Dotační tituly pro IT/ICT sektor. Dotační tituly pro IT/ICT sektor O eNovation Vznik v první polovině roku 2007 Poradenská činnost v oblasti eGovernmentu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Dotační program ŠKOLICÍ STŘEDISKA
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Granty pro IT a jak jimi podpořit prodej Robert Šedivec.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Centrum evropského projektování Aktuální dotační příležitosti pro podnikatele.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
PROGRAMOVÉ OBDOBÍ Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Podpora poradenských služeb a exportu v letech Ing. Dita Kabelková Projektový manažer RAVEN Consulting, a.s. Praha,
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Dotační tituly pro IT/ICT sektor

Dotační tituly pro IT/ICT sektor O eNovation Vznik v první polovině roku 2007 Poradenská činnost v oblasti eGovernmentu a strukturálních fondů/dotace Primární zaměření na dotační tituly v ICT oblasti, konkrétně programy ICT a strategické služby, ICT v podnicích, Integrovaný operační program

Dotační tituly pro IT/ICT sektor Dotace obecně - strukturální fondy Veřejná podpora vymezená legislativou EU Státy vytváří operační programy – OP, které EU schvaluje Dotace složena z 85% peníze EU, 15% státní rozpočet - období OP se rozpadají na jednotlivé programy, řídí je ministerstva (a regionální rady)

Dotační tituly pro IT/ICT sektor Dotace obecně - strukturální fondy Dotace přiznána na základě žádosti/projektu Vyplácena až po realizaci projektu, zpětně za realizované výdaje Projekty hodnoceny výběrovými kritérii, podmínkou kvalitní podnikatelský záměr

Dotační tituly pro IT/ICT sektor Dotace obecně - strukturální fondy Podpora ICT – tři typy: a) podpora ICT sektoru ekonomiky jako takového - ICT a strategické služby - „Národní“ program b) nepřímá podpora ICT sektoru/rozvoj informační společnosti - Integrovaný operační program - ICT v podnicích - dílčí opatření v Regionálních operačních programech, Praha - vzdělávací programy pro zaměstnance c) podpora výzkumu a vývoje - komunitární programy, FP7, CIP

Dotační tituly pro IT/ICT sektor ICT a strategické služby Součástí Operačního programu Podnikání a inovace (OPPI) - správce MPO, administrátor CzechInvest Program otevřen až do roku 2013, výzva jednou za rok Pro ICT firmy – a) vyvíjejí nový SW, upgrade b) provádí komplexní outsourcing IT činností klientů Dotace na nově vytvořené pracovní pozice

Dotační tituly pro IT/ICT sektor ICT a strategické služby Hlavní podmínky programu: Vytvořit nová odborná pracovní místa související s danou aktivitou – programátoři, analytici: malý podnik (do 49 zaměstnanců) - 5 nových míst; střední podnik (do 249 z.) – 7 nových míst; velký podnik (nad 249 z.) – 12 nových míst - u outsourcingu/sdílené služby: 20, 30 a 40 nových pracovních míst

Dotační tituly pro IT/ICT sektor ICT a strategické služby Investovat do hmotného anebo nehmotného majetku a to: malý podnik – 1 mil. Kč, střední podnik 2 mil. Kč, velký podnik 5 mil Kč Výše dotace jako procentuální podíl ze způsobilých výdajů. Maximální možná dotace je 75 mil Kč. Malý podnik může získat 60% ze způsobilých výdajů, střední 50% a velký podnik 40%.

Dotační tituly pro IT/ICT sektor ICT a strategické služby Způsobilé výdaje – dva typy: 1) z hrubých mezd a povinných odvodů za zaměstnance na nově vzniklých pracovních pozicích; predikce výše mezd nových zaměstnanců za 24 měsíců 2) z investic do hmotného anebo nehmotného majetku - pořizování HW a SW a pořízení či zhodnocení stavby (stavba max. 50% z celkových investic)

Dotační tituly pro IT/ICT sektor ICT a strategické služby Vytvořené pozice nutno zachovat minimálně tři roky (v případě středních podniků) respektive pět let (u velkých podniků) od konce kalendářního roku, kdy byla pozice vytvořena. Stejné ustanovení platí i pro pořízený majetek v rámci projektu. Projekt musí být realizován mimo území hl. m. Prahy, tj. noví zaměstnanci či pořízený majetek musí být umístěni v provozovně mimo Prahu.

Dotační tituly pro IT/ICT sektor ICT a strategické služby historie žadatele – minimálně dvě uzavřená účetní období ke dni podání žádosti, případně se dokládá historie matky, bezdlužnost vůči státu, plátce daně v ČR, nesmí být v konkurzu, likvidaci atp. počet projektů v této výzvě: lze podat jen jeden projekt v jednom kraji, to se vztahuje i na vzájemně propojené podniky dle § 66a obchodního zákoníku. Projekt musí být ukončen do

Dotační tituly pro IT/ICT sektor Národní program Rámcový program pro podporu technologických center a center strategických služeb Financován je ze státního rozpočtu Předchůdce ICT a strat. sl.; realizace i v Praze Vhodný pro větší firmy: nutno investovat 10 mil. Kč do dlouhodobého majetku a vytvořit 20 pracovních míst; udržitelnost projektu 5 let

Dotační tituly pro IT/ICT sektor Ostatní programy Vzdělávání zaměstnanců „pražské“ programy OPPA; OP Lidské zdroje a zaměstnanost, „soft“ projekty – kurzy, školení Školící střediska – OPPI, investice do majetku - výstavba vzdělávacích prostor, školící pomůcky Nemovitosti – OPPI, rekonstrukce podnikatelského objektu, původně brownfieldu – zchátralé budovy

Dotační tituly pro IT/ICT sektor Programy pro ICT produkty Integrovaný operační program – IOP správce MMR, administrátor MV IOP se z velké části zaměřuje na podporu informatizace a zavádění ICT ve státní správě a samosprávě –Modernizace veřejné správy; s předpokládanou alokací prostředků cca. 334 mil. EUR do roku 2013 –Zavádění ICT v územní veřejné správě; s alokací cca. 170 mil. EUR

Dotační tituly pro IT/ICT sektor Programy pro ICT produkty Vytváření, rozvoj a údržba celostátních základních a dalších relevantních registrů veřejné správy včetně systému bezpečného a chráněného přístupu Budování komunikační infrastruktury veřejné správy (např. projekty řešící vybudování komplexních standardizovaných informačních a komunikačních systémů, sítí a struktur) Vybudování přístupových míst pro komunikaci s informačními systémy veřejné Elektronizace služeb veřejné správy, a to zejména formou elektronizace procesních postupů u jednotlivých agend v oblasti justice, daňové a celní správy, kultury, vzdělávání, zdravotnictví, dopravy, zaměstnanosti, sociální péče, hospodářství a archivnictví

Dotační tituly pro IT/ICT sektor Programy pro ICT produkty ICT v podnicích – OPPI Cílem je podporovat konkurenceschopnost malých a středních podniků (MSP) ve zpracovatelském průmyslu Prostředkem je využívání ICT – primárně zavádění a rozšiřování informačních systémů a jiných aplikací

Dotační tituly pro IT/ICT sektor Programy pro ICT produkty MSP s převažující činností ve zpracovatelském průmyslu 2 uzavřená účetní období Realizace mimo hl. m. Prahu Projekt musí být udržen minimálně po tři roky Výběrové řízení na dodavatele u zakázek nad Kč bez DPH

Dotační tituly pro IT/ICT sektor Programy pro ICT produkty Způsobilé výdaje IS a SW aplikace, potřebný HW a zařízení: ERP, moduly; document management – digitalizace; homeworking; Business Inteligence; CAD/CAM SW; SCM; CRM; eBusiness lze i formou outsourcingu

Dotační tituly pro IT/ICT sektor Programy pro ICT produkty Nelze žádat na prostou obnovy či samostatné prvky základního vybavení - projekt musí prokázat přínosy pro podnik - řešení musí být na kvalitativně vyšší úrovní než je stávající