Cukřenka Potřeby: keramická hlína, glazura, provázek na ouško, váleček, pytlovina, čtverec papíru, nožík, vidlička, špejle, houbička.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výrobky Z KERAMIKY – metodický postup Vytvoření výukové pomůcky pomocí ICT techniky (příklad –Andílek) Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov,
Advertisements

Keramika 2 Chemie VY_32_INOVACE_235, 12. sada, CH ANOTACE
LETÍCÍ ČÁP.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Potřebné pomůcky Žák si připraví: ostré nůžky na papír
Kamila Hamplová Katrin Monczková
Platónská a archimédovská tělesa
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Multimediální svět.
Závěs ze špejlí Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – KOUZLA SE VZDUCHEM
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – VYUŽÍVÁNÍ TLAKU
Moučníky z bramborového těsta
Funkční řešení porcelánových nádob
Určení polohy těžiště Laboratorní práce č. 2.
PRAVÝ LEPT.
OCELOTISK.
Keramika 1 Chemie VY_32_INOVACE_234, 12. sada, CH ANOTACE
Čajový šálek Potřeby: keramická hlína, glazura, kelímek od jogurtu, igelit, nůž, váleček, houbička, štětec, fix, šlikr.
Práce s objekty. Kreslení automatických tvarů u Nakreslete alespoň 6 dalších objektů.
KERAMIKA 2 Keramické hmoty, glazury, nástroje a pomůcky.
Měřidla času 2 (netradiční hodiny)
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.14/
Encaustika pro začátečníky
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 11 Vesmírné cesty Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 9) Možnosti využití.
Holografie Z. Tognerová VIII. A.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.14/
Jaro už je tady! autor: Kateřina Marková.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Tác Potřeby: keramická hlína, skleněné korálky, průhledná glazura, provázek na uši, váleček, skalpel, dřevěná deska, houbička, špejle, metr, dřevěný špalík,
Elektřina a magnety 1. Pokusy s magnetem.
Lití do otevřených forem.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Miska z hroudy Potřeby: keramická hlína, engoba, glazura, skleněná či plastová miska, papírový ubrousek, špejle, štětec.
Svícínek Potřeby: keramická hlína, glazura, nůž, houbička, špejle, svíčka.
Obvody základních obrazců
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Vázička Potřeby: keramická hlína, glazura, plechovka, papír, samolepky, dřívko, houbička, štětec.
Mlíčenka Potřeby: keramická hlína, glazura, váleček, látka, nůž, šlikr, štětec, houbička, špejle.
TECHNICKÝ VÝKRES Postup rýsování jednoduchého technického výkresu.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Podšálek Potřeby: keramická hlína, glazura, talířek, papír (například balicí)
Základní informace k projektu Zapiš se do dějin Jakub Kočí, Klára Ludvíková Letní semestr 2015.
Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 11 Vesmírné cesty Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö Možnosti využití artefiletiky.
PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK V ROVINNÝCH GEOMETRICKÝCH OBRAZCÍCH
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová JEDNOTKY OBSAHU km 2 m2m2 cm 2 dm 2 mm 2.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Zdeněk Šebestík Anotace Prezentace slouží k seznámení s postupem.
Loutka z papírové ruličky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Luňáčková. Dostupné z Metodického portálu
Vlastní vločkostroj - návod Natálie Jermanová 2013 ©
S l u n í č k o Autor : Mgr. Romana Vítková ZŠ a MŠ Nedašov VY_32_Inovace_15VR-2.
1 LAMPIONY. 2 3 V našem průvodci najdete návod, jak vyrobit lampion krok za krokem. Zde si můžete stáhnout potřebné šablony:
LAMPIONY.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Nábytkové laky - PATINA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
FIMO.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 2
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Diamagnetická levitace
VLASTNOSTI ROVNOBĚŽNÍKŮ
Obsahy rovinných útvarů
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Základní škola speciální, 2. stupeň Člověk a příroda Mgr. Eva Lichá
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Tradice - Velikonoce Stojánek na pastelky.
Práce s objekty.
Transkript prezentace:

Cukřenka Potřeby: keramická hlína, glazura, provázek na ouško, váleček, pytlovina, čtverec papíru, nožík, vidlička, špejle, houbička

Cukřenka Plát hlíny vyválejte na tloušťku půl centimetru. Vzorek na čtverci hlíny vytvořte obtištěním hrubé pytloviny. Podle papírové šablony vyřízněte 6 čtverců. Jeden z nich bude o něco větší – na víčko.

Cukřenka Okraje čtverců naškrabejte vidličkou. Hrany spojů musejí být seříznuté zešikma, aby k sobě pěkně přiléhaly. Každý spoj naškrabejte vidličkou a potřete šlikrem.

Cukřenka Vnitřní hrany také potřete šlikrem a vtlačte do nich pomocí špejle tenkou nudličku hlíny. Na víčko vytvořte tzv. zámeček, aby na cukřence pěkně drželo. Z plátu hlíny nařežte tenké pásky a přilepte je do čtverce na spodní stranu víčka. Každý spoj opět naškrabejte a potřete šlikrem.

Cukřenka Do víčka udělejte špejlí dva otvory na provlečení provázku, kterým vytvoříte jednoduché držátko. Po přežahu cukřenku vylijte vevnitř a po zaschnutí ponořte do glazury až po okraj a pečlivě otřete dno houbičkou.

Cukřenka Víčko také ponořte celé do glazury a po mírném zaschnutí otřete zámeček houbičkou. Nakonec houbičkou jemně setřete glazuru z víčka i celé cukřenky. Glazura zůstane vetřená do vytištěné struktury a vytvoří tak zajímavý efekt.