Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

HARMONOGRAM DALŠÍCH KROKŮ A ŘÍZENÍ EKS CM 25. června 2013 KONFERENCE VELEHRADSKÝ DŮM CYRILA A METODĚJE Mgr. Milan Filip vedoucí Odboru strategického rozvoje.
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Evropské projekty & management VÝCHODISKA: Evropské projekty & management VÝCHODISKA: RK , př. 1 počet stran: 15  Realita vstupu do EU, rozvoj.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Celostátní síť pro venkov
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Programové období Financování programů kofinancovaných ze SF EU a veřejných rozpočtů České republiky.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Statutárního města Liberec
Rozpočty územních samosprávných celků
Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Členění nákladů v nákladovém účetnictví
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
FONDY EU Programové období
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Územní samospráva Obce
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Historie vzniku  celostátní všeoborové konference NNO, vznik Stálé komise konference NNO  celostátní všeoborová konference NNO,
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Státní fond dopravní infrastruktury Objemy finančních prostředků pro budování infrastruktury v ČR, Ing. Kristýna Kastlová, Ph.D. referent specialista.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Obnova HW a koncových stanic v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Plzeň, 23. dubna 2007 Meziregionální spolupráce INTERREG IIIC, INTERREG IVC.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Rozkrývání vlastnických struktur a skutečných majitelů
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Výzva k předkládání žádostí
Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Problematika MHD v městech SR Bojnice 30. září 2010
Transkript prezentace:

Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny pracovních procesů pod vlivem možností ICT (nejen v IT odboru!!!)  Využití evropských programů k plnění PRK, včetně čerpání finančních prostředků  Řešení kapacity KrÚ (personální, technické, finanční)  Potřeba posílení projektového managementu nejen v souvislosti s EU  Potřeba doplnění EU týmu o kapacity pro realizaci projektů z jiných než SF  Již praxí vyzkoušené jiné formy – nefunkční nebo složité

eEurope IDA eContent eTEN Culture 2000 Minerva Leonardo Youth Innovative Actions IST Programy EU (jiné než SF) ERA INTERREG

1.Podpora mezinárodní spolupráce evropských regionů na bází společných projektů 2.Vyhledávání a zajištění doplňkových zdrojů financování regionálních aktivit z prostředků programů evropského Společenství 3.Informační a servisní činnost pro zainteresované subjekty VS (KrÚ, organizace kraje) a regionální subjekty v oblasti evropských projektů 4.Posílení manažerského a projektového potenciálu a kapacit regionálních subjektů VS (včetně např. speciálních školení a tréninků) Evropské projekty & management CÍLE:

Proč EPMA? Další formy spolupráce: 1. komerční(objednávka)  Výhody: Nezávaznost vztahů Časové vymezení Konkrétnost práce Vymezený účel (Objednávám to, co chci ) Jednoduchost  Nevýhody: Nezávaznost Omezenost v čase Omezený obsah Omezený účel (neobjednám to, o čem nevím, nevím jak dopadne) Nenaučím se ! Vysoká cena EU expertů a agentur !!! (50 – 200 EUR/ hod) 250.tis – 1 mln Kč /měsíc 250.tis – 1 mln Kč /měsíc

Proč EPMA? Další formy spolupráce: 2. Nová organizace, KrÚ= investor a 100% vlastník  Výhody: Vlastnictví KrÚ Dlouhodobost smluvního poskytování služeb Pocit větší kontroly  Nevýhody: Nedostatečná legislativa Velké počáteční investice Nejistý výsledek (kriteria?) Neřeší problém lidských zdrojů

Proč EPMA? Další formy spolupráce: 3. ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ  Výhody: Stabilita výkonu (servisu) Komplexnost řešení (viz.cíle) Investice do vlastních zaměstnanců (tým) Konkurenceschopnost kraje Stanovený finanční rozsah Zákonem upravené kontrolní mechanismy  Nevýhody: Složitost zřízení (procedurálně) Počáteční risk partnerství Nejistý výsledek (kriteria?)

EPMA: podíly (a zastoupení) zakládajících členů EPMA Vysočina 1/3 BMI 1/3 CI 1/3 Vysočina 1/2 BMI 1/2 EPMA VS + Neziskovka+Business VS + Neziskovka + ?

Možné oblasti rozvoje – PRK

Vysočina Fondy EU 50%25% Evropské projekty & management Vstupy (možná varianta): BMI Rozpočet na řízení a spolufinancování projektů Personální a technické kapacity Rok 1 (do konce 2005) 25% 70%15% Rok 2 15% 90%5% Rok 3… 5%

Vysočina (náklady) 25% Evropské projekty & management Výstupy (možná varianta): BMI (náklady) Rok 1 (1:1) (do konce 2005) 25% 15% Rok 2 (1:2,3) 15% 5% Rok 3 (1:8) … 5% Vysočina (výnosy) BMI (výnosy) 25% 35% 40%

Vysočina Fondy EU 3m Kč1,5m Evropské projekty & management Rozpočet (možná varianta): BMI Rozpočet na řízení a spolufinancování projektů Personální a technické kapacity Rok 1 (do konce 2005) 1,5m 4m Kč0,75 Rok 2 0,75 18m Kč0,5 Rok 3… 0,5 Celkový rozpočet EPMA je závislý na celkovém rozpočtu kraje Vysočina na kofinancování projektů !!

Rozhodovací kritéria:  Poměr „cena“ – „výkon“ (kontrola přínosu sdružení na konci roku 2005 a pak ročně dle schváleného plánu)  Ostatní přínosy pro kraj (míra pozitivních referencí)  Míra minimalizace rizik (přímá kontrola výstupů kde je nositel sám kraj)  Kontrolovatelná forma organizace (účetnictví, výroční zprávy, kontrolní orgány)  Ochota kraje uvolňovat prostředky do kofinancování a realizace projektů

EPMA: struktura sdružení Valné shromáždění (5+5) Předsednictvo (2+2) Kontrolní K. (2+2) Předseda (kraj) Ředitel (BMI)

Vazba mezi orgány sdružení  Valné shromáždění – nejvyšší orgán, rozhoduje o základních otázkách (členství ve sdružení, složení orgánů, …),  Předsednictvo – řídí činnost sdružení, vykonává všechny činnosti, které nejsou vyhrazeny VS, je statutárním orgánem sdružení  Předseda – je statutárním orgánem sdružení (jak to vyžaduje občanský zákoník),  Ředitel – výkonný orgán sdružení odpovědný za činnost sdružení Předsednictvu.