Mgr. Karel FischerKopírování a přesouvání textu1 Schránka je část paměti Windows, do které dočasně můžete schovat text, obrázek i jiný objekt. Obecný postup.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Advertisements

SCHRÁNKA, PRAVOPIS, VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
MS Windows.
X EXEL.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Modul 2 : Práce s počítačem a správa souborů. Rada úvodem - Internet ví všechno, zkuste a
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Základní pojmy v informatice –II.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje základní funkce programu Malování. Druh.
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Mgr. Karel FischerSchránka1 Schránka Schránka je část paměti windows, do které si můžeme nějaké soubory ( data) vložit a poté si je můžeme ze schránky.
Kreslíme vektorovou grafiku (4) Kopírování objektů Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vkládání kreslených útvarů
Základní operace v OS 2011.
VY_32_INOVACE_E3-09 KRESLÍME VEKTOROVOU GRAFIKOU III. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY VEKTOROVOU.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Kopírování a přesun VY_32_INOVACE_10_2_05_AP.
VY_III/2_INOVACE_40_Schránka ve Windows Schránka ve Windows Miroslav Kaňok.
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Úprava šířky sloupce Šířku sloupce lze upravit několika způsoby: Pomocí menu Postavím se do sloupce Formát / sloupec / šířka / napíši velikost Pomocí kontextového.
Úprava řádků sloupců a listů Nejprve si musíme otevřít Excel např. přes START/PROGRAMY/MICROSOFT EXCEL. Vytvořila jsem si tabulku pro strukturu mezd zaměstnanců.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
A neb P oužívání schránky ve Windows Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Grafika ve Wordu.
VY_III/2_INOVACE_39_Malování-kopírování a práce s obrázkem Malování – kopírování a práce s obrázkem Miroslav Kaňok.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Mgr. Karel FischerOkno1Okno Vše ve Windows se spouští do oken. Každé okno se skládá z jednotlivých prvků : Titulkový pruh – slouží k optickému rozlišení.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Digitální učební materiál
Vkládání grafických objektů
Co se všechno naučíme??? Práce s textem Ctrl C Ctrl X Ctrl V
Informační a komunikační technologie
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Myš Pravé tlačítko Levé tlačítko
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Kopírování, přesouvání a mazání souboru
MS Word - označení, mazání, vkládání a kopírování textu
Kreslíme vektorovou grafiku (4)
Zoner Photo Studio 16 Koláž. Zoner Photo Studio 16 Koláž.
Kreslíme vektorovou grafiku (4)
Použití pravého a levého tlačítka myši
aneb Používání schránky ve Windows
Transkript prezentace:

Mgr. Karel FischerKopírování a přesouvání textu1 Schránka je část paměti Windows, do které dočasně můžete schovat text, obrázek i jiný objekt. Obecný postup : nejprve je třeba kopírované nebo přesouvané údaje vložit do schránky v druhé fázi je vložíme na určené místo Přesunutí textu pomocí myši 1.Označíme si text, který chceme přesunout 2.Ukážeme si myší na text, až se nám kursor změní na šipku

Mgr. Karel FischerKopírování a přesouvání textu2 3. Táhneme myší na požadované místo 4. Pustíme levé tlačítko – po uvolnění se text přesune Přesun textu pomocí schránky Označíme si text Použiji volbu vyjmout Postavím se na místo, kde chci text vložit Dám příkaz vložit Kopírování textu pomocí schránky Označíme si text Použiji volbu kopírovat Postavím se na místo, kde chci text vložit

Mgr. Karel FischerKopírování a přesouvání textu3 4. Dám příkaz vložit Kopie pomocí myši 1.Označíme si text 2.Zmáčkneme CTRL a držíme 3.Ukáži ne text a přesunu na požadované místo 4.Pustím levé tlačítko myši a potom klávesu CTRL

Mgr. Karel FischerKopírování a přesouvání textu4 Schránka ČinnostKontextové menu MenuIkonyKláve sy Vyjmout1xP/ vyjmoutÚpravy - vyjmout Ctrl+ X Kopírovat1xP/ kopírovat Úpravy - kopírovat CTR L+C Vložení se schránky 1xP/ vložitÚpravy – vložit CTR L+V