Aktuální stav projednávání novely vodního zákona č. 254/2001 Sb.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Mgr. Emílie Trakalová Novela vyhláška č. 432/2001 Sb. Milín, 30. listopadu - 2. prosince 2011.
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Vedení správního řízení
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Právní úprava ochrany vod
Nástroje územního plánování
V souvislosti s množícími se snahami o stanovení dešťových kanalizací kanalizacemi pro veřejnou potřebu dle ust. § 1 odst. 4 zákona o vodovodech a kanalizacích.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
SVAZU VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ ČR A AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ RNDr. Pavel Punčochář, CSc. vrchní ředitel úseku vodního hospodářství Ministerstvo.
Vypouštění odpadních vod do vod podzemních Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod.
PŽP 9 Právní úprava ochrany vod. Ochrana vod v mezinárodním právu Z důvodu regionálního či lokálního významu předmětu ochrany ve světovém měřítku nejsou.
Aktuální informace o vodním hospodářství v působnosti Ministerstva zemědělství a příprava velké novely vodního zákona RNDr. Pavel Punčochář, CSc. Ing.
Řízení o přestupcích.
Informace o stavu prací na II. plánovací cyklus Zpracovali: Ing. Mgr. Michal Pravec, Ing. Martin Pytloun.
PRÁVNÍ ÚPRAVA OCHRANY VOD Filip Dienstbier, 2006.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Systém kontrolní činnosti SEI
Systém kontrolní činnosti SEI
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
Správa místních poplatků
Uplatnění správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb.) v režimu stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb.) Petr Průcha listopad 2009.
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Odpadní vody Vodní právo PVPI.Průchováteze Podzim 2011.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Ochrana půdy a lesa.
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod Právní předpisy v oblasti ochrany podzemních vod před znečištěním.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
PRÁVA A POVINNOSTI VLASTNÍKA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ (dle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění)
Jaroslava Nietscheová, prom. práv. Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Praha.
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Novelizace předpisů pro stanovení ochranných pásem vodních zdrojů
Teorie a praxe rozvoje měst a obcí
Zneškodňování odpadních vod v malých obcích
Vodohospodářské aktuality
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 19. a 20. října 2016 Mgr. Ladislav Faigl.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Metodický pokyn k § 23a vodního zákona
Odbor životního prostředí MHMP
Seminář MZe pro vodoprávní úřady Skalský Dvůr, 19. –
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
Umisťování staveb.
Integrovaná prevence a omezování znečisťování (IPPC)
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Vodohospodářské aktuality
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 2. a 3. října 2017.
Kanalizační Přípojky F-M
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_STAVEBNÍ.
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Právní aspekty domovních a malých ČOV
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Transkript prezentace:

Aktuální stav projednávání novely vodního zákona č. 254/2001 Sb. SETKÁNÍ MZe S VODOPRÁVNÍMI ÚŘADY - 3. a 4.6.2009 Aktuální stav projednávání novely vodního zákona č. 254/2001 Sb. Miroslav Král

Novela zákona o vodách Návrh předán vládě s 2 rozpory (10.4.) Zveřejněn na www.mze.z (sekce VH > Předpisy v oblasti > Zákon o vodách > Novela VZ > Novela do vlády) Projednání v komisích LRV - pro správní právo (27.4.) - finanční právo (7.5.) Návrh novely si pan ministr Šebesta osvojil (21.5.) Stanovisko předsedkyně LRV (návrh) Projednání ve vládě (předjednání rozporů) Předložení do PČR??? Projednání??? Účinnost??? Aktuální stav (k 3.6.2009)

Novela zákona o vodách Východiska novely Hlavní teze (Plán hlavních povodí ČR) Náměty odborné veřejnosti – jejich diskuse (pracovní skupiny, kulaté stoly) Odstranění identifikovaných nedostatků Snížení administrativní zátěže adresátů Transposice nových směrnic ES a „infingement“ Uplatnění nové koncepce správního trestání Proces RIA (hodnocení dopadů regulace) Dopad celosvětové ekonomické krize - upuštění od návrhů úprav ekonomických nástrojů

Novela zákona o vodách Rozsah novely 207 novelizačních bodů 8 přechodných ustanovení Zmocnění k vyhlášení úplného znění zákona Změna zákona o přestupcích Připomínkové řízení - přes 1000 připomínek - z toho 512 „zásadních“ Rozpory - 2 nevypořádané zásadní připomínky

Novela zákona o vodách Rozpory – 2 nevypořádané zásadní připomínky Kontrola těsností nádrží na ropné produkty § 39 odst. 4 písm. c) MŽP X MPO + MO + SSHR Hrazení opatření k nápravě ekologické újmy § 42 odst. 5 MŽP X Jm. kraj (Asociace krajů ČR)

Novela zákona o vodách Transposice směrnice 2006/118/ES o ochraně podzemních vod před znečištěním a zhoršováním stavu Vyhláška o monitoringu - § 21 odst. 3 Zmocnění k nařízení vlády o přípustném znečištění podzemních vod - § 38 odst. 8 Zmocnění pro MŽP k předložení vládě - § 39 odst. 3 Program na snížení znečištění povrch a podzemních vod nebezpečnými závadnými látkami a zvlášť nebezpečnými závadnými látkami Pojmy – srovnávací tabulka

Novela VZ § 64a a § 23 – 26 (vč. zmocnění pro vyhlášku) Novela zákona o vodách Transposice směrnice 2007/60/ES o vyhodnocování a zvládání povodňových rizik Novela VZ § 64a a § 23 – 26 (vč. zmocnění pro vyhlášku) Předběžné vyhodnocení povodňových rizik 22.12.2011 (pro vymezení oblastí s významnými povodňovými riziky) Mapy povodňového nebezpečí (různé scénáře) Mapy povodňových rizik (nepříznivé následky) 22.12.2013 Plány pro zvládání povodňových rizik – návrh 22.12.2014 přijetí 22.12.2015

Novela zákona o vodách Výzva EK k podání vyjádření k neformálnímu upozornění na nesprávnou nebo neúplnou transposici směrnice 2000/60/ES 72 bodů → 37 ANO a 35 NE (vysvětlení) 24 novelou VZ a 13 prováděcími předpisy terminologie – „brakické vody“, „povodí“ definice stavu povrchových a podzemních vod neexistence vyhlášky k monitoringu problém pojetí plánů – oblasti povodí zvláštní cíle ochrany vod sdružený přístup, omezování emisí

s přihlédnutím k návrhu stanoviska předsedkyně LRV Novela zákona o vodách Významné změny aktuální stav s přihlédnutím k návrhu stanoviska předsedkyně LRV

Novela zákona o vodách Povolení k nakládání s vodami pro „vrty pro tepelná čerpadla“ V § 8 odst.3 doplněno písm.e) – povolení není třeba: k využívání energetického potenciálu podzemních vod v případě, že nedochází k odběru nebo čerpání podz. vody K ochraně vodních poměrů se doplňuje do § 17 odst.1 souhlas VDÚ k vrtům k využívání energetického potenciálu podzemních vod v případě, že nedochází k odběru nebo čerpání podzemní vody (VDÚ může žadateli uložit, aby mu předložil vyjádření osoby s odbornou způsobilostí) Tyto vrty nejsou vodním dílem (§ 55 odst.2)

Novela zákona o vodách Omezení blokace staveb vodních děl povoleními k nakládání s vodami (zpřesnění pravidla „nejpozději současně“ v § 15 odst. 1) Nový § 9 odst.5 Povolení k nakládání s vodami (vykonatelné pouze užíváním VD) je možné vydat současně se stavebním povolením k VD ve společném řízení (pokud VD již neexistuje nebo není již povolené). V případě vydávání povolení k nakládání s vodami současně s povolením k VD se výroky těchto povolení vzájemně podmiňují. Dále se řeší postup při odvolacím řízení

Novela zákona o vodách § 9 (5) Povolení k nakládání s vodami, které lze vykonávat pouze užíváním vodního díla, je možné vydat současně se stavebním povolením k takovému vodnímu dílu ve společném řízení, pokud se nejedná o vodní dílo již existující nebo povolené. V případě vydávání povolení k nakládání s vodami současně s povolením k provedení vodního díla se výroky těchto povolení vzájemně podmiňují; pokud by byla odvoláním napadena obě tato rozhodnutí, provede se nejdříve odvolací řízení o odvolání proti povolení k nakládání s vodami, přičemž odvolací řízení, jehož předmětem je stavební povolení k provedení vodního díla, se přerušuje do dne, kdy nabude právní moci rozhodnutí odvolacího správního orgánu vydané v řízení o odvolání proti povolení k nakládání s vodami.

Novela zákona o vodách Omezení blokace staveb VD povoleními k nakládání s vodami (pokrač.) Nový § 15 odst.1 Časová současnost stavebního povolení a povolení k nakládání s vodami Pokud je nakládání s vodami z nějakého důvodu již povoleno, stavební povolení (např. pro změnu VD) se vydá následně Neplatí také, pokud je povolení k nakládání s vodami nahrazeno rozhodnutím podle zákona o IPPC (vydává jiný správní orgán); nicméně právní moc stavebního povolení je vázána na právní moc rozhodnutí podle zákona o IPPC

Novela zákona o vodách Změna a zrušení povolení k nakládání s vodami Nový § 12 MŮŽE změnit nebo zrušit X MUSÍ (změní nebo zruší) Kompromisní řešení požadavků MPO na zachování práv pro MVE a MŽP na stanovení minimálních průtoků pod MVE, kde nebyly stanoveny Souvisí s novou úpravou § 36 Povolení k nakládání s vodami pro využívání energetického potenciálu změna z 25 na 30 let

Změna a zrušení povolení k nakládání s vodami Nový § 12 Novela zákona o vodách Změna a zrušení povolení k nakládání s vodami Nový § 12 (1) Vodoprávní úřad může z vlastního podnětu nebo na návrh platné povolení k nakládání s vodami změnit nebo zrušit a) nevyužívá-li oprávněný vydaného povolení k nakládání s vodami nebo využívá-li jej pouze minimálně bez vážného důvodu po dobu delší než 2 roky; to neplatí v případě povolení podle § 8 odst. 1 písm. b) bod 1 k odběru vody ze záložních zdrojů pro zásobování pitnou vodou z veřejného vodovodu, b) byla-li oprávněnému, který má povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových nebo podzemních, uložena povinnost připojit se na kanalizaci podle zvláštního právního předpisu8b), c) při stanovení minimálního průtoku, nebyl-li dosud stanoven, či při jeho změně nebo při stanovení minimální hladiny podzemních vod, nebyla-li dosud stanovena, či při její změně.

Novela zákona o vodách Změna a zrušení povolení k nakládání s vodami Nový § 12 (3) Vodoprávní úřad změní nebo zruší platné povolení k nakládání s vodami, je-li to nezbytné a) k dosažení cílů ochrany vod přijatých v plánu povodí (§ 24 a 26), b) ke splnění programů snížení znečištění povrchových vod (§ 34 odst. 2 a § 35 odst. 1), nebo c) ke splnění programu snížení znečištění povrchových a podzemních vod nebezpečnými závadnými látkami a zvlášť nebezpečnými závadnými látkami (§ 39 odst. 3).

Novela zákona o vodách Zrušení vodního díla Doplnění do § 15 odst.1 K provedení VD, k jejich změnám a změnám jejich užívání, jakož i k jejich zrušení a odstranění je třeba povolení vodoprávního úřadu. Pro změnu VD na jinou stavbu (např. odkaliště na skládku) Nový § 15 odst.10 Vodoprávní úřad rozhodnutí o zrušení vodního díla oznámí příslušnému stavebnímu úřadu. (do jehož působnosti bude náležet)

Novela zákona o vodách Žádné stavební řízení (povolení ani ohlášení) § 15 odst.2 Stavební povolení ani ohlášení nevyžadují stavební úpravy vodovodů a kanalizací, pokud se nemění jejich trasa [§ 103 odst. 1 písm. b) bod 7. SZ]

Novela zákona o vodách Povolování VD v tzv. zkráceném stavebním řízení § 15 odst.9 Vodní díla nelze povolovat ve zkráceném řízení podle § 117 stavebního zákona; (autorizovaný inspektor) to neplatí v případě staveb vodovodních řadů, kanalizačních stok a kanalizačních objektů, které nevyžadují povolení k nakládání s vodami.

Novela zákona o vodách Ohlášení vodních děl - § 15a VD pro čištění odpadních vod do 50 EO (podstatná součást je výrobek CE) § 11-13 zák. o tech. požadavcích na výrobky Nařízení vlády: výčet, klasifikace, hodnoty § 38 odst.5 Náležitosti ohlášení § 15a odst.2 Povolené vypouštění bez časového omezení § 15a odst.4 Bez měření vypouštěných odpadních vod § 38 odst.5 Technické revize (1x za 2 roky) odborně způsobilou osobou (pověřenou MŽP) § 59 odst.1 písm.k) a odst.2 Odstranění závad do 60 dnů – jinak sankce (do 20 000 Kč)

Ohlášení vodních děl - § 15a Ohlášení obsahuje: Novela zákona o vodách Ohlášení vodních děl - § 15a Ohlášení obsahuje: náležitosti podle stavebního zákona, kategorii výrobku označeného CE, projektovou dokumentaci zpracovanou osobou, která získala oprávnění k této činnosti podle zákona č. 360/1992 Sb., způsob vypouštění odpadních vod, vyjádření příslušného správce vodního toku v případě vypouštění odpadních vod z vodního díla do vod povrchových, f) stanovisko správce povodí, g) vyjádření osoby s odbornou způsobilostí v případě vypouštění odpadních vod z vodního díla přes půdní vrstvy do vod podzemních, a provozní řád.

Novela zákona o vodách Zastavení nebo odstranění mimořádně povolené stavby Nový § 15 odst.8 Vodoprávní úřad může nařídit zastavení prací na stavbě nebo odstranění stavby provedené nebo prováděné mimořádným postupem podle stavebního zákona z příkazu povodňového orgánu obce, obce s rozšířenou působností nebo kraje. Vydání tohoto rozhodnutí je prvním úkonem v řízení.

Nakládání se srážkovými vodami Uplatnění nové koncepce § 5 odst.3 Novela zákona o vodách Nakládání se srážkovými vodami Uplatnění nové koncepce § 5 odst.3 zajistit vsakování nebo zadržování a odvádění povrchových vod vzniklých dopadem atmosférických srážek na stavby v souladu se stavebním zákonem (pokud se neplánuje jejich jiné využití) přednostně jejich zasakování, v případě jejich možného smísení se závadnými látkami umístit zařízení k jejich zachycení, jejich zadržování a odvádění prostřednictvím oddílné kanalizace k odvádění srážkových vod do vod povrchových, v případě jejich možného smísení se závadnými látkami umístit zařízení k jejich zachycení, jejich vypouštění do jednotné kanalizace.

Novela zákona o vodách Nakládání se srážkovými vodami (pokrač.) Novela vyhl. SZ č. 501/2006 Sb., o obecných požadavcích na využití území Nová vyhláška SZ o technických požadavcích na stavby Srážkové vody z pozemních komunikací - § 38 odst.2 Nejsou odpadními vodami pokud je znečištění těchto vod závadnými látkami řešeno technickými opatřeními podle vyhlášky, kterou se provádí zákon o pozemních komunikacích Možný dotační titul podpory ze SR - § 102 odst.1 písm.p)

Novela zákona o vodách Provozní řády vodních děl NE schvalování VDÚ ALE - nutná příloha k ohlášení VD (výrobek CE) § 15a - VDÚ může uložit předložit ke kolaudaci § 15 odst.3 Povinnost dodržovat provozní řád - § 59 odst.1 písm.a) Sankce do 1 000 000 Kč

Novela zákona o vodách Pojetí plánů povodí - úprava v novele VZ § 23-26 infringement 2000/60/ ES a transpozice 2007/60/ES 3 národní plány povodí – základní dokumenty (cíle, programy opatření, strategie financování) 10 plánů dílčích povodí (návrhy opatření, zpracování v předstihu cca ½ roku) plány pro zvládání povodňových rizik (zajištění koordinace obou směrnic vč. postupů informování a konzultací s veřejností) novelizace prováděcích předpisů

Novela zákona o vodách Ochranná pásma § 30 Rozhodnutí Opatření obecné povahy ??? Přechodné ustanovení – Čl. II bod 2 Vyvolaná úprava odst. 7 a 8 – uplatnění OOP a sankcí FO a PO do 20 000 Kč za porušení zákazu FO do 100 000 Kč a PO do 500 000 Kč za neprovedení TO nebo užívání nemovitostí v rozporu s OOP (odst. 8)

Novela zákona o vodách Bezodtoké jímky § 38 odst.6 Kdo akumuluje odpadní vody v bezodtokové jímce, je povinen zajišťovat jejich zneškodňování tak, aby nebyla ohrožena jakost povrchových nebo podzemních vod, a na výzvu vodoprávního úřadu nebo ČIŽP prokázat jejich zneškodňování v souladu s tímto zákonem. Sankce – FO i PO do 50 000 Kč

Rozšířeno o odpadní vody z Novela zákona o vodách Rozšíření možnosti vypouštění vyčištěných odpadních vod do vod podzemních § 38 odst.7 Rozšířeno o odpadní vody z - jednotlivých staveb pro bydlení - jednotlivých staveb poskytujících služby (u kterých odpadní vody vznikají převážně jako produkt lidského metabolismu a činností v domácnostech) Povolení na základě výjimky (nutné vyjádření hydrogeologa) § 100 odst.2 Zpoplatnění 350 Kč/EO/rok pro stavby poskytující služby

Novela zákona o vodách Odpadními vodami nejsou Srážkové vody z dešťových odlučovačů (pokud splní podmínky stanovené v povolení) Srážkové vody z pozemních komunikací (pokud je znečištění řešeno technickými opatřeními podle vyhlášky č. 104/1997 Sb., kterou se provádí zákon o pozemních komunikacích)

Novela zákona o vodách Konec pověřených obecních úřadů jako vodoprávních úřadů Zrušen § 105 odst. 2 Agenda přejde na obecní úřady s rozšířenou působností pověřených vodoprávních úřadů Přechodné ustanovení – pověřené obecní úřady dokončí zahájená a pravomocně neskončená řízení

Vodoprávní evidence § 19 (Evidence rozhodnutí) Novela zákona o vodách Vodoprávní evidence § 19 (Evidence rozhodnutí) Správní orgány jsou povinny vést evidenci jimi vydaných rozhodnutí souhlasů a jim podaných ohlášení, k nimž daly souhlas podle tohoto zákona, a dále částí rozhodnutí, které podle zákona o integrované prevenci nahradily rozhodnutí vydávaná podle tohoto zákona. (3) Správní úřady a orgány územní samosprávy jsou povinny z jimi vedené evidence podle odstavce 1 ukládat jimi vydávaná rozhodnutí a identifikační údaje v rozsahu stanoveném vyhláškou vydanou podle odstavce 2 do informačního systému veřejné správy a předávat je v elektronické podobě Ministerstvu zemědělství nejpozději za kalendářní čtvrtletí vždy do 15. dne prvního měsíce následujícího čtvrtletí.

Novela zákona o vodách Vodoprávní evidence § 19 (Evidence rozhodnutí) (4) Správci povodí jsou povinni průběžně ukládat vybrané údaje z pravomocných rozhodnutí vodoprávních úřadů v rozsahu stanoveném vyhláškou vydanou podle odstavce 2 do informačního systému veřejné správy.1

Novela zákona o vodách § 114a Osobě, která neumožní vodoprávnímu úřadu nebo České inspekci životního prostředí kontrolu podle § 114 tím, že neumožní vstup či vjezd na pozemek nebo vstup do objektu, neumožní odběr vzorků, neposkytne požadované doklady, údaje a vysvětlení, nebo v potřebném rozsahu při provádění kontroly nespolupracuje, lze uložit pořádkovou pokutu do 200 000 Kč. Pořádková pokuta může být uložena i opakovaně. Úhrn takto uložených pořádkových pokut nesmí přesáhnout částku 2 000 000 Kč. Příjem z pořádkových pokut je příjmem státního rozpočtu, ze kterého je hrazena činnost správního orgánu, který pokutu uložil. 1

Novela zákona o vodách § 115 Vodoprávní řízení …. rozhodnutí může být prvním úkonem v řízení jde-li o řízení z moci úřední. (11) Pokud je splněna některá z podmínek podle § 140 odst. 1 správního řádu, jde o společné řízení. (15) Účastníkem řízení o povolení k odběru podzemní vody není vlastník pozemku, na němž k nakládání s vodami dochází, jenom z titulu vlastnictví tohoto pozemku.

Děkuji za pozornost kral@mze.cz Ing. Miroslav Král, CSc. ředitel odboru vodohospodářské politiky tel. 221 812 449 kral@mze.cz