POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY „Medzinárodní pátrači“ = „Mezinárodní detektivové“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
Advertisements

Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Vypracovala: Lucie Junková Valerie Horká Jan Dočkal
Nejposvátnější čínská hora
Paříž Prezentace 5.B.
Kostelec nad Černými lesy
Exkurze v Jeseníkách (Dlouhé Stráně) 6. – 10. října 2014 Projekt „Přírodní vědy pro každého a bez překážek“
Plzeňský kraj                  Plzeňská brána Lucie Valentová, 9.C.
Cestovní kancelář Silesia
Milánský dóm – Duomo di milano
Katedrála v Chartres.
Kdy: Účast: 9.A, 9.B Pedagogický a odborný dozor: p. uč. Mrlinová, p. uč. Svatošová Zpracovali prezentaci:…………..Jakub Moravec…………….....…....Jan.
POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY
Chrám sv. Bartoloměje Nachází se v Plzni na náměstí Republiky.
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Jakub Stojaník,Matouš Falout,Fabián Strecker
PAMÁTKY PRAHA.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Brno.
Plzeň Plzeň.
42.1 Plzeňský kraj– poznáš jeho dominanty?
Celý Název Čínská lidová republika
Plzeňský kraj.
Plzeňský kraj Pilsen Region
Plzeňský kraj.
Jezero Titicaca Šárka Baranovská
PLZEŇSKÝ KRAJ Ludmila Langrová, Sinika Výšková- 9.A
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Český Brod.
Hradec Králové město+akvárium. Historie  Z archeologických průzkumů vyplývá, že lokalita na soutoku Labe a Orlice byla osídlena již v období pravěku.
Město Plzeň leží v Plzeňském kraji v Západních Čechách.
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Heřmanův Městec Vlastivědné zajímavosti, které bychom měli znát.
 V jakém stavu je starý židovský hřbitov nyní? Je možné se tam podívat? Byla jsi tam ty? –jestli ne, zajeď! Tvé dojmy z návštěvy?  Mělo by se město.
Kultura vrcholného a pozdního středověku
Plzeňský kraj. Rozloha:7 561 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění:73 obyvatel/km² Nejvyšší bod:Blatný Vrch (1 376 m) Počet okresů:7 (Domažlice,
ZA PRAMENEM VOLYŇKY Putování Akademie třetího věku obor Historie a místopis Totem-rdc Plzeň. Vyšli jsme z Kubovo Huti a došli přes Lipku do Vimperku,
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
2. Fáze Vytvořili: Tereza Maxová, Jiří Horák, Michaela Slavíková, Jeremiáš Furst.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Nejvýznamnější gotické památky v Evropě Iva Závišková 6.A.
Rozhledny na Slovácku. Rozhledna Travičná Rozhledna leží v nadmořské výšce 380 m.n.m. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,6m nad zemí. Z Tvarožné.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
1. Základní informace 2. Navštěvované oblasti 3. Zdroje.
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
Česká republika - Plzeň
Chotěšov - klášter Chotěšov - klášter
VYHLÍDKOVÝ LET
PLZEN Plzeň je statutární město na západě Čech a metropole Plzeňského kraje. Leží na soutoku řek Mže, Radbuza, Úhlava a Úslava, z nichž vzniká řeka Berounka.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
2. fáze studené války – V čele Sovětského svazu Stalina vystřídal Nikita Sergejevič Chruščov V SSSR došlo k mírnému uvolnění poměrů Po Stalinově.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Nejposvátnější čínská hora
Kulturní památky Plzeň a Plzeňský kraj
Židovské město v Praze.
Bolívie
Transkript prezentace:

POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY „Medzinárodní pátrači“ = „Mezinárodní detektivové“

TAK JSME ZAČÍNALI S MALOVÁNÍM PLZEŃSKÝCH PAMÁTEK.

 1._____________________  Plzeň dala jméno nejslavnějšímu pivu světa. Pivo se vařilo v Plzni od středověku. Slavná (1.__ ) je vstupním místem do areálu pivovaru Pilsner Urquell, který nabízí návštěvníkům na atraktivních prohlídkových trasách ucelený zážitek z poznání tradice i současnosti výroby světoznámého plzeňského ležáku.

 2_____________________  2.___ v Plzni je druhou největší v Evropě a třetí největší na světě. Výstavba byla dokončena v roce 1893 a byla financována z dobrovolných finančních darů členů židovské obce. Od roku 1893 pak sloužila svým účelům až do Holocaustu. Po 2. světové válce byla navrácena židovské komunitě. Ta však byla zdecimována Holocaustem a emigrací do Izraele a jiných zemí. V letech komunistického režimu byla synagoga uzavřena. Poslední pravidelná bohoslužba se zde konala v roce 1973.

 3. Katedrála _______________________________ 3. Katedrála __________ ze 13. stol. je hlavní dominantou Plzeňského náměstí. Její věž je vysoká 103 m a je nejvyšší kostelní věží v České republice. Z věže je vidět až 70 km vzdálenou Šumavu. Při cestě na vyhlídkový ochoz ve výšce 62 m však budete muset zdolat jen 298 schodů. Katedrála je 58 metrů dlouhá, 30metrů široká a klenby dosahují výšky 25metrů. V roce 1993 zřídil papež Jan Pavel II. v Plzni biskupství a chrám _________ se stal katedrálou.

 4.________________  4. ____________ zásobovala vodou pivovar po většinu 20. století. Na jeho začátku prudce rostl zájem o plzeňské pivo a bylo nutné zajistit pivovaru dostatečné množství vody. Jako místo stavby byl zvolen nejvýše položený bod v areálu pivovaru, bývalý plzeňský popravčí vrch, kde kdysi skončil svou životní cestu i Jan Sladký-Kozina.