7.2.2012 TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Představení zajímavých projektů OPVK
TUL H32 Setkání realizátorů inovace předmětů Příloha č. 9/02/01/3.
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 2.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Vzděláváním blíže jihočeské krajině Zahájení projektu Název návrhu GP: Vzděláváním blíže jihočeské krajině Registrační číslo GP: CZ.1.07/3.2.08/
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum celoživotního vzdělávání Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Projekt empirického výzkumu
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Soukromá vysoká škola ekonomických studií Lindnerova 575/1, Praha 8 16 Snímků Projekt CZ.2.17/3.1.00/34025.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI CZ.2.17/1.1.00/36093 Úspěch přeje připraveným II 1.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Cesta k modernímu vzdělávání
Projekt OP VK „Teorie – dovednosti – praxe: inovace studia práva“ (reg. č. CZ.1.07/2.2.00/ ) Jan Neckář
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Role projektu „Klíče pro život“ v podpoře práce s dětmi a mládeží.
Uplatnitelnost absolventů bc. oborů a výhody profesního zaměření Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu,
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Představení projektu Rozvoj kompetencí managementu a pracovníků VŠ MSK (s podporou ICT), CZ.1.07/2.2.00/ Prezentace projektu na společném.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
Informatika akademický rok 2012/2013 Úvod k předmětu.
Název projektu: Inovace praktického vzdělávání Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.28/ Zahájení realizace: Ukončení realizace :
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 9. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Pardubice 15. a 16. listopadu 2012 Ing. Petr PETŘÍK
Inovace akreditovaného studijního programu VŠP, a.s. do modulárního členění CZ.1.07/2.2.00/ Konference CZ.1.07/2.2.00/
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Název operačního programu:
Transkript prezentace:

TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”

Představení projektu OPVK | Základní parametry projektu: Oblast podpory Vysokoškolské vzdělávání Výzva č. 28 Zahájení: Ukončení: Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Akronym: INPROTUL

Představení projektu OPVK | Manažerský tým projektu: PhDr. Ing. Helena Jáčová, Ph.D - manažer projektu Mgr. Hana Stárová - asistentka manažera projektu Bc. Lukáš Černý - finanční manažer (5. Patro - H 644, linka 2224) Ing. Marie Vondráčková - asistentka finančního manažera

Představení projektu OPVK | Cílové skupiny: Studenti bakalářského a navazujícího studia programu Ekonomika a management - uživatelé výsledků projektu Akademičtí pracovníci (garanti inovovaných předmětů) - vzdělávání v oblasti e-learningové podpory

Představení projektu OPVK | Monitorovací indikátory: Počet nově vytvořených a inovovaných kurzů: 60 (povinné a povinně volitelné předměty programu E&M; z toho cca 20 v angličtině) Počet podpořených studentů: (účast studentů na inovovaném předmětu) Počet podpořených akademických pracovníků: 36 (účast na školení tvorby e-learningové podpory)

Představení projektu OPVK | Klíčové aktivity projektu: 1. Inovace formou modularizace 2. Inovace a tvorba studijních předmětů 3. Zavedení systému monitoringu potřeb trhu práce 4. Zavedení systému vnitřní evaluace

Představení projektu OPVK | KA 1 - Inovace formou modularizace Cíl - vznik uceleného modulárního systému v rámci navazujícího studia v prezenční i kombinované formě. Harmonogram - 1/ /2012 Manažer aktivity - prof. Ing. Ivan Jáč, CSc

Představení projektu OPVK | KA 2 - Inovace a tvorba studijních předmětů Cíle –inovace stávajících předmětů (61 z toho 21 v angličtině) - metodická i obsahová (trendy, uplatnitelnost v praxi) –vznik nových předmětů (5 - 7) –vznik e-learningových podpor pro všechny inovované předměty –zařazení dalších didaktických nástrojů (případové studie, audiovizuální prezentace, přednášky z praxe)

Představení projektu OPVK | KA 2 - Inovace a tvorba studijních předmětů Hlavní činnosti –tvorba jednotné metodiky inovace předmětu –workshopy - odborné, řešitelské –školení - didaktické metody, tvorba e-learningových podpor –tvorba pedagogických dokumentů, studijních materiálů, didaktických pomůcek, odborných přednášek, e-learningových podpor

Představení projektu OPVK | KA 2 - Inovace a tvorba studijních předmětů Hlavní výstupy –metodika inovace předmětu –sylaby, studijní materiály + recenze (min. 60) –textové případové studie (15) –audiovizuální případové studie (5) –odborné přednášky (5) –e-learningový předmět (min. 60) –notebook (30)

Představení projektu OPVK | KA 2 - Inovace a tvorba studijních předmětů Zahájení - květen 2012 Ukončení - prosinec 2014 (včetně použití inovovaného předmětu ve výuce - naplnění indikátoru) Manažer aktivity - ???

Představení projektu OPVK | KA 03 - Zavedení systému monitoringu potřeb trhu práce Cíl - vznik pravidelného monitoringu jako nástroj sbližování potřeb praxe a výuky (vč. pilotního šetření) Harmonogram - 5/ /2013 Manažer aktivity - ??? (KMG)

Představení projektu OPVK | KA 04 - Zavedení systému vnitřní evaluace Cíl - vznik pravidelného monitoringu potřeb studentů jako zpětná vazba pro vyučující a vedení fakulty (vč. pilotního šetření) Harmonogram - 5/ /2014 Manažer aktivity - ??? (KMG)

Představení projektu OPVK | DĚKUJEME ZA POZORNOST