Jak může město podpořit proces transformace ústavů sociální péče leden 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Advertisements

Zákon o sociálních službách
Reforma systému péče o ohrožené děti a služby pro rodinu
SENIOŘI BEZ DOMOVA Dům Naděje Praha-Záběhlice
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Bydlení v obecních bytech
Konference S.A.D. BEZDOMOVEC – KDO TO JE? DOBRÁ PRAXE Azylový dům pro matky s dětmi.
Pracovní skupina „Senioři“ členové PhDr. Miluše KmoščákováSociální služby Prostějov, p.o. Mgr. Vladimíra ZhorováDomov důchodců Prostějov, p.o. Bc. Michal.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Přechod z ústavní do komunitní služby
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Bezdomovectví ve statutárním městě Opava _______________________
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Chutný život 2004 Projekt podpory zdraví 8013 Lumír Komárek Leona Škaloudová.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Projekty ROP Moravskoslezsko Nové perspektivy v sociální integraci Datum: Místo: Prezentuje: Ostrava David Sventek.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Bydlení českých seniorů a nedořešené problémy Ing. Milan T a r a b a předseda Sdružení nájemníků ČR.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji. Koncepce paliativní péče v Libereckém kraji  Koncept spolu s časovým harmonogramem vzniku jednotlivých.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Úvod do bydlení Ekonomika bydlení Přednáška č února 2007.
Datum: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Transformace – a jak dál? Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb.
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Deinstitucionalizace ústavní péče očima ochránce 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
Reforma psychiatrické péče z pohledu Asociace krajů MUDr. Jan Tuček, Ph.D.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Oddělení domova se zvláštním režimem
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Metodická podpora poskytovatelů a pracovníků sociálních služeb
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Reforma psychiatrické péče
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
metodik služeb Podpory bydlení
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Jak může město podpořit proces transformace ústavů sociální péče leden 2014

Město Krnov  48. největší město v ČR  obyvatel  Po 2 sv. válce obměna 97% obyvatelstva  Dříve město průmyslu a textilnictví  Nádherná příroda a zdravé životní prostředí

Město Krnov (před r.1989)  Nemocnice, poliklinika, více jak 30 odborných ambulancí  Dva domovy důchodců  Odbor sociální  Žádný sociální ústav (pouze pečovatelská služba), žádná síť poskytovatelů sociálních služeb

Město Krnov dnes  Dominantní poskytovatelé sociálních služeb :  Slezská Diakonie  Armáda spásy  Charita  pobytová zařízení sociálních služeb :  Salvator, Harmonie, ubytovna Armády spásy

Město Krnov (výhody spolupráce)  Využití objektů  Bývalá škola ( dnes Harmonie – domov pro osoby se zdravotním postižením)  Bývalý klášter – zámeček (dnes domov se zvláštním režimem pro osoby se specifickými potřebami)  Bývalý internát textilky (dnes azylový dům)  Bývalé jesle (dnes denní stacionář)

další výhody  Pro město  Vznik nových pracovních míst  Odbyt pro místní obyvatele a řemeslníky  Využití budov, které by jinak chátraly  Organizace ziskem dotací vylepšují i okolí  Máme k dispozici služby, které by při zřizovatelské funkci stály město značnou část financí

Čím se můžeme pochlubit  Velmi dobrá spolupráce na úseku bydlení  V roce 2007 – prvních 14 bytů pro lidi se zdravotním postižením v rámci transformace (výborná spolupráce s organizacemi)  V roce 2011 další rekonstrukce a již cílená spolupráce s organizacemi při úpravách bytů  Dnes máme zrušený pořadník na byty a lidé s postižením se mohou hlásit s podporou asistentů o byty dle vybrané lokality

Výhody pro město  Organizace garantují, že budou platby za nájem a služby placeny včas  V případě, že člověk bydlení nezvládá, organizace má možnost jej nabídnout jinému zájemci  Na fungující systém reagují i soukromí majitelé domů a spolupracují s organizacemi  Lidé se zdravotním postižením nejsou soustředěni v jedné lokalitě

Čeho si cením  Úžasného nadšení lidí, kteří u nás v sociálních organizacích pro lidi se zdravotním postižením tyto služby zajišťují.  Výborné spolupráce nejen mezi městem a jednotlivými organizacemi, ale i mezi organizacemi mezi sebou.  Že úředníci na bytovém oddělení pochopili dobrou věc a přínos pro lidi s postižením i město a podporují( a vylepšují) nastavený systém

Děkuji za pozornost Alena Krušinová Krnov