SPEŠL PEČENÉ KOLENO ALA Ing.Tonda Dymák
V první řadě si ukážeme kde a co nejlépe nakoupit, aby to opravdu stálo ZA TO Tak kolínka nakupuji v PLUSU (U Nováka)
Vyzkoušené koření najdete v INTERŠPÁRU pod názvem „Žebírka medová“.
„Trochu chemie“ – rychlo sůl.
No a teď to nádherné kolínko připravíme,
nařízneme tuhou kůži,
pěkně prstíky roztáhnem, může to vypadat zajímavě,
prosolíme,
:o) vypadá to tak trochu jako hodně stará vlhká „koleno“ „ale neboj – to se poddá“
a zasypeme kořeníčkem (nemusíš šetřit), rozeberem a prohnětem.
Tááák a teď je to ono.
Celé to zabalíme do fólie, aby se to pěkně rozleželo.
Nastavíme ledničku a koleno v ní necháme dny.
Celé to dáme do pekáče, podlejeme vodou a zalijeme trochu oleje,
přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 190C – pečeme 1 hodinu.
Pak kolínka odkrejem a dopečeme ještě jednu hodinku vytvoříme křupavou kůrčičku
No a teď už jen DOBROU CHUŤ Námět a režie : ing.T.Dymák Zpracovalo studio: JiTs