DOBROVOLNÁ CERTIFIKACE DĚTSKÉ OBUVI PhDr. Vlasta Mayerová Česká obuvnická a kožedělná asociace Praha, 30.3.2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dětská hřiště – bezpečnostní a hygienické předpisy
Advertisements

Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Řízení jakosti výrobků ve společnosti TESCOMA s.r.o.
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
2 Dobrovolníci v sociálních službách zákon č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Ing. Hana.
Spotřebitelský poradní výbor a spotřebitelské organizace
Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS 2014 PŘEDPISY A NORMY PRO INŽENÝRSKOU GEODÉZII 17.
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
Zákon č. 22/ 1997 sb. o technických požadavcích na výrobky
Průzkum: Čeští zákazníci neznají rizika nákupu spotřebního zboží.
Označování poplachových systémů EZS značkou CE
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
P r á v n í n o r m y Vyhláška č. 49/1993 Sb. o technických a věcných požadavcích na vybavení zdravotnických zařízení  Zákon č. 258/2000 Sb. ve znění.
POVINNÁ A DOBROVOLNÁ CERTIFIKACE Ing. Alexander Šafařík-Pštrosz
Ministerstvo zdravotnictví České republiky
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
Ing. Jaroslav Prachař Dětská obuv a značka kvality CZECH MADE.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
Výrobce a prodejce v EU – praxe v oblasti ochrany spotřebitele Ing. Zbyněk Jančík
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
Kurz pro výchovné poradce Právní rámec výkonu poradenské činnosti
doc. Ing. František HELEBRANT, CSc.
P5b1 Význam některých v současné době používaných termínů v metrologii a zkušebnictví.
Akreditační systém v ČR – kvalita produktů IT
MUDr.Dana Kuklová, CSc. Státní zdravotní ústav Praha
PROJEKT R E G M E T TEMPLATE DOPORUČENÍ PRO SPRÁVNOU LEGISLATIVNÍ PRAXI Z HLEDISKA METROLOGIE.
Legislativa potravin Hejmalová Michaela.
Mimoškolní aktivity zábava a povinnost.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
Marketing medu MUDr.Radek Hubač.
Oznamovací povinnost správních orgánů podle nařízení 764/2008 ProCoP setkání
Hygiena a bezpečnost při práci
Vítejte ve firmě LESÁK-ZEMAN s.r.o. Brno Tradice 1 8 let Certifikát systému jakosti ISO
Nařízení vlády č. 453/2004 Sb., kterým se stanoví technické požadavky na diagnostické zdravotnické prostředky in vitro (transpozice Direktivy 98/79/EC)
Dětská hřiště – bezpečnostní a hygienické předpisy
Propagace ve firmách Zlínského kraje
OBLAST UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ. Žádost právnické osoby pro každou smlouvu, jejímž předmětem je obchod s VM podle § 2 odst.1 nebo. Žádosti a dokumentace § 14.
Účinná kontrola kvality pohonných hmot © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Metody efektivního prodeje majetku
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Agentura BESTa Promotion. Firmy využívají řadu nástrojů na podporu prodeje. Profesionální pomoc a organizace jsou zde nezbytné.Specializované agentury.
Management jakosti jako úhelný kámen provozu klinické laboratoře
1 Seminář – Dětská obuv Český normalizační institut Czech Standards Institute Dětská obuv a technické normy Eva Štejfová Český normalizační institut.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Petr Štoček, SPZ, part 11 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
Praha 28. dubna 2015 Kontrolní činnost České obchodní inspekce v oblasti výkupu odpadů Mgr. Michael Maxa Česká obchodní inspekce.
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Prostor pro rodinu Vytváříme prostor, ve kterém je možné sladit svou práci a péči o rodinu Prostor pro rodiče, pro pečující a pro zaměstnavatele.
Certifikace textilních a oděvních výrobků Pavel Malčík Tel: PERFECTLINK ATOK
ZÁKLADNÍ DIREKTIVY, SMĚRNICE, NORMY V KOŽEDĚLNÉM OBORU PŘED A PO VSTUPU DO EU.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP Název školy SPŠ.
Národní politika podpory jakosti Program Česká kvalita Pavel Ryšánek 2005.
Podmínky skladování potravin ve školních stravovacích zařízeních v Libereckém kraji MUDr. Jana Pilnáčková odbor hygieny dětí a mladistvých.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Zbožíznalství, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Asociace dodavatelů montovaných domů Dokument národní kvality pro dřevostavby Zasedání odborné sekce Rady kvality ČR "Kvalita v průmyslu a stavebnictví",
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_08.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Prokazování shody, certifikace
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
Informace o společnosti Přehled společnosti
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Transkript prezentace:

DOBROVOLNÁ CERTIFIKACE DĚTSKÉ OBUVI PhDr. Vlasta Mayerová Česká obuvnická a kožedělná asociace Praha,

Občanský zákoník (zákon č. 136/2002 Sb.) § 616 odst. 1 a 2 Veškeré zboží, které je v ČR prodáváno zákazníkům, ať již v kamenném obchodu nebo na trhu, musí mít jakost pro věc takového druhu obvyklou nebo jakost deklarovanou, musí odpovídat požadavkům právních předpisů a být v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti. Musí odpovídat účelu, který prodávající deklaruje a musí být bez vad. V praxi to znamená, že musí odpovídat tzv. jakosti obvyklé. Obvyklou jakost definují u obuvi dvě ČSN.

České státní normy (ČSN) platné pro obuvnický průmysl ČSN Obuv – Požadavky a zkušební metody zkušební metody (požadavky na obuv pro nejmenší děti) (požadavky na obuv pro nejmenší děti) ČSN Obuv – Přijatelné odchylky

Zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 84/2001 Sb., č. 84/2001 Sb., o hygienických požadavcích na hračky o hygienických požadavcích na hračky a výrobky pro děti ve věku do 3 let a výrobky pro děti ve věku do 3 let

Dobrovolná certifikace dětské obuvi reakce na zhoršující se situaci na trhu s dětskou obuví podpora prodeje kvalitní a zdravotně nezávadné dětské obuvi školení prodejního personálu – měření nohou dětí orientace pro rodiče dětí, jakou obuv mají dítěti zakoupit a co mají požadovat osvětové aktivity pro rodiče dětí

Technické specifikace ITC Technická specifikace TS-ITC- 002/1998/a Technická specifikace TS-ITC- 002/1998/a výrobek – dětská obuv výrobek – dětská obuv Technická specifikace TS-ITC- 276/2002 Technická specifikace TS-ITC- 276/2002 výrobek – obuv pro děti do 3 let výrobek – obuv pro děti do 3 let

Komise zdravotně nezávadného obouvání lékař ortoped lékař ortoped antropolog antropolog pracovník biomechanické laboratoře pracovník biomechanické laboratoře zástupce za hygienu zástupce za hygienu obuvnický technik obuvnický technik pracovník autorizované zkušebny pracovník autorizované zkušebny certifikační pracovník certifikační pracovník

HISTORIE ZNAČKY ŽIRAFA Od poloviny roku 1997 do dnešního dne byla udělena značka „Žirafa“: Od poloviny roku 1997 do dnešního dne byla udělena značka „Žirafa“: - 32 firmám (většinou se jednalo o české výrobce obuvi) - pro celkem 338 vzorů dětské obuvi - o udělení značky se ucházelo cca 45 firem s množstvím cca 550 vzorů dětské obuvi - v současné době jsou na českém trhu certifikované modely dětské obuvi od 20 firem a značka platí pro 277 vzorů dětské obuvi - ročně se prodá cca párů této obuvi

GARANCE KVALITY

Měřicí přístroj dětské nohy

Měření dětské nohy

MOŽNOSTI ŘEŠENÍ SITUACE povinné hodnocení dětské obuvi v rámci všech zemí Evropské unie zákaz prodeje dětské obuvi na tržištích v ČR převedení prodeje dětské obuvi pod vázanou živnost, která bude podmíněna alespoň základní kvalifikací prodávajícího, (tj. vyučení v oboru) vázat prodej dětské obuvi také na technické vybavení prodejny, (tj. alespoň základní měřidlo nohy a obuvi)

KONTAKT Česká obuvnická a kožedělná asociace Tř. T. Bati Zlín Tel.: Fax: nebo