Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových stavech Občanské sdružení ADRA Josef Koláček.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolníci v sociálních službách
Advertisements

III. výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb ČR
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Vybudování centra aktivačních služeb pro mládež s onemocněním schizofrenií (Projekt DOTYK) CZ 1.07/1.2.00/
Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Dobrovolnické centrum Ostrava. DC ADRA Ostrava Nejsme poskytovatel soc. služeb 3 akreditace MV ČR na vysílání dobrovolníků do soc. a zdrav.zařízení –
Zákon o dobrovolnické službě č. 198/2002 Sb.. Zákon upravuje pojmy: Dobrovolník – člověk vykonávající dobrovolnou činnost, resp. práci bez nároku na finanční.
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Národní soustava kvalifikací v aktivitách Úřadu práce ČR.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Setkání v rámci projektu Grundtvig, založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací -patří pod Diecézní charitu Litoměřice, je členem.
DOBROVOLNICTVÍ V DIVADLECH Akreditace dobrovolnické služby.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Prezentace bakalářské práce. Josef Karliak, DiS. Monitoring záložních zdrojů UPS připojených do sítě Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
ohroženým domácím násilím
Mgr. František Bublan Formy a perspektivy dobrovolnické služby z pohledu neziskové organizace.
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Koordinace Evropského roku dobrovolnictví /10 Michal Urban 31. ledna 2011.
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
Management dobrovolnictví ve sdružení Okamžik
Dobrovolnické centrum Vlaštovka
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových situacích Mgr. Lucie Balarinová Členka ÚPZJ ČČK ČESKÝ ČERVENÝ KŘÍŽ ČLEN.
MO JmK 2015 Plán aktivit Mediálního odboru Jihomoravského krajského sdružení Pirátské strany pro rok 2015 Ondřej Kotas, vedoucí MO JmK.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Partnerství NNO a veřejné správy Dobrovolná práce a dobrovolnictví Přednáška
PANEL humanitárních organizací Ústecký kraj - Ústí nad Labem , Ministerstvo vnitra ČR.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
Občanské Sdružení EpiStop vytváří platformu pro setkávání, spolupráci a aktivní činnost všech skupin a osob, které mají vztah k lidem s epilepsií (pacientů,
PROJEKT: „VÝUKA MATEMATIKY POMOCÍ APLIKACÍ Z REÁLNÉHO ŽIVOTA ANEB MATEMATIKA NENÍ VĚDA“ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU - CZ.1.07/1.1.34/ Pilotní ověření.
Evropa pro občany Evropa pro občany Marcela Česáková Květen 2008.
DOBROVOLNÁ ZÁCHRANNÁ SLUŽBA ČESKÉ REPUBLIKY
Destinační management TO Těšínské Slezsko
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
STŘEP české centrum pro sanaci rodiny Podpůrné služby pro ohrožené a náhradní rodiny z pohledu NNO Nadační fond J &T, PSP ČR,
Vstřícný zaměstnavatel Kritéria soutěže. 1. Organizace práce Vstřícnost a reálné možnosti využívání flexibilních forem práce Další úpravy pracovního režimu.
Flexibilní formy práce Aktivní politika zaměstnanosti – modul Ia.
Č ESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V P RAZE  Založena v roce 1906  6 fakult  studentů  Univerzita třetího věku Strategie CSR na ČZU  Výzkumná univerzita.
Trutnovská zeleň, o.p.s. Mgr. Terezie Mertlíková ředitelka.
21. října 2009 expozice 21. budovy Zlínského kraje.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Panel humanitárních organizací Ústeckého kraje
Statutární město Ostrava
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Klíčové aktivity projektu
Inclusive Senior Education through Virtual U3A – ISEV
Složení centra. Složení centra Cíl: síť - spolupráce Proškolení pedagogů pro práci s nadanými Identifikace. Tvorba struktury práce s nadanými na škole.
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
Systém výkaznictví preventivních aktivit ve školství
Transkript prezentace:

Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových stavech Občanské sdružení ADRA Josef Koláček

Základní témata NNO  podpůrné programy pro školení a udržení koordinátorů  společná komunikace NNO při registraci dobrovolníků- povodňové linky, facebook…  vytvoření dostatečného zázemí pro střídání koordinátorů v čase Státní správa  udržitelnost systému v mezidobí mimořádných událostí  v případě opakovaných událostí možnost kompenzace některých nákladů  „Registrační karta“ dobrovolníka Zaměstnavatelé  uvolňování zaměstnanců v případě události  respektování dobrovolnické „praxe“ při náboru nových zaměstnanců

Registrace dobrovolníků  registrační rozhraní  pojištění  opakovaný kontakt ( pozvánka k události v blízkosti bydliště)  stručné proškolení  důležité informace o místě události  využívání sociálních sítí Výhled

Koordinátoři dobrovolníků  pravidelné proškolování  ocenění práce (opakované zapojování a účast na výcviku)  komunikace se zaměstnavateli KIP tým  zapojení do menších událostí,  podpora spolupráce s dalšími NNO Firemní dobrovolnictví  spolupráce na specifických činnostech (př. call - centra, monitoring) Výhled

Děkuji za pozornost