Tomáš Burian Zš Bří. Jandusů VII.B Úvod. HYGIENA Vsoučasnosti je velkým problémem právě hygiena práce s počítačem a není to jen hygiena v úzkém slova.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečnost a hygiena práce v počítačové učebně
Advertisements

ERGONOMIE PRÁCE NA PC Petra Spáčilová, 4. Z
Hygiena, ergonomie a pravidla bezpečnosti práce s PC
Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov
MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ
Konstrukce trojúhelníku
HYGIENA PRÁCE U POČÍTAČE
Jak přežít sezení u počítače?
Zásady práce u počítače
Zásady při práci s počítačem
Základy informatiky část 13
Seznámení s počítačem.
koncepce rozvoje IT učeben ve škole
Obrazovka Slouží k zobrazovaní textových a grafických informací. Druhy:LCD,CRT,plazma. Rozlišení je v pixelech Úhlopříčka je vzdálenost mezi protilehlými.
SOFTWARE a HARDWARE Název školy
Základy informatiky část 13
Ochrana letišť Zákon 49/1997 o civilním letectví Pro výkon státní správy ve věcech civilního letectví je zřízen Úřad pro civilní letectví se sídlem v Praze.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: září 2011,
Goniometrické funkce Řešení pravoúhlého trojúhelníku
Základní součásti PC Základní Škola.
POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
POČÍTAČE ŠKODÍ ZDRAVÍ Kamila Sýkorová
Několik základních pojmů
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Koncepce pracovníka a pracovní skupiny v řídicích strategiích Borek Bernard.
Nová dimenze Vaší archivace Nová dimenze Vaší archivace.
Název Zdraví a počítač Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast
Hardwarové vybavení počítače
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
BEZPEČNOST PŘI PRÁCI S POČÍTAČEM
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Bezpečnost a hygiena PC
Seznamujeme se s počítačem II. hygiena práce
Vypočítej 1. Hmotnost tanku je 38 t. Celková styková plocha pásů se zemí je 490 dm2. Jaký tlak způsobuje tank na vodorovnou plochu? 2. Jaký tlak způsobuje.
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC
Jak správně sedět u počítače
Ergonomie a hygiena práce s osobním počítačem
HARDWARE.
Základy informatiky část 13
Výrok "Jak může být něco takového problémem v zemi, kde máme Intel a Microsoft?" (Al Gore, problém Y2K, 1999)
Monitory U osobních počítačů mají největší využití
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Metody zpracování očních pohybů
BOZP – Práce s počítačem
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
Inf Ergonomie a hygiena práce s technikou. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_5B_01 Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:5. Tematický okruh,
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
Zásady práce u počítače  Práce s počítačem může být zábavná, ale přináší i různá rizika.  Nevhodné prostředí a chování u počítače může přivodit i některé.
Zdravotní rizika při práci na počítači Aneta Fenclová Valentýna Barabášová.
Vliv IKT na lidské zdraví 2013 O. Kánský
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Základy informatiky.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
Předmět: Informační a komunikační technologie 1 Hygiena práce s počítačem Autor: Milan Franek.
SÍTĚ HRANATÝCH TĚLES OB21-OP-STROJ-KOG-MAT-S
MONITORY Michaela Fraiová.
PC Vstupní periferie.
Informační a komunikační technologie
Pracovní prostředí, pracovní místo
LCD monitor Nikola Kodetová\1.L.
Ergonomické typy pre užívateľov PC
Ergonomie práce na počítači
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Tomáš Burian Zš Bří. Jandusů VII.B Úvod

HYGIENA Vsoučasnosti je velkým problémem právě hygiena práce s počítačem a není to jen hygiena v úzkém slova smyslu, ale také především ergonomie zařízení jako židle, stůl, klávesnice, monitor,... Výška postavy (cm) Výška sedačky (a) Výška pracovní plochy (b)(cm) Výška roviny pohledu (c) (cm) Vzdálenost obrazovky (d) (cm) Zorný úhel > ° Hygiena počítače

Něco o ergonomii DEFINICE ERGONOMIE aplikuje vědu do uspořádání pracoviště snaží se zmenšit současnou únavu a nepohodlí pracovníků její uvedení do praxe je často neřešitelným nebo nedůležitým problémem

například například židle IQ maximálně se přispůsobí Svému uživateli po seřízení není nutné žádné další nastavování její hlavní ideou je,aby pohyb,který je nezbytný nebyl omezován Židle

Závěsy na PC BezBez nebo s kolečky, závěs na PC je velmi užitečným pomocníkem chráníchrání ho před poškozením, činí jej přístupnějším a odstraní ho z podlahy nebo desky pracovního stolu

Osvětlení Differentova Differentova lampa spotřebuje jednu třetinu energie v porovnání s jinými lampamy je lehká

Ramena pro monitory zabírají méně místa dají se lehce nainstalovat

Mechanismy pro klávesnici 2. nejdůležitější součást ergonomického pracoviště předchází nemocem jako: muskuloskeletární poruchy,syndrom karpálního tunelu

Děkuji vám za pozornost. Tomáš Burian VII.B ZŠ Bří. Jandusů Zdroj: Takto by ve finále mohl vypadat váš pracovní stůl