Klávesnice Seznamte se, prosím..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Autor: Mgr. Josef Kvapil Název: Klávesnice VY_32_inovace_VT5_05
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Digitální učební materiál
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
Popis klávesnice.
Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Klávesy – kamarád při psaní
Barva písma Barva zvýrazněného textu Textové efekty
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Animace v PowerPoint u Ročník: 7 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: PowerPoint - animace Ověřeno ve výuce: 1.
Práce s tabulkou v Excelu 2010
ZŠ a ZUŠ Bezdrevská 3, České Budějovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám.
EDITOR ROVNIC Mgr. Alena Tichá.
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
KláVESNICE Informatika 5. třída.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_382_Word AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 4. ročník,
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Textový editor MICROSOFT WORD.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Formátování ve Wordu bloky Textový editor - základní funkce Odstavec, bloky, úprava textu.
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Psaní a editace textu Jindřich Terč.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
INFORMATIKA 8 WordArt - aplikace III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Březen.
Klávesnice K čemu slouží klávesnice Jak pracuje klávesnice
K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
19 Word - úvod VY_32_INOVACE_19 autor:Mgr. Tomáš Polák identifikace:C třída:6. předmět:Inf anotace:Úvodní hodina kapitoly Word, žáci se seznámí se.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_IKT.7.Vl.19_Funkce_klaves.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_5B_06 Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:5. Tematický okruh,
Jak opravit chyby při psaní.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Vypracoval-Matěj Šmíd
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Název: Formátování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_05
EU_12_sada1_16_Inf_Word_WordArt1_Šeb
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Transkript prezentace:

Klávesnice Seznamte se, prosím.

Informační technologie / Základy práce na PC Název : Klávesnice Klíčová slova : Klávesy, písmena malá i velká, klávesy se znaky, číslicemi, prázdné klávesy Věková skupina : 3.ročník Datum ověření : 16.1. 2012 Autor : Mgr. Eva Marková

Anotace : Žák se seznamuje s klávesnicí a s jednotlivými klávesami. Vyhledává je a poznává jejich význam. Pracuje s jednoduchým textem, používá malá i velká písmena.

Pozorně si prohlédni klávesnici, kterou máš před sebou. Co vidíš?

Umíš odpovědět? Vidím písmena ? ano - ne Vidím číslice ? ano - ne Vidím šipky ? ano - ne Vidím znaky ? ano - ne Vidím různě velké klávesy ? ano - ne Vidím klávesy se slovy? ano - ne Vidím prázdné klávesy ? ano - ne

Najdi a ukaž klávesu,na které vidíš: Písmeno Číslici Šipku Obrázek Znak Krátké slovo Klávesu jiné velikosti či tvaru) Prázdnou klávesu

Spusť si aplikaci Microsoft Word 2010. To už umíš. Začneme psát . Vyzkoušej si je ! Spusť si aplikaci Microsoft Word 2010. To už umíš. Začneme psát .

Procvič si psaní velkých písmne, která vidíš na klávesnici: Nápověda : začni u písmene „Q“, pokračuj k písmenu „P“…atd.

Prohlédni si svoji práci. Jaká písmena se ti podařilo napsat? Jsou napsaná písmena opravdu velká nebo jsou malá?

Jak napíšu velká písmena? Prohlédni si klávesnici ještě jednou. Najdi klávesu CAPSLOCK. Aktivuj klávesu velkých písmen ťuknutím. Na tvé klávesnici (vpravo nahoře) se rozsvítí světlo, které označuje aktivaci klávesy Caps Lock . Deaktivace klávesy je stejná jako aktivace. Vyzkoušej to.

Samostatná práce : Napiš jméno a příjmení členů tvé rodiny. Možná budeš potřebovat malá písmena s čárkami nebo háčky. Najdeš je na klávesnici? Svoji práci zhodnoť.

Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10 Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „tlačítka“ z pásu textového editoru jsou tvořeny digitalizací (panel nástrojů ve Smart Notebooku 10.8)