Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přechod snímků automaticky Zapni zvuk hudba Billyho Vaughna Wonderland by night vytvořeno v PowerPoint 2007.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přechod snímků automaticky Zapni zvuk hudba Billyho Vaughna Wonderland by night vytvořeno v PowerPoint 2007."— Transkript prezentace:

1 Přechod snímků automaticky Zapni zvuk hudba Billyho Vaughna Wonderland by night vytvořeno v PowerPoint 2007

2 Narodil se 29. října 1942, zemřel ve věku 52 let 4. července 1995. Byl americký malíř. Proslul jako popularizátor malování v televizním seriálu „Joy of Painting“, který běžel v americké televizi po dobu dvanácti let a stále se objevuje v reprízách i na jiných televizních stanicích i mimo Ameriku. Svoji životní karieru začal u v letectvu americké armády na Floridě. Po jeho přeložení na základnu Lincoln AFB poprvé uviděl sníh a hory které ho tak učarovaly, že v další jeho tvorbě se staly stálým námětem. Vytvořil si svojí svéráznou malířskou techniku, aby mohl tvořit rychle ke komerčním účelům a mohl odejít z armády, kde vojenský život mu nevyhovoval. Svojí malbou a vystupováním v televizním programu, kde přímo před kamerami maloval a učil diváky své malířské technice, dokázal si vydělat více prostředků než v armádě. Jeho malířská technika byla práce s mokrými barvami, nečekal na její zaschnutí, ale vrstvil barvy za mokra na sebe a k tomu používal velmi svérázných způsobů a přípravků jako jsou nože, prsty, špachtle, kartáče či štětce určené pro jiné účely než malování obrazů. Tímto způsobem byl schopen v několika minutách vytvořit oblohu, stromy, vodu, sníh, mraky a keře. Věnoval se malování krajiny kde žil, to je Aljašky. Při dotazu diváků proč maluje to co maluje řekl: „Svými obrazy vytvářím svět takový, v jakém bych chtěl žít a být šťasten“.

3 Bob Ross v televizním studiu Jeho stojan a náčiní Ním nejpoužívanější náčiní k malbě

4 Krásná krajina Aljašky

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17 Jakou krajinu malujete? „Maluji takou krajinu, která se mě líbí a ve které bych mohl být šťasten“.

18

19

20

21

22

23

24

25 Obrázky byly použité s dostupných internetových stránek dedekBK 2010


Stáhnout ppt "Přechod snímků automaticky Zapni zvuk hudba Billyho Vaughna Wonderland by night vytvořeno v PowerPoint 2007."

Podobné prezentace


Reklamy Google