DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
Stavební zákon a územní plánování
ÚČELOVÁ KATASTRÁLNÍ MAPA Ing. Tomáš Cajthaml 11. června 2010.
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Porada tajemníků úřadů obcí III. a II Praha.
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
Digitální mapa veřejné správy Portál DMVS a ÚKM Jůzl2 Základní informace o DMVS  DMVS zajišťuje  garantovaná, jednotná data pro konzistentní.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) Seznámení s projektem Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského.
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
NÁSTROJE PRO AUTOMATICKOU IDENTIFIKACI PROSTOROVÝCH KONFLIKTŮ V ÚZEMNÍM PLÁNOVÁNÍ Autor: Josef KOLÁČEK vedoucí práce: RNDr. Jaroslav BURIAN konzultant:
Digitální mapa Prahy.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
Jednotná digitální technická mapa studie proveditelnosti
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Seminární práce z předmětu SIPOL
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
ÚAP – datový model Jihomoravského kraje RNDr. Josef Glos AGERIS. s.r.o. Jeřábkova 5, Brno Tel., fax.: ,
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP) Nová geodata 2012Nová geodata.
23. dubna 2013 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu aplikační modul geoportálu Jihomoravského kraje „Nástroje.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
PORADA KÚ A ÚÚP ÚAP + info z porady MMR Ing. Morche Lukáš.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
1 Výdejní aplikace pro územně analytické podklady České geologické služby Vít Štrupl.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Editační principy a postupy Portálu ÚAP ZK
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK 2016
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
územního plánování na obcích v roce 2007
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Transkript prezentace:

DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP Realizace , investice cca 6 mil. - Digitální technická mapa Realizace , investice cca 24 mil. provoz: platba obce 3 Kč na obyvatele a rok od roku 2014

DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 2 Nejbližší aktivity projektu Dohoda s klíčovými partnery projektu do Zpracování studie proveditelnosti do Partnerské smlouvy s klíčovými partnery projektu do Rozhodnutí zastupitelstva kraje o realizaci projektu do Žádost o dotaci do

DMVS Účelová katastrální mapa Digitální podklad vytvořený účelově pro potřeby územního plánování, životního prostředí apod. především jako referenční podklad pro digitální tematické datové sady. Zpracování dle standardů ČÚZK s přesností identifikace parcelního čísla, který lze za pomoci informačních technologií propojit s databází ISKN ČÚZK. Dílo na přechodnou dobu (nejspíš do roku 2015) než provede digitalizaci ČÚZK Aktualizaci ÚKM provádí Kraj. Po spuštění RUIAN bude ÚKM aktualizována průběžně činností katastrálních úřadů. Bez nároků na finanční spoluúčast obcí. Zvažuje se zda zapracovat stávající ÚKM jednotlivých obcí Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 3

DMVS Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP Datový sklad - jednotné prostředí vytvoření jednotného prostředí pro ukládání, publikování a sdílení informací v elektronické podobě pro potřebu územního plánování vytvořeno prostředí datového skladu ÚAP pro příjem a ukládání údajů o území, jak v nativních formátech, tak i upravených dat v datovém modelu ÚAP. Aplikační moduly aplikační moduly (služby), prostřednictvím kterých si vybraný uživatel bude moci data fyzicky stáhnout jak v nativním formátu, tak i upravená data v datovém modelu ÚAP. Data lze určitou formou i vzdáleně editovat přímo v portálovém prostředí. Zpracování dat V provozní fázi bude kraj zpracovávat formou služby vybrané jevy ÚAP z nativních formátů, získaných od poskytovatelů údajů o území, do datového modelu ÚAP. Bude se jednat většinou o data přírodních jevů (přírodní limity a hodnoty) a vybraných jevů technické a dopravní infrastruktury od nadregionálních a regionálních poskytovatelů údajů o území – v těchto případech nepředpokládáme finanční spoluúčast ORP. V případě zájmu ORP bude kraj formou služby zpracovávat také další s ORP dohodnuté jevy od místních poskytovatelů – v těchto případech bude finanční spoluúčast ORP podmínkou. Prezentační vrstva Uživatelé v rámci prezentačního prostředí budou moci nahlížet na vybrané mapové sestavy jevů ÚAP, které budou zobrazovat data z datového skladu a dále budou formou rastrových výkresů zpřístupněny textové a grafické části výsledných ÚAP ORP a kraje. Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 4

DMVS Projekt DMVS DĚKUJI ZA POZORNOST Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 5