Webový portál Budoucnost profesí Ing. Marta Salavová Mgr. Hana Žáčková Národní observatoř zaměstnanosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BUDOUCNOST TRHU PRÁCE Co když už lépe bylo? Ing. Jiří Braňka Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Národní vzdělávací fond
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Trh práce v Jihomoravském kraji – dosavadní vývoj
Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Workshop W Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
VSTUPNÍ ANALÝZY A PRŮZKUM CÍLOVÝCH SKUPIN 1 Projekt HC 198/10 Sledování krátkodobých trendů v poptávce po pracovní síle.
Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Workshop W2d Praha, Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Ing. Blanka Doležalová, ITP Analýza vlivu automobilového průmyslu na zaměstnanost v PK.
Výsledky analýzy kvalifikační a věkové struktury v Pardubickém kraji Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice) Ing. Petr Urbanec (Univerzita Pardubice)
PŘEDVÍDÁNÍ KRÁTKODOBÝCH TRENDŮ 1 Projekt HC 198/10 Sledování krátkodobých trendů v poptávce po pracovní síle.
Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Workshop W2a Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Workshop W2b Bořetice, Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Workshop W2c Praha, Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Národní soustava kvalifikací = řešení situace na trhu práce.
Analýza vnitropodnikového trhu práce
Systémový přístup k předvídání kvalifikačních potřeb Ing. Věra Czesaná, CSc. Národní observatoř zaměstnanosti.
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
Monitoring dalšího vzdělávání
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Makroekonomická projekce zaměstnanosti a vývoj v odvětvích
Základy návrhu metodiky: Význam – Principy – Přínosy Josef Horňáček, Lenka Klimplová (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická.
PREZENTACE KA 5 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jiří Braňka, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
REGIONÁLNÍ ANALÝZA PRŮMYSL 4
PORADENSTVÍ K VOLBĚ POVOLÁNÍ VE SLUŽBÁCH ZAMĚSTNANOSTI
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. 1. GLOBALIZACE TRHU PRÁCE Doc.PhDr. Jaroslav Mužík, DrSc.
Budoucnost profesí Sektorové studie Ing. Jiří Braňka Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Národní vzdělávací.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Budoucnost profesí Budoucnost profesí – pohled za obzor Ing. Jiří Braňka Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání.
Zadání případové studie
REGIONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM O UPLATNITELNOSTI ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ A ČESKOU REPUBLIKOU.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Národní soustava povolání (NSP) Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE)  
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
RNDr. Josef Pitner, Ph.D. Hlavní charakteristiky trhu práce v Jihomoravském kraji EXPAK AT.CZ Slavonice
Prezentace pracovního portálu R. Cerkal
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRAXI … PRAXE PRO VZDĚLÁVÁNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY Vladimír.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Vývoj nezaměstnanosti, segmentace pracovního trhu
Trh práce a politika zaměstnanosti
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Personální plán pro podnikatelský plán
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
NEZAMĚSTNANOST ABSOLVENTŮ A POTŘEBY ZAMĚSTNAVATELŮ NA PRACOVNÍM TRHU Mgr. Martin Úlovec.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Zpracovatel: Centrum pro regionální rozvoj Geografický ústav Přírodovědecká fakulta Masarykova.
Postavení osob do 25 let, nad 50 let a absolventů a mladistvých na trhu práce 24. listopadu 2014 Z0027 Geografická analýza trhu práce.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada42 AnotaceTrh.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Predikce trhu práce KOMPAS
Z0027 Geografická analýza trhu práce
Šetření uplatnění absolventů vysokých škol
1. GLOBALIZACE TRHU PRÁCE
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
vývoj, příležitosti, hrozby
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Problémy trhu práce v České republice a Evropské Unii
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Transkript prezentace:

Webový portál Budoucnost profesí Ing. Marta Salavová Mgr. Hana Žáčková Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Národní vzdělávací fond, o.p.s.

Webový portál o předvídání změn na trhu práce a kvalifikačních potřeb V provozu od května 2009 Budoucnost profesí

 Možnost vyhledávání profesí podle kategorií nebo fulltextovým vyhledávačem 30 profesních skupin do roku 2013  Projekce zaměstnanosti pro 30 profesních skupin do roku 2013 s hodnocením šancí na uplatnění, které na trhu práce tyto skupiny budou mít  Podrobné analytické údaje o struktuře zaměstnanosti, které jsou důležité pro budoucí šance na uplatnění, pro 30 profesních skupin a jejich podskupiny (kategorie KZAM) Vývoj a projekce zaměstnanosti do roku 2013 Kvalifikační struktura (stupeň a nejčastější obory vzdělání) Věková struktura Uplatnění v odvětvích Budoucnost profesí

 Co jsou sektorové studie  Výsledky sektorových studií  Energetika  Elektrotechnický průmysl  ICT služby  Budoucnost profesí v sektorech Sektorové studie

Sektorové studie Budoucnost profesí v sektorech  Trend v poptávce po profesi (profesní skupině) v horizontu příštích let  Současné a budoucí požadované dovednosti  Vliv budoucích trendů na profesní roli Sektorové studie

 Podrobná klasifikace vycházející z OKEČ – 41 odvětví  MINULOST – analýza vývoje v letech  BUDOUCNOST – očekávaný vývoj odvětví a požadavky na lidské zdroje a kvalifikace v horizontu do roku 2020 Vývoj v odvětvích ZAMĚSTNANOST STRUKTURA – VĚKOVÁ, VZDĚLANOSTNÍ, PROFESNÍ

 Porovnání zaměstnanosti a kvality lidských zdrojů v regionech ČR Regionální analýzy NEZAMĚSTNANOST PROFESNÍ STRUKTURA MZDY ABSOLVENTI A DALŠÍ…

O předvídání A další informace… Zahraniční zkušenosti Užitečné odkazy Co ovlivňuje trh práce Zítřek není pokračováním dneška