Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_ICT.2.20 Objekty v textu Vytvořeno:18. 02. 2014 Ověřeno:21. 02. 2014 Třída:OZS2

2 Textové editory – objekty v textu Vzdělávací oblast:Vzdělávání v informačních a komunikačních technologiích Předmět:Informační a komunikační technologie Ročník:2. Autor:Miroslav Novotný Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:PC s textovým editorem, dataprojektor Klíčová slova:WordArt, klipart, automatické tvary Anotace: Materiál je určen k seznámení se základními objekty v textovém editoru.

3 Pro vložení objektu do textu používáme hlavní menu Vložit - Obrázek Menu Obrázek má další podmnožinu Objekty v textu

4 Jedná se ozdobný nápis, který se změní po vložení do textu na obrázek. Lze ho dodatečně měnit PT myši. Objekt WordArt

5 Úprava WordArtu 1 Otevřete si prázdný soubor, vložte WordArt podle obrázku a vyzkoušejte úpravy výplně, obrysové čáry a zkosení či natáčení.

6 Úprava WordArtu 2 Upravený objekt WordArt může vypadat např. následovně:

7 Objekt Klipart Jde o množinu obrázků členěných do jednotlivých kategorií, hledá se i na webu MS Office.

8 Kategorie klipartů Pokud zadáme vhodný název kategorie, nalezne se mnoho obrázků s obdobným námětem.

9 Objekt automatický tvar Jedná se o prvky určené do schémat a popisků. Lze jim nastavit výplň a připojit texty.

10 Úprava automatických tvarů 1 Úpravu lze nejsnáze provést z místního menu.

11 Úprava automatických tvarů 2 Možná podoba automatických tvarů po úpravě.

12 Úloha Navrhněte dokument na stránku A4 na šířku jako upoutávku na svoji provozovnu s využitím objektů v textu. Použijte WordArt, kliparty a automatické tvary. Uveďte rozsah služeb a otevírací dobu vaší provozovny.

13 Použité zdroje Použité obrázky jsou printscreenem běžícího programu Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google