Pohled na fotky, jako jsou tyto, asi trochu děsí a fascinují zároveň. Strmost a hloubka těchto děr vás donutí si uvědomit, jak nicotní vlastně jsme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HYDROELEKTRÁRNA GRAND COULEE
Advertisements

těžební jámy a propadliny „dílo člověka i přírody“
Sluneční soustava.
Objem a jeho měření.
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Obecná Limnologie 02: Hydrosféra
Svatý Martin je jeden z ostrovů Nizozemských Antil. Jeho území je rozděleno mezi státy Francie a Nizozemské království. Leží v jižní části Karibského.
Pravěk První lidé. Pravěk První lidé Člověk zručný (Homo habilis) je jedna z linií rodu Homo a hypotetický předchůdce dnešního člověka, který žil.
Jedna z největších kontejnerových lodí při vjezdu do přístavu.
Členění zemského povrchu, Typy pohoří
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Whale shark (žralok obrovský).
Macocha ZŠ Měšťanská 2012 Anežka Slabíková.
LEDOVCE Odhaduje se, že více jak desetina zemského povrchu tj. asi km2, je neustále pokryta ledem. Led je ve skutečnosti největší světovou rezervou.
P ů l n o č n í s l u n c e a p o l á r n í s v ě t l o Ostrovy Lofoty Norsko.
Světový oceán.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Vodní nádrže.
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
JEZERO BAJKAL.
Egypt a Egyptské pyramidy.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Diamanty - těžba.
Nela Bártová Opava,2010 Březen
Člověk a příroda Šárka Košťálová 8.B.
CHKO Český kras.
Slunce vzniklo asi před 4,6 miliardami let a bude svítit ještě přibližně 7 miliard let. Stejně jako všechny hvězdy hlavní posloupnosti i Slunce.
Claudia Richterová 7.třída
JAK ČLOVĚK PŮSOBÍ NA RELIÉF
Fyzikální veličiny.
Jezero Titicaca Šárka Baranovská
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
New York New York je nejlidnatější město Spojených států. Socha svobody je americký symbol.
Světový oceán Mgr. Petr Králík.
LITOSFÉRA Obr. 1. LITOSFÉRA Litosféra je pevný obal Země Litosféra je pevný obal Země Tvoří j i : Tvoří j i : –z emská kůra –z emský plášť –z emské jádro.
Říční povodně Tsunami Atmosférické katastrofy
Jezera Přirozená vodní nádrž Zásobárna sladké vody
Kanada.
 Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století.  V roce 2006 prošel areál.
Rybníky a rybníkářství
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
EU OPVK – III/2 – A3 – 7/22 – Rak Petr Předmět Zeměpis, 8.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/2012.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
Moře Juli K.. Co se dozvíme o moři? ● Co je to a kde se nachází ● Moře na našem území ● Statistika moře ● Příklady moří ● Výjimky ● Mimozemská moře ●
Sluneční soustava. Sluneční soustava (podle Pravidel českého pravopisu psáno s malým s, tedy sluneční soustava) je planetární systém hvězdy známé pod.
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 6
Země – modrá planeta.
P E R U STAŘÍ INKOVÉ - DOKONALÍ KAMENÍCI.
7 ohromujících děr Pohled na fotky, jako jsou tyto, asi trochu děsí
VY_32_INOVACE_Z7. 11 ASIE Autor: Mgr
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Jezero Titicaca VY_32_INOVACE_14_38
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
VY_32_INOVACE_ Členění zemského povrchu I. Autor
VY_32_INOVACE_278_Jezera, bažiny, umělé nádrže
Jedna z největších kontejnerových lodí při vjezdu do přístavu.
Popis mrtvoly.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
EU_42_sada1_05_M_Tělesa_2_Šeb
Planety sluneční soustavy. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé jako Slunce. Tvoří jej především 8 planet, 5 trpasličích.
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
7 ohromujících děr Pohled na fotky, jako jsou tyto, asi trochu děsí
VY_52_INOVACE_16_ROZMANITOST PŘÍRODY ZŠ Zbytiny, okres Prachatice
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
Prezentaci připravil: Martin Zubalík
NeJVĚTŠÍ ZRCADLO SVĚTA.
Plasty- globální problém
Plasty- globální problém
Pět impozantních jam.
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
Transkript prezentace:

Pohled na fotky, jako jsou tyto, asi trochu děsí a fascinují zároveň. Strmost a hloubka těchto děr vás donutí si uvědomit, jak nicotní vlastně jsme.

Většina lidí jej zná. Je to absolutní gigant a je držitelem titulu největšího otevřeného diamantového dolu na světě. V hloubce 525 metrů, s průměrem 1200 metrů, nad kráterem je zóna zákazu přeletů, protože už vtáhla několik helikoptér.

Diamantový důl MIRNYJ, Sibiř.

Velká jáma KIMBERLEY - Jižní Afrika. Jde zřejmě o největší ručně vykopanou jámou na světě. Tento 1097 metrů hluboký důl poskytl přes 3 tuny diamantů před tím, než byl v roce 1914 uzavřen. Množství zeminy, odvezené dělníky, je odhadováno na 22,5 milionů tun.

Slavná jáma je používána jako přehrada,je naplněna k hranici své kapacity a potřebuje být zčásti vypuštěna. Tohle je Slavná jáma, která patří k přehradě Monticello v Kalifornii a je největší přehradou na světě. Slavná jáma - p ř ehrada MONTICELLO

Slavná jáma – přehrada MONTICELLO. Její maximální průtok je krychlových stop vody za sekundu. Pokud byste z nějakého důvodu skočili dovnitř,vaše poněkud navlhlé tělo by mělo být vymrštěno někde v dolní části přehrady (po proudu).

Toto je pravděpodobně největší, člověkem vytvořená, jáma na světě. Těžba započala v roce 1863 a dodnes pokračuje, velikost prohlubně se neustále zvětšuje. D ů l BINGHAM CANYON, Utah.

D ů l BINGHAM CANYON, Utah. Její současné rozměry jsou: hloubka - 3/4 míle, šířka - 2,5 míle.

Leží 60 mil daleko od pevniny Belize a je úžasným "geografickým fenoménem" známým jako modrá jáma. Existuje větší počet modrých jam,které jsou různě rozmístěné po světě, ale žádná není tak ohromující, jako tato. VELKÁ MODRÁ JÁMA, Belize.

Povrchová hladina, s téměř dokonale kruhovitým tvarem, je 1/4 míle široká, uprostřed hloubka dosahuje 145 metrů. Jáma je samozřejmě velice oblíbena a využívána potápěči. VELKÁ MODRÁ JÁMA, Belize.

Tento neuvěřitelný důl můžete najít 300 km severovýchodně od Yellowknife v Kanadě. Důl je obrovský a nachází se v tak odlehlé oblasti, že má dokonce své vlastní letiště s dostatečně velkou ranvejí, aby na ní mohla přistávat letadla typu Boeing 737. D ů l D ů l DIAVIK, Kanada.

D ů l DIAVIK, Kanada. Úžasný pohled je také na okolní zamrzlé vodní plochy.

Propadliště vzniklo nadměrným vsakováním vody (obvykle dešťové nebo odpadních vod) do země a důsledkem toho se půda propadla do hloubky. Toto jsou fotky propadliště, které vzniklo na počátku letošního roku v Guatemale. SINKHOLE, GUATEMALA.

SINKHOLE, GUATEMALA. Jáma pohltila více než 10 domů a zabila nejméně 3 lidi. Úředníci obvinili stvůru, žijící v jámě, že narušila odpadní potrubí.