmíru. Můžeme díky vyspělé technice zkoumat povrch planet sluneční soustavy a bádat jestli je na těchto planetách možný život. První, co pravděpodobně napadne vás, je využití techniky v domácnosti. Pračka, lednička, varná konvice atd.. Ale je opravdu nezbytně nutné tyto spotřebiče používat ? Nemohli bychom třeba místo pračky používat valchu jako za starých časů ? Asi jsme již moc zhýčkaní a život si hodně ulehčujeme. Ale přesto se mi spotřebiče jeví jako užitečné pro lidstvo Technika má spoustu dalších plus. Toto je pouze menší náhled na dobrou stránku techniky.

V čem je technika naopak špatná ? Technika nás naučila ničit a zabíjet. Někdy opravdu krutým způsobem. Opravdu si vězni zaslouží trest smrti na elektrickém křesle ? Musíme používat jaderné zbraně atd.? Jako lidstvo jsme zatím asi nepochopili podstatu lidské existence. Nepochopili jsme, že člověk je důležitý. Každý, co žije na této planetě je potřebný bez ohledu na to, jakého je vyznání nebo rasy. Jsme na technice závislí a trávíme s ní veškerý svůj volný čas.

Na závěr Technika nám dává spoustu možností a rozhodnutí Naopak nám bere spoustu času a ochuzuje nás o radost z obyčejných věcí. Zároveň ničí přírodu. Toto je můj pohled na techniku.

Děkuji za pozornost