Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko 11.2.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Advertisements

Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Nabídka Klubu českých turistů na roky 2008 a 2009 EUROBEDS.
Destinační management turistických lokalit regionu Hranicko a Dolina Małej Panwi Projekt podpořen z OP Přeshraniční spolupráce ČR – PR Hranická rozvojová.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Zelené stezky Greenways
ROP – možnosti pro cestovní ruch
MAS Sdružení Růže Zkušenosti s cykloturistikou v mikroregionu Sdružení Růže.
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
Jak podnikat v cestovním ruchu ?
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Konice je výchozí bod pro Vaše kroky v našem regionu.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Regionální konference,
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Cíle práce Lokalizace Postup práce Výsledky  Data  Mapový server  Webový server  Databáze Závěr.
Petr PECHA MAS RÝMAŘOVSKO, o.p.s. Manažer MAS Ing. Nikola Velebná
Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava, Dotace pro venkov.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Hranice 15. května 2006 Páté setkání pracovní skupiny cestovního ruchu k projektu „Udržitelný rozvoj turistických služeb“
Balíček zážitků – Mlynářský cyklo-víkend na Hranicku Po stopách využívání vodní a větrné energie Michaela Škrobánková, Hranická rozvojová agentura, z.s.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Zámek Lukavec … … a jeho využití
Didaktické metody pro výuku cestovního ruchu na školách.
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
2. setkání pracovní skupiny projektu Destinační management turistických lokalit Hranicko a Dolina Małej Panwi Michaela Randáčková Hranická rozvojová agentura,
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Jana Kočová Jana Vítková.  Přilákání turistů do města  Karta zlevní pobyt turistům  Rozšíří možnosti pobytu  Zvedne návštěvnost památek.
2. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 13:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Vysočina Tourism, příspěvková organizace Představení organizace, projekty, aktivity, spolupráce s TIC Tomáš Čihák, Vysočina Tourism Jihlava,
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Česko – cestovní ruch VY_32_Inovace_18KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Transkript prezentace:

Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko

Cíl analýzy základ k turistickým balíčkům opírá se o již zpracované dokumenty (STS - Udržitelných rozvoj služeb cestovního ruchu) výsledkem bude databáze informací o zajímavostech a významných tématech

Vymezení témat analýzy 1. Mlynářství V regionu je úzce spjato s cykloturistikou - 3 ročníky soutěže Mlynářský krajánek. Úkol: Zjištění současného stavu všech existujících mlýnů na Hranicku, aktualizovat a doplnit informace o jednotlivých mlýnech. Podkladem mapa cyklotrasy: typ mlýnu, jeho vybavení, kontakt na majitele, možnost prohlídky (kdy, za kolik, v jakém množství návštěvníků, zda vůbec možnost návštěvy). Zjištění tradičně organizovaných cyklistických akcí, půjčovny kol, stanice technické pomoci, odpočívadla, občerstvení, úschovny kol v místě turistických atraktivit. Výchozí podklad a zdroj: publikace „Po stopách využívání vodní a věrné energie na Hranicku“

2. Místní tradiční produkty, výrobky, řemesla (minimuzea, expozice, galerie) Úkol: Zmapování všech dostupných minimuzeí, expozic, galerií, tradičních výrobků a produktů i akcí v regionu (Bramborový den v Partutovicích, Soutěž o nejlepší koláč – paní Marta Pavelková); např. minimuzeum minerálů p. Čočka ve Stříteži n.L., Pálenice pod lípou (p. Koláček, Střítež n/L), Milotický medový sklípek, pecáky aj. Dále řemeslníci zabývající se tradičními řemesly (řezbáři, kováři, krajky aj.). Potenciál vzniku nových expozic v obcích

3. Osobnosti Úkol: Zjistit slavné rodáky a osobnosti, které na Hranicku pobývaly, působily. Mající nadregionální význam. 4. Legendy, příběhy – sběr různých ať už pravdivých či nepodložených příběhů a legend vztahujících se k místnímu regionu, památce, objektu, místu… Informace jsou získávány z www stránek obcí, z publikací o obcích a jiných, z obecních kronik a od pamětníků

5. Drobné sakrální stavby Zmapování drobných sakrálních staveb na obcích, ke kterým se vztahuje nějaký příběh, legenda 6. Eko/agro turistika – aktualizace dostupných penzionů a farem, tradičních způsobů hospodaření, řemesel, výroby, následný rozvoj hippostezek, naučných stezek, možnost nabídky případného ubytování či ukázky hospodaření, prodej výrobků……

7. Sportovní aktivity - nabídka adrenalinových sportů (paragliding, létání, parašutismus…), zimní sporty (technické a sociální vybavení středisek, značené a udržované běžecké trasy) a letní sporty 8. Wellness, relaxační a odpočinkové aktivity - stávající ubytovací kapacity s výbavou pro odpočinkové a relaxační aktivity, volnočasové aktivity v oblasti kultury, sportu, wellnessové služby (Lázně Teplice)

9. Významné ubytovací a stravovací služby -aktualizace kontaktů, poskytovaných služeb, plány do budoucna, jejich názor na potenciál cestovního ruchu na Hranicku -Využití dotazníku 10. Organizace a instituce zabývající se podporou turismu na Hranicku – Mikroregion, Hranická rozvojová agentura, SSOŠ Hranice, informační centra (Hranice, Teplice)

Děkuji Vám za pozornost Kontakt: Pavla Šiková Tel.: