Zjevná spotřeba oceli. Vývoj hlavních odběratelských oborů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

Dotační příležitosti pro podnikatele v roce 2013
VI. Zpráva o postupu realizace „Programu restrukturalizace českého ocelářského průmyslu“ (stav k ) září 2005.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Český statistický úřad, pracoviště České Budějovice
1 Záměry státu v oblasti zdanění energií a dopady na průmysl Seminář SVSE, Praha Vladimír Toman Hutnictví železa, a.s.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Úsporná opatření v působnosti MPSV a daních z příjmů.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
„Vzdělávejte se pro růst
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvěrové a záruční nástroje v rámci OPPI. 2 Obsah prezentace Výsledky OPPP ČMZRB v OPPI Záruční a úvěrové programy Nástroje podpory Změny v postupech implementace.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
IX. Zpráva o výsledcích realizace „Programu restrukturalizace českého ocelářského průmyslu“ březen 2007.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
1 Kvalita prověřená časem. 2 PŘEDPOKLÁDANÝ VÝVOJ OCELÁŘSTVÍ V MSK Jan Lasota člen představenstva a náměstek výrobního ředitele.
Zhodnocení procesu restrukturalizace ocelářského průmyslu ČR Petr Pokorný Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Pracovní právo ES a změny v pracovně právních předpisech v ČR.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
Integrationsfachdienst Job Coaching. Integrationsfachdienst Job Coaching (JC) je…  JobCoaching je službou se zásadně preventivním zaměřením, jejíž cílem.
MĚŘENÍ VÝSLEDKU HOSPODAŘENÍ
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK II.
Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem.
AEM, Praha Ing. Ladislav Špaček, CSc.1 IPPC Role Ministerstva průmyslu a obchodu. Systém výměny informací o nejlepších dostupných technikách.
V. Zpráva o postupu realizace „Programu restrukturalizace českého ocelářského průmyslu“ (stav k ) únor 2005.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
1 Kvalita prověřená časem POZICE OCELÁŘSKÉHO PRŮMYSLU SEMINÁŘ MPO, PRAHA, ŘÍJEN 2010 Jiří Cienciala Prezident odvětvového svazu hutnictví železa Předseda.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) – osa Mikrofinancování/sociální podnikání Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
1. Záměr stabilizace stomatologických pohotovostí Středočeského kraje.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK PODNIKU
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
Transkript prezentace:

Zjevná spotřeba oceli

Vývoj hlavních odběratelských oborů

Struktura užití oceli

Výroba surové oceli a výskyt základních emisí (1993 = 100 %)

V letech bylo investováno z prostředků hutních podniků: - cca 24 miliard Kč do výstavby a modernizace zařízení na zachycování a likvidaci odpadů z výroby - cca 46 miliard Kč do výstavby nových a modernizaci stávajících výrobních zařízení a zavádění nových nebo inovovaných technologií výroby v hutnictví železa Do roku 2010 se předpokládá vynaložit stejný objem finančních prostředků.

Součástí DSP je i motivace pro uvolňované pracovníky v případě ztráty pracovního místa a nalezení uplatnění mimo ocelářský průmysl ve výši 10% až 20% zvýšeného příspěvku v případě samostatného podnikání získání 30% zvýšeného příspěvku Obojí k odškodnění max. zahrnující 10 měsíčních platů Podniky vynaložily v r ze svých prostředků 1040 mil. Kč nad rámec DSP Systém poskytování odstupného je pravidelně kontrolován

Dosavadní vývoj doprovodného sociálního programu

Předpokládané čerpání DSP do konce restrukturalizační fáze

Přehled standardních nástrojů v sociální oblasti ve spojení s restrukturalizací předčasné důchody (o 2 až 3 roky před nárokem), finanční příspěvky uvolňovaným pracovníkům z podnikových zdrojů – dle kolektivních smluv. Jako příklad je možné uvést bonifikaci uvolňovaným pracovníkům ze společnosti INH, kdy na základě žádosti konkrétního pracovníka o ukončení pracovního poměru, přiznává společnost odměnu ve výši až 25 měsíčních platů. Při tomto řešení nebylo možné souběžně čerpat prostředky z DSP, služby zaměstnaneckých agentur (k adaptaci uvolňovaných pracovníků), zaměstnanecké rekvalifikace, Labour Pool (adaptace na určitou dobu, praxe, rekvalifikace, zapůjčování pracovníků …), finanční a poradenská podpora při zahájení podnikání – například program START.

Zaměstnanost a produktivita práce