ZŠ a MŠ MALONTY. Bc. Iva Lebedová -manažer Mgr. Eliška Stará -dějepis Mgr. Jana Vondrášková -biologie Ing. Miluše Návorková -IT Mgr. Pavel Majer -místopis,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přírodovědný projekt 2. tříd
Advertisements

Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
MZŠ Velká nad Veličkou v projektu „Školy pro venkov“
Rostliny našich rybníků 4.ročník
BIOMY.
Srdečně Vás zveme na pochod Okolo Bohdanče a nabízíme malou ukázku toho, na co se letos můžete těšit.
Pavel Škvor Vítek Raus Španělsko Pavel Škvor Vítek Raus.
ZAJÍMAVÉ SNÍMKY z BRNA Rok 2014.
NÁVŠTĚVA JIŽNÍ MORAVY 7. BŘEZNA 2012 ÚVOD Návštěvu JIŽNÍ MORAVY- obcí kde se pěstuje a vyrábí víno jsme provedli Navštívili jsme obce Vrbice.
Se startem letošního ročníku pochodu Okolo Bohdanče na Vás budeme tentokrát čekat v tomto hostinci vedle kostela.
Naučné stezky Stezky bývají zřizovány na přírodně nebo kulturně zajímavých místech s vyznačením míst s tabulemi Nejčastější témata stezek -lesnické -hornické.
VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.
ŠKOLY PRO VENKOV. Počet žáků: stupeň: stupeň: 185.
Prezentace školy. (Lucie Antošová). Historie školy Na dnešním Václavském náměstí (dříve nazývaném Otakarovo) byl postaven na poč. 15. st. gotický kostel.
Naše ZŠ Ludgeřovice slaví 50. narozeniny :D
Jak vidíme možnost rozvoje našeho regionu? Mikulášková, Vaculová ZŠ Kostelec u Holešova.
ŠKOLY PRO REGION modernizace ŠVP ZV v českorakouském příhraničí Novohradska registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/ Datum zahájení projektu:
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Prezentaci vytvořili žáci 5. ročníku ZŠ Ostrava-Proskovice Říjen 2013.
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
Botanická zahrada Dalovice Virtuální procházka reálným areálem.
„ Technika je zábava “ Projekt - zapojeno dvacet základních škol Karlovarského kraje včetně ZŠ a MŠ Pernink a cílem tohoto projektu je přiblížit žákům.
V okolí rybníku se nachází spousta zajímavých živočichů Jako například: labutě,divoké kachny,srny,ptáci, žáby,brouci,hlemýždi a jiní.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ŠVNS ZŠ Benešov nad Černou. Školní projektový tým Marie Žáková přírodopiszeměpis Josef Sviták ICT Martina Berová český jazyk Ivana Hokrová dějepis.
Přírodní katastrofy Některé přírodní procesy probíhají tak rychle a intenzivně, že způsobují velké materiální škody a zanechávají po sobě oběti na životech.
Život ve stínu středověkých hradeb projekt ZŠ Nové Hrady.
Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 3. Přírodovědný pobyt Pec pod Sněžkou - penzion Zákoutí 2. skupina.
Terénní cvičné středisko výchovy a vzdělávání pro TUR.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plana.a.okoli.
Kam si vyšlápli turisté z Nepomuku Leden Novoroční špacír a čtyři dobré skutky.
Základní škola a Mateřská škola Horní Stropnice Školy pro venkov.
PŘÍRODOVĚDNÉ PRAKTIKUM 9. ROČNÍK VODA = ŽIVOT Autorem materiálu je Ing. Jitka Hadamovská, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy –
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Primda.
ZŠ a MŠ České Velenice. Stručný obsah 1. O naší škole 2. Tým PROJEKTU ŠVNS 3. VNS České Velenice.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.10/ Číslo prioritní osy: 7.1 Celková výše finanční podpory: ,92 Kč Částka ESF: ,93 Kč Křížové financování:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor seznamuje žáky s pověstí o původu názvu města Tišnova.
Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.
Poměr Prvouka – 3.ročník ZŠ Šumava – Jezerní slať
Střední Čechy Vlašim a Podblanicko Vysoký Chlumec.
Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS.  POŘADOVÉ ČÍSLO: Š III/2/5 D  AUTOR: Mgr. Jan MICHŇÁK.
Naučná stezka okolím naší školy Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Míková. Dostupné z Metodického portálu
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Uhlířský vrch u Bruntálu Vítáme Vás, Vítáme Vás, seznámit se s lokalitou Uhlířského vrchu Vám pomůže naučná stezka se svými pěti zastaveními. Počátek.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
Brno Jan Sehnal VI. tř. Hlavní nádraží  Je nejdůležitější osobní nádraží v Brně  Je postaveno ve slohu SECESE  Je kulturní.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Kostelec nad Orlicí Maruška Halušková Kašna na Palackého náměstí.
 Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný.
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
nastavení holí účastníkům, rozcvička – zahřátí,
Náš region Česká republika se člení do 14 krajů.
ŠKOLY PRO VENKOV.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
JARO U NÁS VY _32 _ INOVACE _01
Domov - Obce.
Město a příměstské oblasti
PaedDr. Šárka Kindlová září 2011 DUM třída Naše město
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Adventní koncert Adventní koncert Adventní koncert
KRTEK OBECNÝ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
VY_52_INOVACE_14_ Živočichové v řece
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
ZŠ Brána Nová Paka Přírodopis, 6. – 9. tř. Autor: Ing. Michal Koťátko
Adventní koncert Adventní koncert Adventní koncert
Mapky přirozených ekosystémů z naší přírody
Transkript prezentace:

ZŠ a MŠ MALONTY

Bc. Iva Lebedová -manažer Mgr. Eliška Stará -dějepis Mgr. Jana Vondrášková -biologie Ing. Miluše Návorková -IT Mgr. Pavel Majer -místopis, exkurze do širokého okolí školy

Naší první zastávkou a zároveň startem naučné stezky je budova Základní školy. Žáci se pokusí získat zajímavé informace z historie školy nebo například jaké jiné školy se v okolí nacházely.

Následujícími zastávkami jsou kostel sv. Bartoloměje a výhled za kostelem. Zde zkusíme zapátrat po existenci Malontské madony a rozpoznat kopce, které se tyčí v Šumavském podhůří.

Další místo, které jistě stojí za zapojení do stezky, je Farský rybník. Jací živočichové v něm žijí, které rostliny se v jeho blízkosti vyskytují, začnou žáci prozkoumávat hned od září letošního roku.

Virtuální stezka pokračuje zastavením u Božích muk a výhledem na Husův a Žižkův vrch.Bude to možná obtížné, ale pokusíme se dopátrat k více informacím o těchto Božích mukách.

Konečnou zastávkou se stane obelisk na návsi. Jaká historie se v něm ukrývá, zda vypráví svůj příběh, už budou mít za úkol zjistit naši budoucí šesťáčci, kteří se už teď nemohou dočkat, až projekt spustíme naplno…

Organizační tým ZŠ Malonty