Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rychlejší ovládání počítače
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Klávesy – kamarád při psaní
Barva písma Barva zvýrazněného textu Textové efekty
Textový procesor (MS Word)
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Klávesnice Seznamte se, prosím..
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Power Point– popis prostředí
INFORMATIKA 7 Úpravy obrázků v MS WORD III2 - I7- 18.
Identifikátor materiálu: EU
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Grafika ve Wordu.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Leden.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)
Formátování ve Wordu bloky Textový editor - základní funkce Odstavec, bloky, úprava textu.
Vytvoření hypertextového odkazu
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
VKLÁDÁNÍ HUDBY V PowerPointu 2010.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ, KLIPARTŮ, OBRAZCŮ
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 7– KLIPART V PREZENTACI. Název školy:
Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Vkládání grafických objektů
WordArt, SmartArt, Tvary
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Malování - uložení a otevření obrázku
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010 Obrázek, obrazec, klipart ? Vyberte si.

Informační technologie / Zpracování a využití informací Název : Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010 Klíčová slova : pás karet „Vložení“, skupina „ilustrace“ obrazec, obrázek, klipart Věková skupina : 4.ročník Datum ověření : 9.3.2012 Autor : Mgr. Eva Marková

Anotace : Žák se seznamuje s grafickými objekty ve Wordu 2010. Orientuje se na pásu karet i ve zvolené kartě. K přepínání karet používá klávesovou zkratku levý Alt + V.

Co je grafický objekt? Za grafický objekt považujeme veškerou grafiku, kterou daný dokument obsahuje. Např.: obrázek, fotografie, geometrické tvary, obrysy obrázků, stínování, logo, apod.

Kde ho najdeme? Jak ho získat? Není to nic těžkého. Tvůrci balíčku MS Office 2010 vytvořili sadu obrázků, kterým říkáme „kliparty“. Najdeme je ukryté v kartě „Vložení“ ve skupině „ilustrace“. Na kartu se „překlikneme“ myší nebo použijeme klávesovou zkratku levý ALT + V.

Abychom mohli pracovat s grafickými objekty, musíme spustit textový editor Word 2010 a přepnout se na kartu „VLOŽENÍ“.

Prohlédni si zvolenou kartu Prohlédni si zvolenou kartu. Nabídku grafických objektů ve skupině „ILUSTRACE“ nemůžeš přehlédnout.

Jsou to tyto:

Prohlédni si aktivovanou nabídku – OBRAZCE. Je zde několik kategorií Prohlédni si aktivovanou nabídku – OBRAZCE. Je zde několik kategorií. Pozorně si prohlédni si všechny. Naposledy používané…..počítač si vše pamatuje. Čáry…lze vytvářet různá spojení v textu. Obdélníky, šipky či základní obrazce není nutno nijak zvlášť představovat. Najdeš „smajlíka“, sluníčko či mrak ? Klikni na ně. Co se stane s kurzorem myši? Změní se v „kříž“ a ty můžeš tvořit. Hodně zábavy.

Prohlédni si aktivovanou nabídku – KLIPART Prohlédni si aktivovanou nabídku – KLIPART. Do okna „HLEDAT“ zapiš klíčové slovo. Např. Kočka. Volbu potvrď. Pokud jsi připojen k internetu, je nabídka klipartů bohatší. Zvolený klipart přetáhni pomocí „levé myši“ na otevřené okno textového editoru nebo na klipart poklepej 1x levou myší. Vložený klipart můžeš libovolně upravovat. Vyzkoušíme v dalších hodinách.

Prohlédni si tyto kliparty. Jsou stejné?

Vyber požadovaný či vhodný soubor a otevři ho. Prohlédni si aktivovanou nabídku – OBRÁZEK. Otevře se dialogové okno s odkazem na soubory obsahující obrázky. Vyber požadovaný či vhodný soubor a otevři ho. Vyber jeden obrázek. Klikni na obrázek 2x levou myší nebo ho přetáhni na okno textového editoru.

Prohlédni si zvolený obrázek.

Samostatná práce. Vyzkoušej vkládání klipartů do textového editoru. Vyzkoušej vkládání obrázků do textového editoru. Vyzkoušej vkládání obrazců do textového editoru. Hodně zábavy.

Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10 Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „tlačítka“ z pásu textového editoru jsou tvořena digitalizací (panel nástrojů ve Smart Notebooku 10.8) „grafické objekty“ jsou použity z nabídky balíčku MS Office 2010