Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu"— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_2_10_Co nosím v hlavě? Šablona číslo: XVI Sada číslo: Pořadové číslo DUM: 10 Autor: Mgr. Zuzana Pácaltová

2 Anotace: Výukový materiál obsahuje návod na vytvoření výtvarné práce, která pomáhá žákům vyjádřit jejich myšlenky. Očekávaný výstup: Žák pracuje podle zadaného postupu. Zároveň rozvíjí svou fantazii volbou barev a jejich kombinováním, volí výstižné ztvárnění pro vyjádření svých myšlenek. Druh učebního materiálu: prezentace Typická věková skupina: 9 – 11 let Klíčová slova: hlava, myšlenky Pomůcky a materiál: čtvrtka A3, papír A3, temperové barvy, houbička, tuš, špejle, tužka, nůžky Potřebný čas pro výuku DUM: 90 minut Metodické zhodnocení a popis práce s digitálním učebním materiálem: Žáci pracují nejprve ve dvojici, poté samostatně podle pokynů na interaktivní tabuli. Na závěr proběhne zhodnocení prací.

3 Co nosím v hlavě? Motivace: Co všechno se ti honí hlavou? Jaké myšlenky jsou ti příjemné a které nikoliv? Mluvíš někdy sám se sebou? Říkáš všechno ostatním nebo si něco necháváš jenom pro sebe? Pamatujeme si všechno? Co zapomínáme a proč se to tak děje?

4 Co nosím v hlavě? Pomůcky: čtvrtka A3, papír A3, temperové barvy, houbička, tuš, špejle, tužka, nůžky Postupujte podle následujících pokynů.

5 Co nosím v hlavě? Pracujte ve dvojici.
Polož si hlavu na obyčejný papír a kamarád ti obkreslí tužkou její profil. Obkresli hlavu kamarádovi. Obrys své hlavy vystřihni a vznikne ti šablona.

6 Co nosím v hlavě? Šablonu přilož na čtvrtku a pomocí houbičky nanášej temperovou barvu kolem šablony (tupování). Zaplň celou plochu čtvrtky.

7 Co nosím v hlavě? Šablonu odejmi ze čtvrtky Hlava zůstane bílá.

8 Co nosím v hlavě? Vezmi si tuš a špejli a do bílé části dokresli, na co nejvíc myslíš.

9 Co nosím v hlavě? Ukázka prací žáků 5.C ZŠ Jičín, Husova:

10 Co nosím v hlavě? Ukázka prací žáků 5.C ZŠ Jičín, Husova:

11 Co nosím v hlavě? Zdroje: Fotografie autorky


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google