Diamant DIAMANTY Erika Bartošíková 9.C.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přeměny energií Při volném pádu se gravitační potenciální energie mění na kinetickou energii tělesa. Při všech mechanických dějích se mění kinetická energie.
Advertisements

Ježíš nejkrásnější z jmen
Nacítání ˇ Pro více navštivte Filip-Boril.wz.cz
Horniny Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.08
Drahokamy Iva Strejčková 9.B..
Londýn Lukáš Povišer (student tercie). Všechno je tam velice drahé. Skoro všechny městské autobusy jsou dvoupatrové a červené.
Energie uvnitř planety Země
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Když se stýská….
Egyptské pyramidy.
Odpověz: ANO NE 1) věrozvěsti šíří víru 2) 863 přišli bratři Konstantin a Metoděj na Velkou Moravu 3) Velká Morava přijala křesťanství z Franské říše a.
Představení skupiny OlgaŠtěpánka JanaFatima Propagace skupiny.
ŘECKO PERSKÉ VÁLKY.
Vedlejší věty - obecně Vedlejší věta (VV) zastupuje větný člen své věty řídící Na VV se ptáme stejně jako na větný člen Ptáme se na ni větou řídící Větou.
Nerosty Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.07
PŘÍRODNÍ PODMÍNKY, ZEMĚDĚLSTVÍ, ŘEMESLO, OBCHOD
VELKÁ MORAVA 7. ročník.
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá možnost jak se z kontinentu skokem dostat na ostrov Averøy fantastickou cestou přes moře po.
Slzy ženy Proč ženy pláčou.
Řecko Jana Kalusová.
Krausová, Ničová, Jirotková
Těžba diamantů Adam Maryniok kvinta A.
Informační technologie-prezentace
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá trasa jak se z kontinentu skokem z ostrova dostat na ostrov Averøy, fantastickou cestou přes.
STAROVĚKÉ ŘECKO.
Chobotnatci (Proboscidea)
Kvinta A Ondřej Swaczyna
PAMÁTKY PRAHA.
Diamanty - těžba.
INTERFERENCE VLNĚNÍ.
STAROVĚKÉ ŘECKO.
! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !

Dej dvojku červeného měj hezký večer a.
Egyptské pyramidy.
Země je třetí planeta sluneční soustavy, zároveň největší terestrická planeta v soustavě a jediné planetární těleso, na němž je dle současných vědeckých.
Př í jemce Z á kladn í š kola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Kr á lov é Registračn í č í slo projektuCZ.1.07/1.1.05/ N á zev projektu Digitalizace.
   Kdo jen zlobil, tomu nic    a nám hodným o to víc,    zdraví, lásku, peněz dost,    štěstí ať je stálý host.    Radostné Vánoce a šťastný Nový rok přejeme!!
Řecké báje PPT Templates Orfeus a Eurydika.
1. Jméno Ježíš nevybledne, | nezmaří je času shon, | jménu jeho, věků Krále, | ať zní věčné chvály tón. | Poselstvím je mladým, starým, | novým raší životem,
1. Ó Bože, soudu vyuč krále o spravedlnosti, | i jeho syn ať neustále prospívá moudrostí. | Ať jeho slovem zahanbeni odloží vládci spor, | ať nese pokoj.

Hang Son Doong Podívejte se do největší jeskyně na SVĚTĚ !
Alexandr Makedonský = Veliký
1. Králi nebes, kdo vypoví | jména tvého moc? | Kdo byl k dílu, které konáš, | tobě na pomoc? | Jen ten žije, na koho | ty v lásce pohledíš: | Světy vstaly,
Vietnam v roce Největší světový objev jeskyně ! Vietnam v roce Největší světový objev jeskyně ! Podívejte se v r do největší jeskyně.
Den vody je 22. března!! Voda Tereza Štemberková.
STAROVĚKÉ ŘECKO.
Vzdejme Pánu díky Ref.: Své kroky rozezpívej, rozezpívej, rozezpívej, láskou je rozezpívej, rozezpívej, rozezpívej. 1. Vzdejme Pánu díky za vše co nám.
Hodně štěstí Jiřinko, protože je krásné, hodně zdraví, protože je vzácné, hodně lásky, protože je jí stále málo. To vše Ti přeje K narozeninám František.
Hodně štěstí Jiřinko, protože je krásné, hodně zdraví, protože je vzácné, hodně lásky, protože je jí stále málo. To vše Ti přeje K narozeninám František.
VY_52_INOVACE_ČLAPŘ_08_JF HORNINY A NEROSTY PŘÍRODOVĚDA PRO 4
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
Dnes jsme se vydali do Dolní oblasti Vítkovic, abychom si prohlédli nástavbu vysoké pece č.1.
Křížovka Britský admirál proti Napoleonovi 1 Královnina města 2 Proces poněmčování 4 Barokní malířská technika 2 Státní dohled nad informacemi 1 Ruský.
Práce s atlasem: 23/8 1. Kde ležela Makedonie? 1. sever Řecka
Připravte se právě začínáme
Starověké Řecko I. počátky.
Novověk – Marie Terezie, osvícenství
Buhismus David Lučný :D (budha).
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Peloponéská válka Sparta vs. Athény.
EXKURZE GEO CENTRUM
Jeskyně Ajanta a Ellora
8. c ZEMĚTŘESENÍ Vzniká v zemské kůře, když horniny nevydrží
SVÉDSKO 1.
Sluneční soustava.
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Jediná obyvatelná planeta naší sluneční soustavy.
JEDNOROŽEC Aneta Mešková.
Transkript prezentace:

Diamant DIAMANTY Erika Bartošíková 9.C

Co si představujeme pod slovem ,,Diamant´´ Když slyším slovo diamant, hned se otočím za tým, kdo to řekl. Představuji si nádherně lesklý, třpytivý kámen. Jenže ten krásně třpytivý kámen je natolik drahý, že si ho může dovolit jen málo kdo. Určitě by nebyla špatná představa, mít diamantové šaty. Jak bysme jen zářili 

Co je diamant ? Diamant je pokládán za krále drahých kamenů, čemuž nasvědčuje i jeho řecké jméno ,,Adamas´´ tj. nepřemožitelný. Díky své tvrdosti je diamant schpný cestovat zemskou kůrou na povrch. Kam je vytlačován vulkanickou horninou, v níž je usazen. Dva druhy této horniny se nazývají kimberlit a lamproit,jedna od druhé se téměř neliší.

Jaký diamant mě zaujal? Zaujal mě diamant s názvem ,, KOH-I-NOOR´´ Doteďka jsme znala tento název jen z pastelek. Tento diamant je z roku 1304, kde ve své době byl největším diamantem světa. Nalezen byl v Indii. Za dlouhou dobu se stal majetkem mnoha indických a perských panovníků, kteří o něj vedly kruté souboje.

Pověst o nejslavnějším diamantu Pověst praví, že diamant přináší smůlu nebo dokonce smrt každému muži, který jej nosí či se stane jeho majitelem. Ženám naopak přináší štěstí.

Další diamanty

Diamantové šperky