Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Staré Město u UH

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Staré Město u UH"— Transkript prezentace:

1 Základní škola Staré Město u UH
Marek Popelka Filip Vondrák Jan Vopat Karel Hána Jindřich Hulcký

2 Škola První stupeň Na prvním stupni se nachází 16 tříd, k tomu ještě 2 učebny, kde jsou počítače a sluchátka. Vedením školy prvního stupně je pověřená zástupkyně paní Mgr. Iva Klimešová. Vždy, když má někdo nějaký problém, tak ho vyřeší paní psycholožka Beáta Kroutilíková. Taky tady máme pány školníky, kteří nám vše opraví tak, aby všechno bylo funkční a v pořádku.

3 Škola Druhý stupeň Na druhém stupni se nachází 14 tříd. Je tam pan ředitel školy, který se jmenuje Mgr. Josef Jurnykl. Na druhém stupni je větší tělocvična než na prvním stupni, takže se tam dobře hraje vybíjená. A taky je tam super, že tam mají malou učebnu s různými exotickými zvířaty, kterou provozuje Mgr. Martin Motyčka. Na obou stupních jsou skvělé kuchařky, které vaří chutně a dobře.

4 Tohle je naše Město Staré Město má přibližně 7 000 obyvatel

5 Městský úřad Městský úřad tvoří starosta, místostarosta, tajemník a zaměstnanci zařazení do městského úřadu. Městský úřad Staré Město je pověřeným obecním úřadem. Městský úřad v oblasti samostatné působnosti plní úkoly, které mu uložilo zastupitelstvo nebo rada města. Josef Bazala - narodil se V roce 2002 byl zvolen uvolněným místostarostou a od roku 2006 je starostou města. Má velký podíl na udržování a rozvíjení regionálního stylu verbuňku hradišťského Dolňácka, podílel se na organizování soutěží a v Dolině vychoval řadu skvělých verbířů.

6 Vlakové Nádraží Železniční trať Staré Město - Kunovice je jednokolejná neelektrifikovaná trať o délce 7 km Provoz na trati byl zahájen 1. dubna V roce byla zprovozněna přeložka krátkého úseku ve Starém Městě u Uherského Hradiště.

7 Památník Velké Moravy Patří mezi národní kulturní památky České republiky. Jeho budova byla postavena v letech 1959–1960 nad základy první objevené a uznané stavby z doby velkomoravské, kostela Na Valách.

8 Kovozoo Co je to Kovozoo? Je to normální zoo, jenom místo živých zvířat jsou zvířata vyrobena ze železa. Je jich tam okolo 220. A je to jediná Kovozoo v celé Evropě.

9 Knihovna Naše staroměstská knihovna má přes 1000 knih. Můžete si zde vypůjčit knihy, noviny nebo časopisy pro děti i dospělé. Knihovna bývá otevřena každý pracovní den od 9 – 12 a od hodin. Konají se tam různé akce, např. výtvarné soutěže,výstavy, přednášky atd.

10 Kostel Svatého Ducha Kostel Svatého Ducha je rozestavěný chrám ve Starém Městě. Vzniká od roku 2002 podle návrhu slovinského architekta Ivo Goropevšeka. K roku 2014, v jehož závěru v něm byly zahájeny pravidelné bohoslužby, bylo proinvestováno 90 mil. korun.

11 NAŠE SOKOLOVNA Objekt byl postaven jako sokolovna svépomocí členů Sokola v roce Budova byla využívána pro akce sportovního charakteru a pro kulturní vyžití veřejnosti. Postupem času celkové uspořádání sokolovny i vybavenost zaostávala. Byla nutná rekonstrukce a přizpůsobení novým potřebám.

12 NÁŠ POTOK SALAŠKA Náš potok pramení ve Chřibech, má hloubku asi půl metru a vlévá se do Moravy. Jsou v něm i ryby, například pstruh obecný. U potoka můžete vidět i ledňáčka.

13 Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "Základní škola Staré Město u UH"

Podobné prezentace


Reklamy Google