POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Advertisements

Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
SOCIÁLNÍ INTEGRACE V LIBERECKÉM KRAJI grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu České republiky na léta Priorita.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Nástroje územního plánování
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
1 Grantové schéma – Podpora služeb cestovního ruchu seminář Liberecký kraj.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Registrace 10:00 – 10:15 I. blok 10:15 – 11:00 Jitka Zukalová, MPSV, poradce EURES ČR Obsah: srovnání.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
ROZVOJ ICT V PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍCH KRAJE VYSOČINA Poskytování finančních prostředků.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP2 Seminář pro příjemce grantů MGS.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
náměstek Ministerstva životního prostředí
Odbor životního prostředí MHMP
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Zkrácený postup pořizování aktualizace ZÚR
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Střední Morava - křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, a z hlediska vlivu na území soustavy Natura 2000 dle zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, v souladu s Pokynem Ministerstva životního prostředí č. 3/2004 pro postup při vydávání vyjádření příslušného úřadu ohledně posuzování vlivů na životní prostředí projektů spolufinancovaných ze strukturálních fondů Evropské unie v programovacím období 2004 – 2006 na základě materiálu „Seznam priorit a jednotlivých typů záměrů z programu SROP a JPD 2, které nevyžadují předložení dokladu o vlivu projektu na životní prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona č. 93/2004 Sb.“ a „Seznam priorit, opatření a podopatření programu SROP a JPD Praha Cíl 2, které nevyžadují vyjádření z hlediska vlivu projektu na území soustavy Natura 2000“ zpracovaného na základě dohody MMR a MŽP. Mgr. Leoš Křeček, Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, Krajského úřadu Libereckého kraje,

2 Posouzení vlivu na životní prostředí (EIA) Vypracování studií, průzkumů, analýz, publikací Vypracování studií, průzkumů, analýz, publikací Informační, propagační kampaň Informační, propagační kampaň Pořádání přednášek, seminářů, workshopů Pořádání přednášek, seminářů, workshopů Poradenská činnost Poradenská činnost Kurzy (vzdělávací, zájmové, rehabilitační), stáže Kurzy (vzdělávací, zájmové, rehabilitační), stáže Pracovní terapie Pracovní terapie Příprava a výcvik asistenčních zvířat (psi, koně) Příprava a výcvik asistenčních zvířat (psi, koně) Pořízení rehabilitačních pomůcek spojených bezprostředně s realizací projektu Pořízení rehabilitačních pomůcek spojených bezprostředně s realizací projektu Učební pomůcky a studijní materiály Pořízení didaktické techniky Pořízení výstavní techniky (např. vitríny, osvětlení, výstavní panely) Pořádání výstav, kulturních a společenských akcí Tlumočení, překlady Sociální služby pro cílové skupiny Pořízení materiálů, surovin a drobných pracovních nástrojů Pronájem prostor, budov, dopravních prostředků, zařízení a techniky Osobní náklady Cestovné a stravné Žadatelé, kteří žádají na záměry níže uvedené, nemusejí žádat o stanovisko podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí: Žadatelé, kteří žádají na záměry níže uvedené, nemusejí žádat o stanovisko podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí:

3 Posouzení vlivu na území soustavy Natura Vypracování studií, průzkumů, analýz, publikací Vypracování studií, průzkumů, analýz, publikací Informační, propagační kampaň Informační, propagační kampaň Pořádání přednášek, seminářů, workshopů Pořádání přednášek, seminářů, workshopů Poradenská činnost Poradenská činnost Kurzy (vzdělávací, zájmové, rehabilitační), stáže Kurzy (vzdělávací, zájmové, rehabilitační), stáže Pracovní terapie Pracovní terapie Příprava a výcvik asistenčních zvířat (psi, koně) Příprava a výcvik asistenčních zvířat (psi, koně) Rehabilitační pomůcky spojené bezprostředně s realizací projektu Rehabilitační pomůcky spojené bezprostředně s realizací projektu Učební pomůcky a studijní materiály Učební pomůcky a studijní materiály Didaktická technika Výstavní technika (např. vitríny, osvětlení, výstavní panely) Pořádání výstav, kulturních a společenských akcí Tlumočení, překlady Sociální služby pro cílové skupiny Materiál, suroviny a drobné pracovní nástroje Pronájem prostor, budov, dopravních prostředků, zařízení a techniky Osobní náklady Cestovné a stravné Žadatelé, kteří žádají na záměry níže uvedené, nemusejí žádat o stanovisko podle ustanovení § 45h zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny: Žadatelé, kteří žádají na záměry níže uvedené, nemusejí žádat o stanovisko podle ustanovení § 45h zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny:

4 Posouzení vlivu na životní prostředí Výše uvedené záměry nevyžadují předložení dokladu o vlivu na životní prostředí a o vlivu na území soustavy Natura  žádost bude obsahovat pouze prohlášení, že akce tato dvě posouzení nevyžaduje (v souladu s přílohou č. 12 Pokynů pro žadatele). Výše uvedené záměry nevyžadují předložení dokladu o vlivu na životní prostředí a o vlivu na území soustavy Natura  žádost bude obsahovat pouze prohlášení, že akce tato dvě posouzení nevyžaduje (v souladu s přílohou č. 12 Pokynů pro žadatele). Jiné záměry tyto doklady vyžadují  příslušným úřadem k jeho vydání je odbor životního prostředí Krajského úřadu Libereckého kraje, správa CHKO nebo NP. Jiné záměry tyto doklady vyžadují  příslušným úřadem k jeho vydání je odbor životního prostředí Krajského úřadu Libereckého kraje, správa CHKO nebo NP.