Jagdteriér.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak měřit hlavu psa pro výrobu náhubku na míru
Advertisements

OUESSANTSKÁ OVCE.
N ĚMECKÝ BOXER Alias,,rozplácnutý miláček“. S TAVBA TĚLA Velikost: psi-57-63cm feny-53-59cm Váha: psi-nad 30kg feny-nad 25kg Boxeři mají velmi silnou.
Zlatý retrívr (golden retriever)
Jack russel teriér.
Kristýna Mašková Ragdoll.
Kokršpaněl.
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Jezevčíci Alice Žáčková.
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Veronika Rozehnalová a Kristýna Kořínková
Pes …a jeho plemena.
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Etnická antropologie Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání.
Německý ovčák LORD.
Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM.
Jedná se o štíhlého čolka s drobnými končetinami a dlouhou hlavou. Pokud se vyskytuje ve vodě, jeho kůže je hladká, na souši ji má suchou a jemnozrnnou.
Slovenský kopov.
Češpivová Simona 8.A Koně. Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Pejsci.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Jan Mačina.  Objevil se už ve 14. století ve Velké Británii  Nejprve byl užíván k vyslídění a nahánění zvěře při lovu se sokolem  Je schopen přinést.
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Hedvika Vonásková, 4.B Jezevčík
Labrador, labrador retriever
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
Atlas psů Iveta Nováková 8.A rok 2008.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Velššpringršpaněl.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
Poznáváme zvířata podle stop
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Střední škola zemědělská a přírodovědná
Trénink v určování savců ČR
Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách.
Psí Rasy Barbora Myslivečková.
Fenka křížence jorkširského teriéra a pražského krysaříka Ája
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Nejznámější plemena koní
ROTTWEILER.
Jack russel teriér.
LIDSKÉ RASY (PLEMENA) 8. ročník.
IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek:
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Jack Russell Terier. Historie  Předchůdce tohoto teriéra je Parson Russellimu, má však kratší nohy  Také rád noruje => díry na vašich záhonkách.
Bulteriér.
Psovité šelmy.
Něco o této rase ( původ, země vzniku.. ) ● V roce 2001 tomu bylo deset let, co bylo toto plemeno dovezeno do České republiky ● Země původu - Velká.
Labradorský retrívr.
PES DOMÁCÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Kon ě Pozoor, pouze 3 plemena =). hafling Hafling pochází z tyrolských Alp, p ř esn ě ji z rakouské vesnice Haflingen. Za zakladatele je považován h ř.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
PES DOMÁCÍ 1. Šablona : V/2 Sada: 2/16 Ověření ve výuce: Třída: 4 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
HMYZOŽRAVCI VY_32_INOVACE_BOHACOVA.BIOTER.08
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_26_DOMÁCÍ ZVÍŘATA TÉMA: DOMÁCÍ ZVÍŘATA
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
RISKUJ ! PES PSI V ČÍSLECH Psi v Praze 2 Pojmy Smysly psů Rozmnožování Riskuj – hrací pole.
AUTOR: Mgr. Helena Dobešová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_02
PANDA Sylva Havránková.
Transkript prezentace:

Jagdteriér

Původ a historie plemene Jagdteriér Po první světové válce se tři němečtí myslivci oddělili od kynologického klubu pro foxteriéry a rozhodli se vyšlechtit a chovat loveckého psa k práci pod zemí. Darem dostali čtyři červenočerné teriéry z čistokrevného chovu foxteriérů, s nimi byl založen chov Německého loveckého teriéra - Jagdteriéra, křížením původního staroanglického drsnosrstého plemene a Velšteriéra se po velmi dlouhé době chovatelům podařilo upevnit vzhled tohoto plemene. V roce 1926 byl v Německu založen první klub pro Jagdteriéry. Stejně jako dříve i dnes je největší důraz kladen na loveckou upotřebitelnost.

Povaha Jagdteriéra Německý lovecký teriér je odvážný a pracovitý pes, je velmi vitální, vytrvalý, aktivní a temperamentní. Velice spolehlivý, přátelský a zvladatelný, není ani plachý ani agresivní. Vyžaduje volnost a velké množství pohybu a aktivit pro vybití energie. K cizím lidem je nedůvěřivý. Je velmi dobrým loveckým psem, pozorný, rozhodný, nebojácný, výborný slídič. Nevadí mu práce ve vodě. Má silné lovecké pudy, jeho úkolem byl lov lišek a stopování černé zvěře. Je vhodným psem pro myslivce, je dobře ovladatelný a učenlivý. Práce je pro něj zároveň velkým koníčkem.  

Popis a vzhled Jagdteriéra Psi i feny měří 33 až 40 cm, váha se však liší, u psů 9 až 10 kg váha fen 7,5 až 8,5 kg. Jagdteriér má protáhlou klínovitou hlavu, ale ne špičatou, stop je plynulý, slabě vyvinutý, tlama o málo kratší než mozkovina. Nos nesmí být příliš úzký, malý a nikdy rozštěpený, v barvě černé, případně hnědé. Chovný Jagdteriér musí mít čelist se 42 zuby podle zubního vzorce. Uši ve tvaru písmene V jsou vysoko nasazené, lehce přiléhající a překlopené. Tlapy má Jagdteriér oválné, přední jsou širší než zadní, prsty těsně sevřené, polštářky pevné, silné a odolné. Ocas nesmí být příliš vztyčený ani skloněný nad hřbetem, měl by být nesen vodorovně, nebo šavlovitě zahnutý. Srst je může být hladká a drsná, vždy hustá a odolná. Jagdteriér má běžně barvu černou, tmavě hnědou nebo černou s šedými melíry. Červenožluté odznaky jsou povolené na obočí, tlamě, hrudi, hrudních i pánevních končetinách a kolem konečníku. Je povolena světlá i tmavá maska a tolerují se malé bílé odznaky na hrudi a prstech.