Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."— Transkript prezentace:

1 Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0713 Název projektu:Zvyšování klíčových aktivit Předmět, ročník:Informační a komunikační technologie, 1. ročník Název sady vzdělávacích materiálů: Prezentační program - PowerPoint Sada číslo: ICT-21C Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 03 Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_ICT-21C-03 Téma vzdělávacího materiálu:Vkládání grafických objektů Druh učebního materiálu:Prezentace Autor:Ing. Radka Pindurová Anotace: Prezentace žáky naučí vkládat grafické objekty. Každý žák má k dispozici osobní počítač a uvedená prezentace se prezentuje pomocí projektoru. Metodické poznámky: Materiál je vhodný pro žáky prvních ročníků veškerých učebních oborů Datum vytvoření:2. 2. 2013 Ověření ve výuce:4. 2. 2013

2 Vkládání grafických objektů Každá prezentace a každý snímek v PowerPointu může obsahovat libovolné množství jakýchkoliv grafických objektů. Jedná se zejména o kliparty z sady Office, externí obrázky a Wordarty. KlipartExterní obrázekWordArt

3 Vložení Klipartu Klipart je obecný název pro mediální soubory, například ilustrace, fotografie, zvuky či animace, dostupné v sadě Microsoft Office. Pro vložení klipartu klikneme do Pásu karet na kartu „Vložení“ a zvolíme „Klipart“. Napíšeme název hledaného klipartu a klikneme na tlačítko hledat. Potom už stačí na námi zvolený klipart dvakrát poklepat myší a vloží se do prezentace.

4 Zde napíšeme název klipartu a klikneme na Hledat Když si vybereme daný klipart stačí na něj dvakrát poklepat myší a vloží se do prezentace

5 Vložení obrázku Vložení obrázku se v PowerPointu provádí úplně stejně jako např. ve Wordu. Pro vložení obrázku klikneme do Pásu karet na kartu „Vložení“ a zvolíme „Obrázek“. Otevře se klasický průzkumník souborů z Windows, ve kterém vybereme obrázek a klikneme na tlačítko vložit.

6 Vybereme obrázek a klikneme dole na otevřít Obr. 1.

7 Vložení WordArtu WordArt je tzv. text-styling nástroj. Umožňuje uživatelům vytvářet stylizovaný text s různými speciálními efekty, jako jsou např. textury či různé obrysy. Pro vložení obrázku klikneme do Pásu karet na kartu „Vložení“ a zvolíme „WordArt“. Vybereme si, který WordArt chceme vložit do snímku a jednou na něj klikneme.

8

9 Úkol Vytvořte prezentaci podle následující předlohy, předloha bude mít tyto tři snímky (obrázek si zvolte libovolný):

10 Obr. 1.

11 Použité zdroje Zdroj obrázků: www.office.microsoft.comwww.office.microsoft.com PINDUROVÁ, Radka. Obr. 1.


Stáhnout ppt "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google