Autorská pohádka Klára Kusáková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu „Inovace studijních oborů na PdF UHK“ reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0036.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Nejprve si Přečtěte pozorně text
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
PLANETA ZEMĚ NÁŠ SPOLEČNÝ DOMOV
Jana Fiedlerová Můj život od 1. roku Něco o mě Narodila jsem se 15. března 1993 v Kutné Hoře A také v tomto městě stále žiji a ještě dlouho žít budu.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám ZŠ Grünwaldova, Č. Budějovice Mgr. Zuzana Šimečková Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Nekupujme si jejich životy Martina Hájková Jitka Blažková Tereza Málková.
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
Popelka Česko- Slovenský projekt 9. B ZŠ A MŠ SNP6 ÚSTÍ NAD LABEM.
Literatura 20 Literatura 30 Literatura 40 Literatura 50 Historie 10 Historie 20 Historie 30 Historie 40 Historie 50 Všeobecné 10 Všeobecné 10 Všeobecné.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 6Z8/C -
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_CJL_HR_3_01.
Pohádka o vodníčkovi Vodníčkova rodina
VODNÍ NÁDRŽE ČESKÉ REPUBLIKY
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:Mgr. Petra Pláničková Název: VY_32_INOVACE_377_STAVBA VĚTY Téma: VĚTA JEDNODUCHÁ,
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
JIŘÍ ŽÁČEK * v Chomutově.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Dějepis Ročník : 7.
Literatura 20 Literatura 30 Literatura 40 Literatura 50 Pohádky 10 Pohádky 20 Pohádky 30 Pohádky 40 Pohádky 50 Všeobecné 10 Všeobecné 10 Všeobecné 20 Všeobecné.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Už zase skáču přes kaluže
VY_III/2_INOVACE_92_Markéta Zinnerová
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová. Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_232_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.
Pohádka Zpracovala: Mgr
Název Balada o Tristanovi a Isoldě Předmět, ročník
AUSTRÁLIE A OCEÁNIE 7. třída Mgr. Jakub Karásek
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu
Spisovatelé dětské literatury
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ rajhrad
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_01.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Moje vlast, moje bydliště Pověst o Bruncvíkovi VY_32_INOVACE_17 Sada 9
Jde zajíc za hadem a říká: "Hade promiň, že jsem se ti včera posmíval, že nemáš nohy... ", Had odpoví: "To je v pohodě... " a zajíc na to: "Jo? Tak ruku.
Autorská pohádka Aneta Škrabánková
Zoologická zahrada je místo, které můžeme navštívit v každou roční dobu, každý všední den, v sobotu i v neděli. Pokaždé tam je na co se dívat. Martin.
Téma: Kytice - K. J. Erben VY_32_INOVACE_586.
Pověsti 6. ročník.
ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová Pohádka
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Komiks v letech Veronika Linhartová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu „Inovace studijních oborů na PdF UHK“ reg. č. CZ.1.07/2.2.00/
Svět plný dobrodružství, středověké hrady, města a vesnice, krajina plná skal, lesů potoků a řek. To je Naturalis. Celý příběh začíná v podhradí Naturalisu,
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Malá loutková pohádka O zajíčkovi. Kulisy i loutky nakreslily a divadlo si zahrály šikovné děti: Jeník, Markétka, Josef, Anička, Kristýnka, David, Marienka,
Příběh Bylo jedno krásné místo na Zemi a jmenovalo se Šumava. A bylo tam ještě jedno krásné místo Lesní království. Rostlo tam hodně.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
Ekosystém rybník Živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr.
Literatura = písemnictví Jeden z druhů umění, písemné záznamy. Rozdělení: a) odborná literatura b) krásná literatura = BELETRIE c) jednací písemnosti (př.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Světová literatura pro.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem
Materiál je určen pro výklad učiva prvouky ve 3. ročníku
Pohádka. Před dávnými a dávnými časy,
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_09_Kocůrková
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem S, s
Transkript prezentace:

Autorská pohádka Klára Kusáková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu „Inovace studijních oborů na PdF UHK“ reg. č. CZ.1.07/2.2.00/

Pohádky poštovských panáčků Marie Kubátová

(

Poštovní panáčci vyprávějí pohádky z různých koutů světa, které sami doručovali a sbírali. Také Vás zavedou do Ameriky, Austrálie, Oceánie ale i do Evropy.

Těšit se můžete na: Jak dostal poštovský panáček létající kobereček O ledovém starci O tajemství stromu chinovníku O hliněném džbánu O malíři hory Fudži O lasturových penízcích O kouli z Moulins O housence z pralesa O hadu The Ghan O čertovské muzice Za rok a den

Ukázka z knihy: „Duchové pralesa se radili a pak položili kouzelníkovi otázku“: „Do kterého patra pralesního domu by chtěli Pygmejové přijít a co umějí, aby tam uhájili život?“ „V pralesním domě bylo ticho jak v hlubině jezera.“ (Kubátová, 2002, s. 54).

Použitá literatura: KUBÁTOVÁ, Marie. Pohádky poštovských panáčků. Praha: AMULET, s. r. o., s. ISBN – 2. Levné knihkupectví. [cit ]. Dostupné z:.

Pohádky skřítka Buchtičky a Černé tečky Marta Pohnerová

Pohádky, které zasazené do města Hradce Králové. V pohádkách vystupují čarovné síly, víly, čarodějnice, princezny, černokněžníci a další postavy, které jsou nadpřirozené. Jednotliví hrdinové zažívají různá dobrodružství, ze kterých jde občas strach.

Ukázka z knihy: „Stoočník vše viděl, ale než by přivolal pomoc, bylo by pozdě. Skočil do chodby a začal se s čarodějnicí prát. Sebrala mu čepičku a zdálo se, že ho přemůže.“ (Pohnerová, 2013, s. 17).

Použitá literatura: POHNEROVÁ, Marta. Pohádky skřítka Buchtičky a Černé tečky. Dukase, s. r. o., s. ISBN 978 – 80 – – 6 – 1 neoluxor.cz. [cit ]. Dostupné z:.

Pohádky z babiččina kufříku, Lucie Křesťanová

(

Pohádky vypráví babička svému vnukovi, který nemůže jít do zoo se svou rodinou kvůli tomu, že má chřipku. Babička alespoň svému vnoučkovi vypráví pohádky, které jsou z nejrůznějších koutů světa. Pohádky o zvířatech žijících hlavně v Africe.

Můžete se těšit na pohádky: Pohádka o tulením mláděti Pohádka o žirafě v pyžamu Pohádka o slonovi s neposlušnými kly Pohádka o tom, jak se stal Hubakuk šamanem Pohádka o klokanovi, který skákal přes švihadlo Pohádka o opičím bludišti

Ukázka z knihy: „Bumbo a Bimbula přišli až k ležící kamarádce a klekli si vedle ní. Hladili jí choboty a utěšovali. Ale Dumbo věděl, že utěšování tady nepomůže.“ (Křesťanová, 2012, s. 64).

Použitá literatura: KŘESŤANOVÁ, Lucie. Pohádky z babiččina kufříku. Praha: BRÁNA, a. s., s. ISBN 978 – 80 – 7243 – 602 – 6. knihy.abz.cz. [cit ]. Dostupné z:.

Pohádky z hájovny Gabriela Kopcová

(

Pohádky o zvířatech, která zažívají různá dobrodružství a řeší otázky každodenního života v lese.

Čeká Vás: Zaječí pohádka Srnčí pohádka Sojčí pohádka Liščí pohádka

Ukázka z knihy: „Sojka zůstala v lese, Měla dost všeho hvízdání, trylkování, vrkání, cukrování, krákání, pípání. Uslyšela však ještě strakapoudovo bubnování. Znělo jí sice jako varování“. „Ale co to!“ (Kopcová, 2003, s. 40).

Použitá literatura: KUPCOVÁ, Gabriela. Pohádky z hájovny. Třebíč: Akcent, s. ISBN 80 – 7268 – 258 – X. Vydavatelstviakcent.cz. [cit ]. Dostupné z:.

Strašidlo Doudlo Miroslav Krejča

( ukazka.aspx)

Pohádky, které jsou z Jihočeského kraje - Soběslavi, okolí řeky Lužnice a lesa Svákova. Tento les chrání strašidlo Doudlo a zvířata, která v lese žijí. Strašidýlko je začátečník a snaží se les chránit. Strašidýlko zažívá různá dobrodružství nejen v lese.

Můžete se těšit na: Jak se strašidlo Doudlo učilo strašit Jak strašidlo Doudlo domlouvalo sluníčku Jak se strašidlo Doudlo vytrestalo Jak strašidlo Doudlo poznalo něžné pohlazení Jak strašidlo Doudlo hlídalo pusinky Jak strašidlo Doudlo pomohlo spravedlnosti Jak strašidlo Doudlo bránilo studánku Jak strašidlo Doudlo zpychlo Jak strašidlo Doudlo sbíralo vědomosti Jak strašidlo Doudlo dorazovalo štěstí

Úryvek z knihy: „Doudlo hned spustilo své strašení: „ Dlo, dlo, dlo, dlo…!“ „Packu si chystalo k plácnutí přes ruce nenechavce, když se s hukotem přidaly sovy.“ (Krejča, 2012, s. 48).

Použitá literatura: KREJČA, Miroslav. Strašidlo Doudlo. Praha 8: Portal, s. ISBN 978 – 80 – 262 – 0082 – 6. Knihcentrum-revue.cz. [cit ]. Dostupné z:.

Vodnické pohádky Marie Kubátová

(

Vodní říše Máte rádi vodníky, rybníky, ryby a vše okolo? Pak se můžete těšit na pohádky z říše rybníka, kde dohlíží hospodář Vodník.

Můžete se těšit na: Kouzla a čáry vodní říše Vodní rytíře Bál,který je pořádán v rybníce Poklad Podvodní večerníček A spousta dalších příběhů

Čeká Vás: O ptáku, který se naučil plavat Jak se ryby vranka naučila štěkat O statečných miminech Jak vodník pasoval pstruhy na rytíře O jepičím bále O škeblím pokladě Jak se vodník rozhněval na ondatru O krásných mihulích Jak vodník vařil mlhu Večerníček pro malé úhoře Vodní blechy Jak se vodník dohovořil s lidmi

Ukázka z knihy: „Vodník si vzpomněl, o čem škeble hovoří. Znal perlu z vyprávění mořských vodníků. Věděl, že v moři žijí škeble – perlorodky.“ (Kubátová, 2008, s. 53).

Použitá literatura: KUBÁTOVÁ, Marie. Vodnické pohádky. Praha: ARTUR, s. ISBN – 8. Kosmas.cz. [cit ]. Dostupné z:.