DĚTSKÁ VÝŽIVA A OBEZITA V TEORII A PRAXI 7

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Osteoporóza Role potravy v prevenci i léčbě
Advertisements

Inovovaná Výživová doporučení pro obyvatelstvo České republiky
B.Procházka Poděbrady 16. –
CIVILIZAČNÍ NEMOCI NA PŘELOMU TISÍCILETÍ
Stravovací návyky a jejich změny u českých dětí ve věku 1-5 let
Název Stravovací zvyklosti
Ekocentrum Paleta – Zdraví na talíři. Vazba na strategické dokumenty města – Akční plán strategie města – opatření „Rozvoj programů péče o zdraví obyvatel“
HYGIENICKÁ SLUŽBA -STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV
Školní stravování (úvod) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing. Eva Šulcová Bc
Fórum prevence dětské nadváhy a obezity Hana Zamrazilová Školní stravování 2014, Praha, 20.–
VLIV RODINY A PROSTŘEDÍ NA STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI DĚTÍ
stravovací režim školáků
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
KOLEKTIV AUTORŮ SPOLEČNOST PRO VÝŽIVU STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Také si myslíte, že to děláte správně?
Rozdíly ve stravování dětí s normální hmotností a nadváhou/obezitou
Tuky – složení, značení, hodnocení, výživová doporučení
VÝŽIVA – MÝTY A SKUTEČNOST
Křivice Téma: Štefková Kristýna 2.HB.
Mléko nám pomáhá PhDr. Karolína Hlavatá, PhD.. Mléko a mléčné výrobky zlepšují nutriční stav Mléko a mléčné výrobky jsou dobrým zdrojem vitaminů a minerálních.
ČASTÉ NEINFEKČNÍ NEMOCI- úvod
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_ P9 _ 1.9 TEMATICKÁ OBLAST: Biologie člověka s rozsahem pro ZŠ Metabolické procesy trávicí soustavy TYP: DUM výkladový.
Vážené dámy, vážení pánové děkuji za uvedení
Zdravé mlsání Dana Růžičková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí, Praha 26. února 2008.
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Prevalence obezity v dětském věku – nové výsledky
Název Výživová pyramida
Školáci potřebují dostatek energie především dopoledne
16.1 Jaké živiny jsou obsaženy ve stravě?
Mýty rodičů ve výživě dětí z pohledu pediatra
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_11
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: první
PITNÝ REŽIM NA ŠKOLÁCH a jak ho naplňovat
Mgr. Dana Hrnčířová, Ph.D. Ústav výživy 3. LF UK
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Stravování středoškoláků Zlínský kraj Odbor Hygieny dětí a dorostu Krajské hygienické stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Prezentace: MUDr. Jana.
DĚTI A DOSPĚLÍ JSOU ROZDÍLY Z POHLEDU TOXIKOLOGIE?
Zdravé stravování KC3.
a zdravého životního stylu.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
OBEZITA U DĚTÍ prim. MUDr. Martin Zítek Dětské oddělení Krajská nemocnice Liberec,a.s.
Životní styl žáků ZŠ Královehradeckého, Pardubického a Libereckého kraje H. Střítecká Univerzita Obrany Fakulta vojenského zdravotnictví Katedra vojenské.
PREZENTUJÍCÍ Olga Johanidesová Vyhodnocení úkolu hlavního hygienika ČR „Monitoring nabídky stravování v základních školách“ (podklady MZ ČR)
Metodická komise OSÚ-ZL Cvičitel lyžování © 2010.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
Strategie ochrany a podpory zdraví u dětí a mladistvých MUDr
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Projekt GDA PR aktivity v realizaci
Víš co jíš? Web MZe.
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Zelenina, … Dodatky, ….
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
NutričnĚ - EPIDEMIOLOGICKÁ problematika dětského stravování specifika STRAVOVÁNÍ DĚTÍ Z HLEDISKA vlivu na JEJICH zdraví, MOŽNOSTI HODNOCENÍ Pro obor Nutriční.
Projekt GDA PR aktivity v realizaci
Osteoporóza.
VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Maso a masné výrobky Dodatky.
„Zdravý životní styl + obezita“
Co je to zdravá výživa ?
Transkript prezentace:

DĚTSKÁ VÝŽIVA A OBEZITA V TEORII A PRAXI 7 DĚTSKÁ VÝŽIVA A OBEZITA V TEORII A PRAXI 7.KONFERENCE ODBORNÍKŮ ZABÝVAJÍCÍCH SE OBEZITOU DĚTÍ A DOROSTU PODĚBRADY 16. A 17.LISTOPADU 2012

PÁTEK 16.11.2012 9,20 – 9,30 ZAHÁJENÍ KONFERENCE VÝŽIVOVÁ DOPORUČENÍ PRO OBYVATELSTVO (Dostálová J., Dlouhý P., Tláskal P.) VÝŽIVA DÍTĚTE A ZDRAVÍ Výživa českých předškolních a školních dětí z pohledu výživových doporučení (Tláskal P., Hrstková H., Schwarz J.) Známé a méně známé účinky vitaminu D na dětský organismus (Novotná B.) Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí (Štafen M.,Tláskal P.) Osteoporóza není jen vápník (Břdezková V.) Aktivity informačního centra pro bezpečnost potravin (Deutch O.)

PÁTEK 16.11.2012 14,00 – 15,30 OBEZITA Úloha infekce v patogenezi obezity v dětském věku (Hainer V.) Vliv jídelních zvyklostí a délky spánku na tělesné složení českých adolescentů (Zamrazilová H.) Kurz snižování nadváhy pro adolescenty (Divoká J.) Možnosti a rizika bariatrické terapie při řešení metabolického syndromu v dětském věku (Boženský J., Holéczy P., Bolek M., Geržová J.) Stravovací návyky dětí s normální a vyšší hmotností (Střítecká H.)

PÁTEK 16.11.2012 15,45 – 17.00 STRAVOVACÍ NÁVYKY 1) Stravovací návyky a jejich změny u dětí mezi druhým a pátým rokem života (Kudlová E.) 2) Stravovací návyky u starších dětí (Procházka B.) 3) Kdo skáče přes snídaně ? (Macháčková D., Matějová H.) 4 ) Špatné stravovací návyky v raném věku (Nesrstová M.)

SOBOTA 17.11.2012 9,00 – 10,15 INFORMACE O VÝŽIVĚ A POTRAVINÁCH Sůl ve výživě dítěte a jeho zdraví (Janda J.) Jak je to s fluorem a jódem v potřebách našich dětí (Adamcová M.) Složení tuků na trhu ČR ve vztahu k výživovým doporučením (Brát J.) GDA – nutriční značení (Caklová I.)

SOBOTA 17.11.2012 ZÁVĚR KONFERENCE (Tláskal P.) 10,15 - 10,45 10,15 - 10,45 POSTER (diskuse) Jak jedí české děti (Boháčová V.) Problematika lázeňské léčby obezity - postřehy z každodenní praxe v léčebně - úskalí, úspěchy i kompromisy naší práce (Kosová B.)  10,45 – 12.00 POTRAVINY V DĚTSKÉ VÝŽIVĚ Alergie na potraviny (Bělohlávková S.) Snídaňové cereálie ve stravě dětí – zdravá snídaně nebo sladká pochoutka (Kapounová Z.) Fruktóza – málo nebo moc ? (Papežová K., Dlouhý P.) Zelenina v jídelníčku kojenců a batolat. Výsledky průzkumu PCVD (Knížková H.) ZÁVĚR KONFERENCE (Tláskal P.)