 Štěpán bydlel do svých 28 let u rodičů  v dětství samostatně bez podpory druhých chodil, navštěvoval školu  sportoval – jezdil na kole, hrál badminton,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK CVIČIT S „H“ VIBRACÍ PRO OVLIVNĚNÍ DNA? Praktické rady pro cvičení s FOS=FOP.
Advertisements

Občanská výchova ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA.
Zavedení uživatelky do komplexní domácí péče případová práce Příklad dobré praxe Městská charita Plzeň Bc. Alice Průchová.
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Den D.
Vypracovala: Mgr. Silvie Reitharová
2 MECHANIKA 2.1 Kinematika popisuje pohyb.
Slovní úlohy o společné práci
Několik rad, jak si udělat život krásnější … Každ ẏ den běž na procházku s úsměvem na tváři.
Test pozornosti pro dámy:
ROVERING co nabízí a přináší
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:1.12.
Liga vozíčkářů Žijte podle svých představ, podpoříme vás.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. OBLAČNOST 6.00 předpověď počasí na 14.Května 2014.
o.s. Vhled – Centrum Sámovka
PROGRAM SANACE RODINY v AMALTHEA o.s. Chrudim, 18. –
Eva Brožová Alexandra Bečvářová
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Matematika – 9.ročník Slovní úlohy o pohybu - 2
Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:
Nebezpečí na internetu Nikola Zámečníková
PŘIROZENÁ ANTIKONCEPCE
Příslovečné určení Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 7. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (7. – 12. úloha) VII. označení digitálního učebního materiálu:
CESTA VZHŮRU školení trenérů OBhotel Kouty OD ŽÁKŮ K JUNIORŮM ANEB(SNAD)
MALTA Rozhodl jsem se pro začátek Maltu, kde jsem strávil skoro měsíc, stručně popsat, protože předpokládám, že tato velmoc, kvůli svým drobným rozměrům,
Geologická exkurze ve Vysokých Tatrách. Čtvrtek Večer jsme odjížděli z Blanska vlakem do Brna a z Brna rychlíkem do Ostravy. Zde následovalo jedno-hodinové.
CK PNS Vás zve na zájezd k Priessnitzovým pramenům!
Cesta a význam dó, tao Staří válečníci se vydávali dokonale připraveni na krvavou cestu života Ani dnes to není jiné, stačí např.nasednout do automobilu…
VY_32_INOVACE_PSYPS110460ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Charlie Chaplin klik.
Jde zajíc za hadem a říká: "Hade promiň, že jsem se ti včera posmíval, že nemáš nohy... ", Had odpoví: "To je v pohodě... " a zajíc na to: "Jo? Tak ruku.
ROZKVĚT DÁŠI Dobrá praxe - prosinec Dáša  39 let  r – Domov DUHA  → byt Vladivostocká  r – byt Vašátkova  Práce v dílnách  Epilepsie.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Kde mají původ Velikonoce?
… ZÁPISNÍK… Zuzany Gabrielové, asistentky výtvarného atelieru CDS PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE 2014.
STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.
Já a Ája. Jméno: Ája Barva: Ryzák Plemeno: ČT Datum nar.: Otec: North Star Matka: Jasná.
Slečna katechetka Petra vstupuje do kláštera klarisek Je sobota a několik mladých lidí z různých míst Moravy se sjíždí do Brna –Soběšic. A ptáte.
Hra – Riskuj – slovní úlohy o pohybu – 2.
Hra – Riskuj – slovní úlohy o pohybu – 1.
3.3 SLOVNÍ ÚLOHY - lineární rovnice Mgr. Petra Toboříková.
Rodičovství. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce– Rodičovství.
ŽIVOTNÍ PŘÍBĚH RENÁTY A JARDY Příspěvková organizace, Bruntál.
Konference projektu NOE Zmocnění a uvolnění vedoucích Seminář 1: Prostředí a výzvy Seminář 2: Tři duchovní hodnoty zdravého vedoucího Seminář 3: Kde získám.
Spolupráce Policie ČR s Orgánem sociálně právní ochrany dítěte při řešení problematiky domácího násilí Krajské ředitelství Policie ČR Jihomoravského.
Rozsah, podoby a řešení bytové nouze v ČR Štěpán Ripka Platforma pro sociální bydlení.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Slovní úlohy o pohybu 2 postup na konkrétním příkladu
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Jednotky času.
Název školy: ZŠ a MŠ Březno Autor: Jaroslava Pilná
Rodina dříve a dnes Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_INOVACE_ČJ.7.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ČJ.7.B.09_URČOVÁNÍ DRUHŮ VĚT.
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
Pro koho je EEG-biofeedback určen?
Cesta do školy NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Moje prázdniny Markéta Školová.
Slovní úlohy na společnou práci
Slovní úlohy o společné práci
Setkání kariérových poradců
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.04_Čtení_s_porozuměním.
FYZIKA 2.B 9. hodina.
Transkript prezentace:

 Štěpán bydlel do svých 28 let u rodičů  v dětství samostatně bez podpory druhých chodil, navštěvoval školu  sportoval – jezdil na kole, hrál badminton, lyžoval, hrál kuželky – vše s rodiči  pracoval jako pomocný dělník v Dipře, kam první tři roky jezdil sám tramvají z Letné na Smíchov  postupně začal mít ze samostatné chůze obavy, ráno byl doprovázen matkou na tramvaj, do práce dojel sám a odpoledne jel s otcem domů na Letnou

 při přijetí do DUHY byla Štěpánova chůze nejistá, chodil často s podporou asistenta, klienta nebo matky  Štěpán postupně pozbyl jistoty chodit mimo domov nebo byt bez výrazné podpory druhé osoby  při špatném deštivém počasí nebo v zimních měsících, při sněhu a náledí zůstával Štěpán dlouhé dny na bytě a nechodil do dílny

 před pěti lety navrhla jeho tehdejší osobní asistentka Magda chůzi s trekingovými holemi jako Štěpánovu psychickou podporu  další důležitý krok učinil osobní asistent Marek, kdy přesně určil jasnou strukturu Štěpánovi chůze, kdy podpořit pouze psychicky a pokud si Štěpán požádá o pomoc, jaké stupně fyzické podpory asistent provede

 osobní asistentka Pavlína zajistila na překonání úzkostných stavů z chůze cvičení JÓGY a za asistenky Hany přibyla CANISTERAPIE

 Štěpánův psychický stav se postupně natolik zlepšil, že si sám začal prodlužovat při cestě do nebo z CDS úseky, kde nepotřeboval žádnou podporu asistenta  osobní asistentka Hana vypracovala plán na samostatnou chůzi do nebo z CDS Nová DUHA a vycházela pouze z trasy, kterou si Štěpán sám navrhl

 Ranní cesta do CDS První etapa:  Asistentka říká Štěpánovi, ať jde svoji trasu, ubezpečuje ho, že na něho počká za kontejnery, které stojí naproti dílen a vydává se rychlou chůzí k dílnám.  Asistentka stojí viditelně uprostřed chodníku za kontejnery, aby ji Štěpán již z dálky viděl. Štěpán požádá asistentku svým slůvkem „Můžu?“ o pomoc přes vozovku, uchopíme ho za jeho levou paži a předloktí a převádíme ho.V polovině vozovky již Štěpána můžeme pustit, Štěpán si dojde už sám do dílny.

Druhá etapa:  Štěpán v 8,00 hodin ráno zatelefonuje do své dílny v CDS, oznámí, že vychází. Příslušný asistent z dílny po telefonickém oznámení za 10 minut vyjde naproti Štěpánovi přes cestu ke kontejnerům.  dílenská asistentka ve 14,00 Štěpána vyzve k samostatnému odchodu na byt slovy „Štěpáne, prosím, jdi na byt (domů) svojí trasou a pak mi zavolej do dílny, že jsi dorazil v pořádku.“

Štěpán je velmi statečný a dokázal začít chodit úplně sám bez asistenta