Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_08_Hláska a písmeno Ž, čtení slabik, slov

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_08_Hláska a písmeno Ž, čtení slabik, slov"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_08_Hláska a písmeno Ž, čtení slabik, slov
(SADA ČÍSLO 4)

2 INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Mgr. J. Jeřábková, Mgr. L. Loužilová Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen: prosinec 2012 Ročník, pro který je VM určen: 1.– 10. ročník ZŠ speciální Vzdělávací obor: Jazyková komunikace Učivo: čtení slabik, slov Metodické poznámky: Výukový materiál obsahuje aktivity pro nácvik a procvičování čtení slabik a slov s písmenem Ž. Použité zdroje: Obrázky postaviček Mgr. Lenka Loužilová DVD 320 000x obrázky – Terasoft

3 Každý kouzelný míček v sobě má písmenko, slabiku nebo celé slovo
Každý kouzelný míček v sobě má písmenko, slabiku nebo celé slovo. Tak jdeme kouzlit a číst. Dnes si budeme hrát s míčky. V naší herně se rozsypaly barevné kouzelné míčky. xss

4 Nejdříve se podíváme na všechny podoby písmenka Ž
Nejdříve se podíváme na všechny podoby písmenka Ž. Klikni na každý z míčků. Řekni, zda je to malé nebo velké písmeno. Zda je psací nebo tiskací. Začněte míčkem v prvním řádku vlevo a pokračujte po řádku doprava. Jako čteme v knížkách.

5

6

7

8

9

10 Nyní budeme číst slabiky s písmenem B
Nyní budeme číst slabiky s písmenem B. Klikni na každý míček a přečti nejprve jednotlivá písmenka. Ty správně spoj a přečti celou slabiku. Pracujte jako v opravdové knize zleva doprava a shora dolů.

11

12

13

14

15

16

17

18 Klikněte na podlahu herny a přečtěte slabiku, která se objeví.

19

20 Teď vás čeká čtení z naší kouzelné počítačové knížky
Teď vás čeká čtení z naší kouzelné počítačové knížky. Ta umí po kliknutí na obrázek zobrazit slovíčko a naopak po kliknutí na slovo zobrazit obrázek. V naší herně jste si pohráli s kouzelnými míčky. Četli jste písmena a slabiky. Je čas dát se do čtení slov.

21 Na dalších stránkách se vám vždy zobrazí několik obrázků. Pojmenujte je. Klikněte na ně. Přečtěte slovo a zkontrolujte si tak, zda jste obrázek pojmenovali správně. Všechny obrázky začínají nebo končí na písmeno Ž. Pracujte jako s opravdovou knihou zleva doprava a shora dolů.

22

23

24

25

26

27

28

29

30 Na dalších stránkách se vám vždy zobrazí několik slov. Přečtěte slovo
Na dalších stránkách se vám vždy zobrazí několik slov. Přečtěte slovo. Klikněte na ně. Prohlédněte si obrázek. Pracujte jako s opravdovou knihou.

31

32

33

34

35 Jste šikovné děti. Správně.

36 POUŽITÉ ZDROJE: Obrázky: DVD x obrázky – Terasoft, multimedia s.r.o. Postavičky dětí nakreslila Mgr. L. Loužilová.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_08_Hláska a písmeno Ž, čtení slabik, slov"

Podobné prezentace


Reklamy Google