Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Seminář Ostrava Přeshraniční spolupráce Cíl Slovenská republika – Česká republika.
Advertisements

Aktuální proces přípravy programového období 2014+
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Interreg III A Česká republika -Bavorsko Iniciativa INTERREG IIIA program přeshraniční spolupráce Česká republika- Svobodný stát Bavorsko Plzeň
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Chomutov, RNDr. Josef POSTRÁNECKÝ URBÁNNÍ DIMENZE VÝHLED V OBDOBÍ 2014+
Dispoziční fond Česká republika - Bavorsko Dotace v rámci INTERREG IIIA pro vymezené území.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Plzeň, 11. ledna 2005 ZÁKLADNÍ INFORMACE, POPIS PRIORIT.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
FONDY EU Programové období
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Plzeň, 9. března 2005 POPIS PRIORIT A OPATŘENÍ.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Interreg IIIA Česká republika - Svobodný stát Bavorsko v Plzeňském kraji Plzeň,
FONDY EU Programové období
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Evropská územní spolupráce. Základní charakterisitka Iniciativa Evropského společenství Interreg III z období dala základ novému cíli politiky.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Jihočeský kraj – Krajský úřad Tento seminář je spolufinancován Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek. Obsah přednášky:  Fondy předvstupní pomoci  PHARE  ISPA  SAPPARD.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Ing. Jan Šimek

České projekty na zasedáních Řídícího výboru  Od vstupu do EU se Česká republika zúčastnila již dvou zasedání ŘV, na kterých mohly být předloženy také české projekty  Na 9.zasedání ŘV dne v Běšinách byl předložen a doporučen první český projekt.  Na 10.zasedání ŘV dne v Marktredwitz bylo již předloženo a doporučeno 17 českých projektů.  Na 11.zasedání ŘV, které se bude konat dne v Plzni je zatím zaregistrováno 56 českých projektů.

Rozložení doporučených projektů podle priorit za rok 2004

Čásky jsou uvedené v € INTERREG IIIA ČR - Bavorsko Stav ke dni: priorita/ opatření název priority/opatření celková částka (ERDF) doporučeno ŘV k alokacidoporučeno %k alokaci % Priorita 1Hospodářský rozvoj ,393,7 Opatření 1.1 Hospodářská spolupráce a rozvoj ekonomického prostoru ,0100,0 Opatření 1.2Cestovní ruch, volný čas a rekreace ,992,1 Priorita 2 Infrastruktura ,0100,0 Opatření 2.1 Doprava ,0100,0 Opatření 2.2 Ostatní infrastruktura ,0100,0 Priorita 3 Rozvoj území a životního prostředí ,696,4 Opatření 3.1 Ochrana přírody a životního prostředí ,398,7 Opatření 3.2 Územní plánování a rozvoj venkovského prostoru ,981,1 Priorita 4 Lidské zdroje a sítě ,935,1 Opatření 4.1 Profesní vzdělávání a trh práce ,0100,0 Opatření 4.2 Všeobecné vzdělávání, věda, výzkum, kultura, zdraví a civilní obrana ,977,1 Opatření 4.3 Sítě (včetně Dispozičního fondu) ,00,0 Celkem ,183,9

Přepočítávací kurs € 30,365 INTERREG III A ČR - Bavorsko - stav před 11. zasedáním Řídícího výboru Stav ke dni: priorita/ opatření název priority/opatřeník alokaci projekty do 11.ŘV zbývá k další alokaci požadavky o podporu % zbývá k další alokaci v Kč Priorita 1Hospodářský rozvoj € € €77, ,63 Opatření 1.1 Hospodářská spolupráce a rozvoj ekonomického prostoru € € €25, ,80 Opatření 1.2Cestovní ruch, volný čas a rekreace € € €90, ,84 Priorita 2 Infrastruktura € € €73, ,82 Opatření 2.1 Doprava € € €62, ,58 Opatření 2.2 Ostatní infrastruktura € € €118, ,76 Priorita 3 Rozvoj území a životního prostředí € € €132, ,93 Opatření 3.1 Ochrana přírody a životního prostředí € € €142, ,86 Opatření 3.2 Územní plánování a rozvoj venkovského prostoru € € €47, ,93 Priorita 4 Lidské zdroje a sítě € € €71, ,44 Opatření 4.1 Profesní vzdělávání a trh práce €0 € €0, ,00 Opatření 4.2 Všeobecné vzdělávání, věda, výzkum, kultura, zdraví a civilní obrana € €1.056 €99, ,44 Opatření 4.3 Sítě (včetně Dispozičního fondu)0 € 0,00,00 Celkem € € €88, ,96

Informace k tabulkám  Podle tabulek je dostatečně zřejmé, o která opatření je větší zájem a která opatření zůstávají zatím stranou zájmu žadatelů.  V tabulce uvedené konečné hodnoty finančních prostředků se budou s postupem hodnocení projektových žádostí měnit. Upozornění na opatření, ve kterých je ještě relativní dostatek finančních prostředků: Opatření 1.1 Hospodářská spolupráce a rozvoj ekonomického prostoru Cíle:  posílení regionální ekonomické struktury  zlepšení spolupráce mezi hospodářstvím a vědou a zavádění inovací a technologií, především v malých a středních podnicích  podpora posílení spolupráce pro rozvoj a posílení regionálních, hospodářských dovedností  aktivizace průmyslových oblastí a podnikatelských center

Informace k tabulkám Opatření 2.1 Doprava Cíle:  rozvoj pohraničí jako mostu mezi východem a západem a napojení pohraničí na nadregionální dopravní síť  vytvoření kapacitní dopravní nabídky  odstranění problematických míst v dopravě Opatření 4.1 Profesní vzdělávání a trh práce Cíle:  vytvoření a zajištění pracovních míst  zlepšení situace ve vzdělávání a zvyšování kvalifikace  odbourávání sociálních a odborných zábran mobility  podpora regionální, přeshraniční spolupráce aktérů a institucí v oblasti trhu práce a profesního vzdělávání

Děkuji za pozornost Ing. Jan Šimek Společný technický sekretariát Centrum pro regionální rozvoj Kostelní 2, Cheb Tel.: 354/