Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
METODICKÝ LIST Tato prezentace je zaměřená na pravopis vlastních jmen.
Advertisements

METODICKÝ NÁVOD SLOVNÍ HRÁTKY- žáci hádají popletená jména, mění ve slovech písmena tak, aby vzniklo jméno. Slova jsou celkem 4. PŘIROVNÁNÍ- postupně se.
METODICKÝ LIST Tato prezentace navazuje na výuku vlastivědy, proto
VY_32_INOVACE_13,čj. ZU__ D CHLU_ _ 1 P B HRA__ N.
METODICKÝ LIST MEDARDOVÁ-Žáci si čtou pohádku z tabule, doporučuji předem natisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU..- úkolem je.
METODICKÝ LIST UBREČENÁ- žáci čtou text z tabule, doporučuji také předem vytisknout text a rozdat ho každému do lavice. NAJDĚTE V TEXTU- žáci mají za.
METODICKÝ LIST Žáci si přečtou text- společně, po jednotlivcích, samostatně… Doporučuji text vytisknout předem každému. Žáci zaškrtávají v textu slova,
METODICKÝ LIST Předem natiskneme a rozdáme text pohádky. Žáci čtou z tabule nebo z listu. Do textu jsou vložena slova, která tam nepatří a nedávají smysl.
VYVOZENÍ SLABIK s PÍSMENEM a HLÁSKOU m, M
VY_32_INOVACE_16,čj. Strom má silné (kořeny – koření). Maminka dává do polévky (kořeny – koření). Vyhlídkové (letí - lety) byly zrušeny. Letadlo (lety.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_4,čj.
METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme.
HRAJEME SI S ČÍSLY Sčítání do 10 VY_32_INOVACE_7
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ Projekt EU – OPVK, projekt číslo:CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: počáteční a konečné písmeno,
Psaní Ě Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
METODICKÝ LIST DOPLŇ VĚTY- žákům vytiskneme PL a doplňují vhodná slova do vět. Někdo píše n tabuli, ostatní do listu. Po kliknutí se objeví řešení. UHODNI.
VY_32_INOVACE_08_Hláska a písmeno Ž, čtení slabik, slov
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_9,čj.
Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_5,čj.
HRÁTKY A HŘÍČKY. HRÁTKY A HŘÍČKY METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_3,čj.
Veselá písmenka Mm Ll Ss Pp.
VY_32_INOVACE_01_Hláska a písmeno K, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_10_Hláska a písmeno G, čtení slabik, slov
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_1,čj.
METODICKÝ LIST V úvodu se postupně objevují měkké slabiky.
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
HRAJEME SI S ČÍSLY ČÍSELNÁ ŘADA VY_32_INOVACE_1
VYVOZENÍ SLABIK S HLÁSKOU A PÍSMENEM S
VY_32_INOVACE_03_Hláska a písmeno C, Č, čtení slabik, slov
VY_32_INOVACE_02_Hláska a písmeno B, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
VY_32_INOVACE_09_Hláska a písmeno F, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
VY_32_INOVACE_06_Hláska a písmeno R, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_27.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: PaedDr. Milena Cempírková Název DUM: VY_32_Inovace_ Rozpoznávání a čtení slabik z písmen L A M Téma: Český.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Český jazyk – 9. ročník TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Písmeno G Autor: Mgr. Irena Sofínová VY_32_INOVACE_01_Český jazyk Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640 Autor: Mgr. Helena Roflíková Název: VY_32_INOVACE_08_I.Čj4_SLOVO, SLABIKA, PÍSMENO Téma: Slovo,
HRAJEME SI S PÍSMENKY L
DESETINNÁ ČÍSLA 2 Čtení čísel NÁZEV ŠKOLY
HRAJEME SI S PÍSMENKY E
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Sada:Český jazyk,1. stupeň Autor: Mgr. Marcela Holubová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy : ZŠ Spořilov- Pardubice Autor : Pilná Marcela Název: VY_32_INOVACE_ČTENÁŘSKÁ_GRAMOTNOST_01_VYVOZENÍ_ SLABIK_S_HLÁSKOU_L Téma : Čtenářská.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Helena Fialová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor: Mgr. Lenka Königová Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Autor: PaedDr. Jana Čechová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
DĚTSKÝ POKOJ Ahoj všichni, dnes vás zvu k sobě do pokojíčku. Mám v něm mnoho hraček, knížek a různých her. Řekni mi, která věc v tvém pokojíčku je tvá.
HRAJEME SI S PÍSMENKY v
VY_32_INOVACE_20_Slabiky začínající písmeny M, L, P, S
Zájmena.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
Transkript prezentace:

Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout jako PL CO NAJDEME V KNÍŽKÁCH?- úkolem je poznamenat na papír z daného slova pouze číslem určené písmeno v závorce- 1=první, 2,3= druhé a třetí…. Z těchto písmen přečteme tajenku- po kliknutí se objeví. CO DO ŘADY NEPATŘÍ A PROČ?- postupně se objevuje řada slov, žáci mají určit, které tam nepatří a vysvětlit důvod. Po kliknutí se objeví řešení a pak další řada. VYMYSLETE RÝM-po kliknutí se objeví slovo, na které pohotově vymýšlíme rýmy.

HRAJEME SI SE SLOVÍČKY

Přečtěte nahlas ŠTĚSTÍ JÍ MYŠ UTEKLA. JEŽILA SE A ZAČALA JI HONIT ŠE KOČKA LÍZA NA ŠLA VENKU MYŠ

Přečtěte nahlas ČKA BYLA SMUTNÁ A ZAČALA KO KRHAT JAKO KOHOUT. HO TO TU MÁME. LEMJDOUCÍ SE DIVILI,

Přečtěte nahlas MĚ LNÍKA, ALE NEMOHLI JSME. VE L. STĚ TAKOVOU KOČKU NIKDO JEŠTĚ NE- LI JSME ODJET NA CHALUPU DO

Co najdeme v knížkách? Zapiš si písmenka podle čísel a najdeš odpověď! ZUBY (1) MÁLO (2) SVATBA (5,6) LAVICE (3) UMYVADLO (1), LEPIDLO (3,7) NOS (1) AUTOMOBIL (1,2) VLÁČEK (4,5) LEDNICE (4) SMÍCH (3) ŘEŠENÍ ZUBY (1) MÁLO (2) SVATBA (5,6) LAVICE (3) UMYVADLO (1), LEPIDLO (3,7) NOS (1) AUTOMOBIL (1,2) VLÁČEK (4,5) LEDNICE (4) SMÍCH (3) ZÁBAVU, PONAUČENÍ

Které slovo nepatří do řady a proč?  VELKÝ – MALÝ – MÉNĚ – OBROVSKÝ  JEDEN – PÁTÝ – TŘI – ŠEST- DESET  VRABEC - OREL – LEV – HOLUB  LETADLO – AUTOMOBIL – KOLO  KLADNO - BRNO – LED – PRAHA  KLEC – PEC – HLAS - VĚC - ŠVEC

TETKA BOTA SVETR STŮL VLÁSEK Vymyslete rychle rým KONEC

Citace: Obrázky: Dostupné z otevřené galerie [ dne