JAK SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ MŮŽE PODPOŘIT ROZVOJ REGIONŮ Petra Francová a Karel Rychtář Nová ekonomika, o.p.s. Výbor pro regiony RVNNO, Pardubice 5.3.2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Koněvova 18, , Ústí nad Labem
Programy na podporu zaměstnanosti podporované strukturálními fondy EU.
Sociální ekonomika a podnikání Petra Francová Výroční konference IOP Ostrava
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha
Sociální podnikání v ČR Lenka Šebelová
Finanční možností svépomocných skupin
Principy sociálního podnikání
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Sociální podnikání v ČR Bc. Jitka Čechová
Sociální podnikání v ČR Olomouc Mgr. Šárka Dořičáková
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Motivační seminář Opava Východiska a zkušenosti pro vzdělávání pro sociální podnikání Karel Rychtář SČMVD Praha Tato prezentace je spolufinancována.
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
Sociální podnikání v Moravskoslezském kraji
Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Vzdělávací program k sociálnímu podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“
Komora sociálních podniků Ing. Vojtěch Miler Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
4. Sociální podnikání v Evropě Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Radmila Herzánová „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“,
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Sociální podnikání ve Zlínském kraji Mgr. Šárka Dořičáková
Jak se pozná sociální podnik
Horizontální témata EU
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Společenská odpovědnost organizací
SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK Projekt partnerství CIP EQUAL ESF EU SČMVD a partneři.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Sociální podnikání v obcích Karel Rychtář, SČMVD Sociální podnikání v obcích Karel Rychtář, SČMVD
Sociální podnikání v JMK a KV Katedra Enviromentálních studií
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ Mgr. Šárka Dořičáková. Proč sociálně podnikat? vztah k práci je deformován nezaměstnanost přináší sociální problémy uchazečů,
Trendy a možnosti v oblasti sociálního podnikání Petra Francová Seminář ASZ Praha
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Integrovaný regionální operační program
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Sociální podnikání a lokální ekonomika Mgr. Alena Zieglerová
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Transkript prezentace:

JAK SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ MŮŽE PODPOŘIT ROZVOJ REGIONŮ Petra Francová a Karel Rychtář Nová ekonomika, o.p.s. Výbor pro regiony RVNNO, Pardubice

CO JE SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ podnikatelské aktivity prospívající společnosti a životnímu prostředí hraje důležitou roli v místním rozvoji vytváří pracovní příležitosti pro osoby se zdravotním nebo společenským znevýhodněním zisk je z větší části použit pro další rozvoj sociálního podniku nebo pro obecně prospěšný cíl pro sociální podnik je stejně důležité dosahování zisku i zvýšení veřejného prospěchu Slušné chování podniku uvnitř i vně

CO JE TESSEA TEmatická Síť pro Sociální Ekonomiku Názorová platforma pro podporu sociální ekonomiky a sociálního podnikání 110 členů z řad fyzických i právnických osob Vznik v 2009 v projektu Tematická síť pro rozvoj sociální ekonomiky spolufinancovaného z ESF a Státního rozpočtu ČR

DVĚ LINIE TESSEA 1.Sdružovací: síťování, šíření informací, diskuze – v roce 2011 vznik zastřešující organizace? 2.Odborná: práce expertů v pracovních skupinách i. PS definice ii. PS komunikace iii. PS vzdělávání iv. PS finance v. PS měření

Možnost registrovat se do TESSEA elektronicky na

PŘÍKLADY SOCIÁLNÍCH PODNIKŮ Výrobní: GERLICH Odry, TABUC- PACK, Active Colour, Agentura ProVás, Moštárna Hostětín, První severočeské družstvo zdrav. postižených,, Ergotep, ZNOVOZ a mnoho dalších Restaurace a kavárny: Café Rozmar, Café Sananim, Café Ethiopia, Junův statek, Modrý domeček a další Služby: Zahrada Fokusu Praha, Zelená dílna Ligy Bruntál, Prádelna Ergon,SENZA, Podané ruce a další

JAK MŮŽOU SP POMOCI V REGIONECH Podpořit místní zaměstnanost Poskytovat chybějící služby Přispět ke svépomoci, společenskému životu Přednostně využívat místní zdroje – lidi, suroviny, budovy a pozemky Nastartování komunitní spolupráce

FINANČNÍ ZDROJE Výzva č. 1 IOP Sociální ekonomika Výzva č. 30 OP LZZ Sociální ekonomika OP Praha - Adaptabilita Program obnovy venkova ROPy? Regionální programy a granty

CO UDĚLAT PRO VYUŽITÍ VÝZEV 1.Pomoc s propagací tématu 2.Pomoc s propagací výzev 3.Poskytovat podporu zájemcům o projekty 4.Chtít po MMR a MPSV úpravy výzev, aby byly lépe využitelné

DALŠÍ INFORMACE

TĚŠÍME SE NA VAŠE DOTAZY