Celostátní zeměpisná olympiáda v Libochovicích 26.- 28. duben 2006 Házmburk.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
Advertisements

Orientace ve městě.
Město jako místo pro člověka projekt mezinárodního kulturního dialogu
New York City mistrovství světa v tanci TEREZA SEKAVOVÁ studentka primy.
Cestovní kancelář Czech tour. Historie zámku Zámecká prohlídka O cestovní agentuře DopravaFotogalerie Informace o zájezdu.
Nádherné letecké snímky
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
Podmínky účasti Zaslat alespoň dvě čísla časopisu Časpis musí tvořit především děti a studenti Zvláštní kategorie „Článek měsíce”
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Červen Nepomuk.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Listopad Nepomuk.
Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského a
Malovací a poznávací zájezd do Českého Krumlova PO ŠKOLE DO ŠKOLY Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem.
č t v r t e k, hřiště ZŠ Novosedlice.
Prezentace školy. (Lucie Antošová). Historie školy Na dnešním Václavském náměstí (dříve nazývaném Otakarovo) byl postaven na poč. 15. st. gotický kostel.
Vážení občané, Bydlíte v menší obci? Trápí Vás špatná dopravní obsluha a spojení s městy? Jste odkázáni na automobil či snad na taxi?
Bramborová slavnost 22. září 2007 Ekologické informační centrum Krátká u Sněžného.
Třebenice Město Okres Litoměřice. Základní údaje 1992 obyvatel České Středohoří Dopravní dostupnost : autobus Starostka: Martina Patrovská PSČ:
Město Okres Litoměřice
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_62.
Hluboká panoramaticky
KLASICISMUS EMPÍR.
Vizovice Eliška Kratinová.
Soutěž Obec zdravotně postiženým Konference ISSS 2003 Jaromír Jech předseda Komise pro zdravotně postižené občany Předsednictva Svazu měst a obcí ČR
ŠKOLNÍ VÝLET Buchlov Buchlovice Buchlovice. Vážení rodiče,milí žáci, i v letošním školním roce 2008/2009 pojede naše třída 3.B na školní výlet. KAM? Prohlédnout.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Červenec Nepomuk.
Vypracoval Lukáš Pokorný, I2 2012/2013. Krátké představení : Narozena 8. Února 1974 Pracuje jako učitelka Anglického jazyka Studovala na Ostrovském gymnáziu.
Krajinou Vysočiny, ZŠ Stonařov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Celostátní kolo Zlatý erb 2007 Celostátní kolo , Hradec Králové Sdružení Zlatý erb Odborní partneři Sponzoři.
Kubásková Petra Prezentace 5MB
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
PREZENTACE O čtyřech letech učení fyziky na této škole očima Karla Kratochvíla & Martina Hortvíka.
Vypracovaly:Martin Šebrle a Honza Melezínek 9.A 8.prosince.
Vznik tělovýchovné jednoty SOKOL
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L4 z webové stránky Napíšeme na tabuli!
Nela Ševčíková, 9.A.  Osada Vizovice byla založena v době pohanské, roku 864.  První písemná známka o Vizovicích je z roku  Roku 1570 byly Vizovice.
Vyhodnocení soutěže Fotograf expedice Apalucha 2007 Pálavské (Pavlovské) vrchy - Mikulov června 2007.
2. pololetí v V. A. 2. pololetí začalo velkou personální změnou ve vedení školy paní učitelka Veronika Studená.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Duben Nepomuk.
Prezentace Projektové soustředění žáků Gymnázia, Pardubice, Mozartova 449 Žáci semináře z biologie a vybraní úspěšní řešitelé soutěží zúčastnilo se 30.
Květen Podněty a připomínky k obsahu sdělení v KTV můžete zasílat na mailovou adresu: případně telefonicky na č či osobně.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Připravil Michal Kadlec Poloha Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Závěr.
Heřmanův Městec Vlastivědné zajímavosti, které bychom měli znát.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Bor.a.okoli.
V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
EVVO v Muzeu regionu Valašsko Mgr. Pavlína Vymazalová.
Ústecký kraj. Základní údaje V kraji můžeme obdivovat přírodní krásy národního parku České Švýcarsko se známou Pravčickou bránou. Najdeme zde však i krajinu.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka Pro 7. tř. ZŠS Zeměpisná poloha, povrch, města SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná.
Pracovní stáž v Londýně
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Pardubice-Spořilov
Putování po českých krajích.
Letecké snímky zajímavých objektů byly pořizovány při vyhlídkových letech, které prováděli Karel Dyntera a Vladimír Hudec z ultra lehkého letounu typu.
Geologická olympiáda 2017 Mgr. Jitka Pešková.
HOŘICE TURISTICKÉ ZAJÍMAVOSTI – PODZVIČINSKO – VLASTIVĚDA – 4. r
Základní škola Staré Město u UH
Ledečský hrad Ledeč nad Sázavou.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Školní výlet Alžběta Drápelová 4.A.
Matematické operace do
Akce bude realizována za finanční podpory Jihomoravského kraje.
Transkript prezentace:

Celostátní zeměpisná olympiáda v Libochovicích duben 2006 Házmburk

První dojem po dojezdu Místní sokolovna

Primitivní lavička a čekáme na zahájení. Rozlepování jmenovek byl horor… zejména žluté ne a ne odlepit

Čekání před soutěží v tělocvičně místního sokola vlevo dole - zleva Marek Mikeš - Opava, Robin Salvet - náš, Jiří Posker - Český Těšín

Škola v Libochovicích a naši soupeři ze Žďáru

Po soutěži.Čekáme na odjezd do neznáma, jen kategorie D měla ještě v neznámu terénní úkol. Robin Salvet uprostřed Proděkanka UJEP Toto je vítěz kategorie A

Třebenice, městečko proslulo nalezištěm českých granátů, dnes je v místním luteránském kostele stálá expozice českých granátů i v podobě šperků. Velký šéf akce doktor Jeřábek z UJEP Profesor z Velkého Meziříčí, jeho student jede do Austrálie a nikdy před tím nesoutěžil !

Trošku poučení z muzejních panelů

Ve vodách Ohře se odráží působivá silueta Libochovického zámku, postaveného v renesančním slohu z roku Zámek byl později barokně přestavěn a dnes je v něm stálá expozice věnovaná místnímu rodákovi J.E.Purkyněmu, po němž se jmenuje Ústecká univerzita,a stylového nábytku. Na zámek navazuje francouzská zahrada a anglický park s mnoha ukřičenými pávy. Mikeš Salvet Posker Někteří mají už i svatozář!!

Vyhlášení výsledků se konalo v Saturnově sále zámku Libochovice, kde se pravidelně oddává. Učitelka se studenty Starosta Libochovic Absolutní vítězové vlevo 2. místo vpravo1.místo

Rozdávání cen, které byly móooc hezké. První 4 v kategorii D jedou do Brisbane, vítězové kategoríí jedou na expedici Eurorebus a druzí a třetí jedou na celostátní kolo Eurorebusu. Ještě si zasoutěží. Knižní a mapové ceny byly také moc hezké. Všechna čest organizátorům. Duše všeho, milá paní Peštová Robin Salvet 4. místo kategorie B

Poslední pohled z autobusu na Házmburk, zříceninu gotického hradu z doby kolem roku 1300 na strmém čedičovém vrchu nad obcí Klapý. Letošní zeměpisná olympiáda byla hezká a studentům zase hodně dala. Já učitelka z osmiletého gymnázia v Ostravě – Zábřehu jsem se prvně podívala do zdejšího kraje a jsem za to vděčná. Setkání s jinými kolegy bylo pro mne velmi inspirující. Organizátorům velký dík.

Internetový odkaz na oficiální stránky ZO, kde najdete další fotky a přesné pořadí soutěžících a mnoho dalšího…. Mgr.Věra Seklová Ostrava