Komiksový strip Komiksový strip je svébytný a svérázný druh komiksu. Má totiž několik odlišností od komiksovéh sešitu či klasického příběhu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Advertisements

Komiks Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Body art aneb milovaná černá.
Studentská inovace praxí
1. Datum vytvoření: Téma: Datum vytvoření: Téma: Zpráva Cíl prezentace: Cíl prezentace: Zaznamenávání textu v podobě výtahu Časová dotace:
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Soustava zařízení, kterými se obraz přeměňuje na elektrický obrazový signál.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
1. Doplňte logicky za sebou nasledující řádky: 25 bodů 2. Doplňte jedinou čárkou tuto matematickou úlohu správně: 25 bodů 3. Napište něco do tohoto pole:
Přísudek (Př) - druhy Přísudek, jehož základem je sloveso s plným významem, je přísudek slovesný – Přs. Přísudek může být vyjádřen také jménem (podstatným.
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Dvojí zápor VY_22_INOVACE_20 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
Relační propojování tabulek. Úvod Tato prezentace má sloužit běžným uživatelům, jak začátníkům, tak i zkušeným uživatelům. Když budete postupovat podle.
TČ1 – Truhlář a Čalouník, 1. ročník, tříletý učební obor
Novela 1) Zařazení literárního žánru: Novela do literárního druhu a typu literatury 2) Definice novely 3) Autoři novel 4) Ukázka 5) Shrnutí.
Vytvoříte si nějakou nádhernou tabulku. (lepší než mojí nebudete mít, tak se nikdy moc nesnažte) Celou si ji označíte... Next A kliknete na obrázek grafu.
FÁZE NÁCVIKU SLOHOVÉHO PROJEVU
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
Zpracovaly:Lucie Geciová Marie Slezáčková
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovesné časy v angličtině Present Perfect Simple VY_22_INOVACE_03 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Countability – some, any VY_22_INOVACE_03 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
KAMARÁD NewFoton.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Časová příslovce VY_22_INOVACE_04 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Přechod snímků automaticky Zapni zvuk hudba Billyho Vaughna Wonderland by night vytvořeno v PowerPoint 2007.
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: RADEK KLAPUCH Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_GEODETICKÉ.
Konverzace: Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
CO JE TO VESMÍR slovní druhy ohebné Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Autorské právo Autorské právo (anglicky copyright law) je odvětví práva, které se zabývá právními vztahy uživatelů a tvůrců tzv. „autorských děl“ k příslušným.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
F EJETON Ivana Samcová. F EJETON z franc. feuilleton respektive feuille [fœj] = lístek, či též poznámka pod čarou, v češtině také tzv. podčárník specifický.
 Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/19  Název materiálu: Rondo  Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.
BELETRISTICKÉ ÚTVARY PUBLICISTICKÉHO STYLU
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
Štětce v Adobe Photoshop
KALIGRAMY Tematická oblast
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Déjà - vu Tematická oblast
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
Inf Tabulkový procesor
Čím chci být až vyrostu M. Krátká.
Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Listopad 2011 Ročník 8
Textový editor – Microsoft WORD 2007
Závodní chůze: problém kontaktu se zemí
Základní úpravy jasu v Adobe Photoshop
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
VYPRAVOVÁNÍ Mgr. Michal Oblouk.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití. Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití.
MOŽNOSTI PREZENTACE BADATELSKÉ ČINNOSTI V MATEŘSKÉ ŠKOLE MGR
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Komiksový strip Komiksový strip je svébytný a svérázný druh komiksu. Má totiž několik odlišností od komiksovéh sešitu či klasického příběhu.

Odlišnost první: Většinou býval černobílý To už ovšem s nástupem barev neplatí.

…úplně nejčastěji má obrázky tři, to aby se vešel na jeden řádek na šířku do novin. A během těch několika obrázků musí podat (mini)příběh s pointou. Což je velké umění… Odlišnost druhá: Strip je velmi krátký, má minimálně dva, nejvíce 6 obrázků …

Co slovo strip vlastně znamená? V angličtině strip znamená pásek, proužek, pásek, odřezek. Jako anglické sloveso pak má význam odhalovat (znáte jej zako základ slova striptýz, původně striptease). I v tom je jisté kouzlo, komiksový strip přece odhaluje nějakou myšlenku, vtipný postřeh…

Několik stripů na ukázku:

Strip může být matematický…. Strip může být přírodovědný….

Strip může být tajemný…. Strip může být parodický….

Strip se stal fenoménem a prostředkem k parodii, recesi i kritice. Motivy čerpá i z klasického umění…. Odnesla to například malba J. L. Davida Mrtvý Marat (Marat byl jeden z vůdců Velké francouzské revoluce)

Přepracovaný příběh podle fantazie kreslíře dostal další rozměr…

Tady je ukázka obrazu Svatý Šebestián od autora jménem Andrea Mantegna (1431?-1506). A zde strip vysvětlující, že to vše bylo asi (podle fantazie autora) poněkud jinak…

Ten samý autor, tedy Andrea Mantegna nakreslil obraz Mrtvý Kristus. Na stripu už tak mrtvý není, pokud vidíte…

Vytvořit strip za použití počítače nebo moderních pomůcek není složité, protože základem stripu mohou být tři stejné nebo podobné obrázky. Stačí k nim vymyslet vtipný text. Za úroveň takového stripu pak už zodpovídáte sami…