SPEŠL PEČENÉ KOLENO ALA Ing.Tonda Dymák. V první řadě si ukážeme kde a co nejlépe nakoupit, aby to opravdu stálo ZA TO Tak kolínka nakupuji v PLUSU (U.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moučníky z kynutého těsta
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Projekt: Datum: E/02 Práce ve stravování
Projektový den - vaření
Kynuté buchty Katrin Steinvaldová A
Byl to týden plný zajímavých události,ne jen ze života Modré ústřice ale taky ze života Růžového šneka. Po roce se opět konal skvělý seminář v Divišově.
Bůček pečený s nádivkou
1. Ohnivá pánev čerta Šmajstrla Suroviny: 200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená.
KUŘÁTKA NA X ZPŮSOBŮ 2 POSUN MYŠÍ.
Pokrmy z brambor.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Charakteristika, dělení, technologické úpravy a tipy na přípravu
Jak upéct perníky Klikni zde..
BUDOVA Z MODELOVACÍ HMOTY
Moučníky z litého těsta
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Vanilkové rohlícky. Ingredience Na obalení: Cukr moucka 8dkg vlašské ořechy 28 dkg hladká mouka 20dkg máslo 8dkg cukr moučka.
200 g másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 300 g polohrubé mouky šťáva z citrónu nebo citrónovou kůru trochu mléka.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název/číslo: III/2 Inovace.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
Vanilkové Rohlíčky Co potřebuješ? Připrav si…
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Recept jak udělat krtkův dort…
©Jiří Kos g hladké mouky 130 g moučkového cukru g tuku 2 celá vejce 1/2 čajové lžičky sody 1 lžička perníkového koření 3 lžíce medu.
Frankfurtská hovězí pečeně
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
ZAPÉKÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a.
Jednoduché,ale dobré. Suroviny 150g vlašských ořechů 150g kešu oříšku 150g pistácií 150g brusinek 150g rozinek 150g jakýkoliv sušeného ovoce Mléko Čokoláda.
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Pečení – rozdělení, způsoby
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Pečení na anglický způsob
Lasaně zapečené se zeleninou
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
PROČ JÍT NA MG VSETÍN? Budeš mít všeobecný přehled o čemkoliv
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Pečení na anglický způsob
Charakteristika pokrmů ze skopového masa. TÚ - pečení. VY_32_INOVACE_TPP_552 Charakteristika pokrmů ze skopového masa. TÚ - pečení. VY_32_INOVACE_TPP_552.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_500 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Charakteristika pokrmů ze zvěřiny. Nakládání a marinování masa.
Charakteristika pokrmů
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Mramorová bábovka Od babičky.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Historie studia 1. ročníku Studovat jsem začal na střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická Liberec. Přihlásil jsem se na obor strojírenství,
TĚSTO KYNUTÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, kynuté, příprava, zásady, koblihy Autor:
HOVĚZÍ BIFTEKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: Bifteky, Svíčková, teploty, úpravy.
TEST od Tescomy: jak se vyznáte v dobré kuchyni 1./ Který italský sýr se dává do dezertu Tiramisu? a) mozzarella b) mascarpone c) ricotta 2./ Aby se těsto.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_29_Pracovní postup Téma: Pracovní.
Příprava pokrmů ze skopového masa
Bůček pečený s nádivkou
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OBRAZOVÝ NÁVOD K PŘÍPRAVĚ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
FIMO.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Mrglmrgllmrrgll ? MRGL ! MGRGLGRMGRLGRL !!!
OBRAZOVÝ NÁVOD K PŘÍPRAVĚ
OBRAZOVÝ NÁVOD K PŘÍPRAVĚ
Transkript prezentace:

SPEŠL PEČENÉ KOLENO ALA Ing.Tonda Dymák

V první řadě si ukážeme kde a co nejlépe nakoupit, aby to opravdu stálo ZA TO Tak kolínka nakupuji v PLUSU (U Nováka)

Vyzkoušené koření najdete v INTERŠPÁRU pod názvem „Žebírka medová“.

„Trochu chemie“ – rychlo sůl.

No a teď to nádherné kolínko připravíme,

nařízneme tuhou kůži,

pěkně prstíky roztáhnem, může to vypadat zajímavě,

prosolíme,

:o) vypadá to tak trochu jako hodně stará vlhká „koleno“ „ale neboj – to se poddá“

a zasypeme kořeníčkem (nemusíš šetřit), rozeberem a prohnětem.

Tááák a teď je to ono.

Celé to zabalíme do fólie, aby se to pěkně rozleželo.

Nastavíme ledničku a koleno v ní necháme dny.

Celé to dáme do pekáče, podlejeme vodou a zalijeme trochu oleje,

přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 190C – pečeme 1 hodinu.

Pak kolínka odkrejem a dopečeme ještě jednu hodinku vytvoříme křupavou kůrčičku

No a teď už jen DOBROU CHUŤ Námět a režie : ing.T.Dymák Zpracovalo studio: JiTs