ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
ADVISORY Development a cestovní ruch panelová diskuse Real Estate Market 2005.
Volnočasové projekty a EU financování
Zhodnocení Společného regionálního operačního programu Využití prostředků EU na realizaci grantových schémat v rámci Moravskoslezského kraje Kateřina Švrčková.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha.
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Členění území naší vlasti
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Členění území naší vlasti
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Jednotný.
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: oftalmologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/11 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: lékárenská péče 2007–2016 NZIS REPORT č. K/30 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: zdravotnická dopravní služba 2007–2016 NZIS REPORT č. K/32 (08/2017)
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: gastroenterologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/2 (08/2017)
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Česká republika územní členění.
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Členění území naší vlasti
Výsledky Společného regionálního
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Vyjmenuj tři kraje ČR podle velikosti VY_32_INOVACE_03
Transkript prezentace:

ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním operačním programu (SROP) v letech Michal Bruštík ; KÚ MSK Ostrava Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Popis GS podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch 2004, 2005 a 2006 Priorita 4. – Rozvoj cestovního ruchu Opatření 4.2 – Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch Všeobecným cílem grantového schématu Zvýšit podíl cestovního ruchu na hospodářské prosperitě Moravskoslezského kraje Zvýšit objem přímých investic pro rozvoj cestovního ruchu a vytvářet nové pracovní příležitosti

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Popis GS Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v MSK Hlavní a specifický cíl:  zvýšení standartu ubytovacích zařízení včetně jejich zázemí  zlepšení úrovně poskytovaných služeb zařízení cestovního ruchu  dosažení lepší nabídky a využití turistického potenciálu  zvýšení přitažlivosti regionu pro návštěvníky Přehled cílových skupin :  přímí konečný uživatel: malí a střední podnikatelé v odvětví cestovního ruchu (právnické i fyzické osoby)  nepřímý konečný uživatel: tuzemští a zahraniční turisté a návštěvníci Moravskoslezského kraje

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Zaměření grantového schématu Priorita A : Zvýšení standartu ubytovacích zařízení a jejich zázemí Zvýšení standartu ubytovacích zařízení na certifikovanou úroveň Zvýšení standartu stravovacího zázemí v certifikovaných ubytovacích zařízení Zkvalitnění sportovně-rekreačního zázemí certifikovaných ubytovacích zařízení Zkvalitnění technického zázemí certifikovaných ubytovacích zařízení Priorita B : Výstavba a modernizace další turistické infrastruktury Zázemí pro zimní sporty Zázemí pro letní sporty Zázemí pro celoroční turistiku Rekonstrukce kulturních a technických památek

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Struktura financování CelkemVeřejné celkem EU (RDDF) Státní rozpočet KrajObecSoukromé MSP Malí a střední podnikatelé 100%50%35%015%050%

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Co bylo zrealizováno Výzva Počet zaregistrova ných akcí Počet schválených akcí ICR ICR ICR – (16)

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Disponibilní zdroje pro 1. kolo výzvy Vyčerpáno Čerpání v procentech ,- Kč 100 Přehled čerpání za jednotlivá kola výzev Přehled čerpání za GS ICR 2004

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Přehled čerpání za jednotlivá kola výzev Přehled čerpání za GS ICR 2005 Disponibilní zdroje pro 1. kolo výzvy Vyčerpáno Čerpání v procentech ,- Kč ,- Kč 74%

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Přehled čerpání za jednotlivá kola výzev Disponibilní zdroje pro 1. kolo výzvy Vyčerpáno Čerpání v procentech ,- Kč ,- Kč 34% Přehled čerpání za GS ICR 2005

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Srovnání s ostatními kraji – počet akcí Kraj Realizované akce ve všech GS* Středočeský 118 Pardubický 73 Královéhradecký 73 Liberecký 98 Ústecký 185 Karlovarský 110 Kraj Realizované akce ve všech GS* Plzeňský 109 Jihočeský 157 Olomoucký 185 Zlínský 117 Vysočina 115 Jihomoravský 163 Moravskoslezský 246

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Srovnání s ostatními kraji – počet akcí

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Srovnání s ostatními kraji – příspěvek společenství Podle Rozhodnutí o poskytnutí dotace (součet disponibilních zdrojů za opatření 2.2) Kraj Příspěvek Smlouva GS Středočeský ,00Kč Pardubický0,00Kč Královéhradecký ,00Kč Liberecký ,00Kč Ústecký ,00Kč Karlovarský ,00Kč Kraj Příspěvek Smlouva GS Plzeňský ,00Kč Jihočeský ,00Kč Olomoucký ,00Kč Zlínský ,00Kč Vysočina ,00Kč Jihomoravský ,00Kč Moravskoslezský ,00Kč

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Srovnání s ostatními kraji

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Srovnání s ostatními kraji – příspěvek společenství podle uzavřených smluv s konečnými uživateli (součet za opatření 2.2) Kraj Příspěvek Smlouva GS Plzeňský ,50Kč Jihočeský ,40Kč Olomoucký ,60Kč Zlínský ,40Kč Vysočina ,89Kč Jihomoravský ,26Kč Moravskoslezský ,09Kč Kraj Příspěvek Smlouva GS Středočeský ,70KčKč Pardubický0,00Kč Královéhradecký ,13Kč Liberecký ,44Kč Ústecký ,54Kč Karlovarský ,00Kč

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Srovnání s ostatními kraji

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Výstupy z realizace NázevMěrná jednotka GS ICR 2004 GS ICR 2005GS ICR ) CELKEM Počet podpořených MSP v cestovním ruchu Počet Počet vytvořených stálých lůžek v hotelích a obd. zeřízení Počet 95103*20*218 Počet vytvořených hrubých pracovních míst Počet míst 1824*12*54 * Údaje jsou zatím pouze z proplacených akcí. ICR 2006 je stále ještě v realizaci.

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Realizace GS Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch za období přinesla:  celková alokace za všechny tři kola výzvy byla ,- Kč  z toho bylo proplaceno zatím ,- Kč 4.kolo je ještě v realizaci  z těchto finančních prostředku bylo vybudováno  rekonstrukce či výstavba penzionů – 16 akcí  vybudování sportovní haly – 3  technické zařízení pro zimní sporty  tenisový areál  bobová dráha  adrenalinový park

Grantové schéma Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji v rámci SROP Děkujeme Vám za pozornost a přejeme příjemný den. Bc.Michal Bruštík odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu a kultury oddělení řízení grantových schémat Moravskoslezský kraj – Krajský úřad 28. října Ostrava