Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Pomůcka – bydlení s doprovodným sociálním programem (nejedná se o popis projektu, ale o vysvětlení schématu třístupňového systému bydlení) • NNO Centrom,
Zákon o sociálních službách
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Farní charita Prachatice
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
ohroženým domácím násilím
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Komunitní a otevřená škola
Minimální preventivní program školy
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
1 VI. NO a jejich role ve společnosti Servisní funkce Servisní funkce Kontrolní funkce Kontrolní funkce Výchovná funkce Výchovná funkce Informační funkce.
Sociální zabezpečení Sociální služby
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Koncepce Sociálního bydlení „ZKUŠENOSTI Z PRAXE“ Praha
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Terénní programy.
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Krizová pomoc.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM
Azylový dům pro rodiny s dětmi
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Čujkovova 31 Ostrava – Jih 700 30 tel: 596 769 915 tel: 596 729 853 RODINNÉ CENTRUM Čujkovova 31 Ostrava – Jih 700 30 tel: 596 769 915 tel: 596 729 853 www.rcentrum.com

Druh organizace Rodinné centrum je od 1.7.2003 součástí odboru sociálně právní ochrany dětí Statutárního města Ostravy, Městského obvodu Ostrava-Jih, jehož posláním je práce s rodinami ohroženými sociálním vyloučením. Zřízením Rodinného centra byly vytvořeny podmínky pro individuální práci s rodinou i jednotlivci. Příslušné aktivity Rodinného centra vycházejí z ověřených potřeb uvedené rizikové skupiny obyvatel podložené terénní sociální práci.

Cílová skupina klientů rodiny v evidenci odboru sociálně právní ochrany dětí ÚMOb - O.-Jih rodiny a občané nacházející se v různých tíživých situacích   sociálně znevýhodněné rodiny žijící v přilehlé lokalitě rodiny a občané etnických skupin žijící v přilehlé lokalitě

Druhy činností Rodinného centra Terénní práce s rodinami v evidenci odboru sociálně právní ochrany dětí Byty vyčleněné pro potřeby sociálního bydlení   Klubovna Rodinného centra Podpora a rozvoj volnočasových aktivit  Sociální poradenství  

Terénní práce Ohroženým rodinám je poskytována soustavná pomoc při zmírňování či odstraňování následků vzniklých problémů. S rodinou je vypracován individuální nápravný plán a dohoda o spolupráci. Rodině je stanovena konkrétní individuální sociální terapie. Tento kontrakt je pravidelně vyhodnocován všemi zúčastněnými stranami,

Byty pro potřeby sociálního bydlení Rodinné centrum zprostředkovává bydlení v domě s byty vyčleněnými pro potřeby sociálního bydlení pro jednotlivce s max. 3 nezletilými dětmi v nepříznivé sociální situaci, která je spojená se ztrátou bydlení. Toto bydlení je založeno na myšlence integrace klientů mezi běžné obyvatele domu, kdy podmínky bydlení jsou nastaveny tak, aby bylo vytvořeno co nejpřirozenější prostředí pro uživatele, stimulující běžné bydlení. Po dobu dočasného pobytu je s rodinou pracováno metodami individuální a skupinové práce a je jim dána možnost vyřešit si svou tíživou sociální, bytovou a jinou životní situaci, vyrovnat se se svým problémem a za pomoci sociálních pracovníků nalézt vlastní cestu k jeho vyřešení.

Klubovna Součástí Rodinného centra je klubovna, kde jsou pod vedením odborného pracovníka - pedagoga zajišťovány výchovně vzdělávací činnosti dětí a mládeže v oblasti volného času se všeobecným zaměřením na rozvoj jejich zájmů, znalostí a tvořivých schopností. V klubovně probíhá doučování dětí a příprava dětí předškolního věku na povinnou školní docházku. Dále zde probíhá komunitní práce s rodinami ubytovanými v bytech vyčleněných pro potřeby sociálního bydlení. Klubovna má pevně stanovené návštěvní hodiny s rozdělením klientů podle věku a způsobů činnosti a vlastní vnitřní řád.

Volnočasové aktivity Centrum organizuje a podporuje u svých klientů i u sociálně znevýhodněných dětí žijících v přilehlé lokalitě rozvoj volnočasových aktivit, kdy pravidelně pořádá různé akce zaměřené na rozvoj sportovních dovedností, na rozvoj vědomostí a kulturní orientace. Dále jsou pořádány víkendové pobyty pro děti z výše uvedených cílových skupin, jejíchž cílem je umožnit jim vymanit se alespoň na pár dní z problémového rodinného prostředí,

Sociální poradenství Poskytuje poradenství rodinám, které se z různých důvodů ocitly v sociální situaci, kterou nemohou, neumějí zvládnout bez odborné pomoci. Poradenství poskytujeme v oblastech sociálně právní ochrany dětí, v oblasti dávek státní sociální podpory a dávek pomoci v hmotné nouzi, v oblasti zaměstnanosti, v oblasti problematiky trestné činnosti a pod.

Personální složení Martina Knotová – terénní sociální pracovník Patricie Kajanová – terénní sociální pracovník Petra Pokludová – pedagogický pracovník

Vypracovala: Dana Rojková