Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:"— Transkript prezentace:

1 Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu: Inovace výuky v PrŠ Horní Česká Šablona - název/číslo: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáku středních škol Zpracoval: Mgr. Alena Vavroušková Předmět: Ruční práce a pracovní cvičení Název produktu: Práce s papírem- HVĚZDIČKA Číslo produktu: VY_52_INOVACE_01_10 Použito: 10.1.2014 Anotace: Žáci si procvičí práci s papírem- stříhání, lepení. Cvičení jemné motoriky a přesné práce.

2 Zasněžená hvězdička Dnes si vyrobíme sněhovou hvězdičku.

3 Budeme potřebovat: Roličky od toal.papíru Lepidlo Kolíčky Nůžky Štětec Krupice Lýkový provázek Hvězdičky na ozdobení

4 Z jedné roličky si nastříháme kroužky, vůbec nevadí že se nám kroužky zmáčknou do tvaru čočky, budeme je tak potřebovat. Z jedné roličky si nastříháme kroužky, vůbec nevadí že se nám kroužky zmáčknou do tvaru čočky, budeme je tak potřebovat.

5 Štětcem namočeným v lepidle natřeme kousek kroužku a slepíme dva kroužky k sobě. Pomůžeme si kolíčky aby oba díly držely spojené. Štětcem namočeným v lepidle natřeme kousek kroužku a slepíme dva kroužky k sobě. Pomůžeme si kolíčky aby oba díly držely spojené. Stejně to zopakujeme i s dalšími kroužky. Necháme dostatečně zaschnout.

6 Jakmile nám zaschnou slepené dvojice, slepíme je k sobě do hvězdičky. Opět si pomůžeme kolíčky, aby nám držela hvězdička hezky pohromadě.

7 Když nám drží všechny části pevně pohromadě začneme se zdobením. Celou hvězdičku natřeme zvenku lepidlem. Celou hvězdičku natřeme zvenku lepidlem.

8 Celou hvězdičku potřenou lepidlem vymácháme v krupici a necháme zaschnout.

9 Když nám krupice zaschla, potřeme hvězdičku i zevnitř kroužků a znovu ji vymácháme v krupici a znovu necháme zaschnout. Když nám krupice zaschla, potřeme hvězdičku i zevnitř kroužků a znovu ji vymácháme v krupici a znovu necháme zaschnout.

10 Nyní už jen ozdobíme hvězdičku vločkou přilepenou do prostředku z obou stran. A abychom mohli hvězdičku pověsit, jedním kroužkem provlečeme provázek.

11 Zdroje: PowerPoint - barevná schémata - kliparty - kliparty Vlastní fotografie


Stáhnout ppt "Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1044 Název projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google