Veselé čtení Uhodneš to? Tahle holka modrooká pořád sedá u potoka,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čtení s porozuměním Český jazyk
Advertisements

Vyvození písmen Z, z Zajíc v zelí Zalezl zajíc do zelí,

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Název školy:Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dagmar Sachsová Název:VY_32_INOVACE_140_SLABIKY_BĚ_PĚ_VĚ_MĚ Téma: Číslo projektu:
Český jazyk – čteme slabiky bě, pě, vě, mě, Bě, Pě, Vě, Mě 1. ročník
Podstatná jména Pád podstatných jmen. Podstatná jména Pád podstatných jmen.
Procvičení písmen F, f Hafan hafá haf, haf, haf,
Přídavná jména Uveď co nejvíce přídavných jmen, která se vztahují k obrázku. Co není správně? svítící, krásný, londýnský, nový, vysoký, v noci, naše foto.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
INTEGRACE 2.ročník ČJ.
10.1 Slabiky dě, tě, ně, bě, pě, vě, mě
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
VY_32_INOVACE_18_ Rozvoj jazykových schopností 3 (SADA ČÍSLO 1)
Psaní Ě Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.18 Název pro školu:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_222_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.
Věta vedlejší příslovečná podmínková
Soutěž: ze slov utvořte větu oznamovací, rozkazovací , přací a tázací
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Vyvození písmen Ř, ř Dej mi dřevo, dřívečko na dřevěné kolečko!
LÉTO Léto letí, léto běží uvidět ho můžeš stěží,
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Procvičení písmen Ř, ř Třesu, třesu třešničku, třešně dám do košíčku.
BĚ/BJE, VĚ/VJE, PĚ, FĚ Mgr. Michal Oblouk.
Veselá písmenka Mm Ll Ss Pp.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_12_INOVACE_ČJL1.51 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Zdroj obrazového materiálu
Čteme pro potěšení Vyhledej názvy zvířat děda dělo lodě děvče mládě
Shoda přísudku s podmětem
MALÁ JARNÍ POVÍDKA.
Procvičení písmen B, b Bouchá to tu bum, bum, bum, u bábinky bude dům.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Čteme pro radost Checheche chichichi Chechtavá
Hádej, hádej, hádači Déšť mele prsty ve mlýnku
INTEGRACE 2.ročník ČJ - 2..
PŘEDLOŽKY PŘED NÁMI S VČELKOU MIJOU
39.1 Předložky NAD Z PO ZA KOLEM NA V K VEDLE PRO OD BEZ U PŘED PŘES O
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
INTEGRACE 2.ročník ČJ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_13_15 Název materiálu Pravopis.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_05_19_Český jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Slova se skupinami BĚ, PĚ, VĚ, MĚ
BĚ MĚ PĚ VĚ SKUPINY BJE – VJE - MNĚ
Autor: PaedDr. Jana Čechová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Pravopis slov se skupinami bje, bě, vje, vě, mně, mě
VY_32_INOVACE_ČJ.3.07 Anotace
Bc. Naďa Salačová ZŠ a MŠ Kamenná 404/4 Jablonec nad Nisou
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.07_Procvičování_malých_tiskacích_písmen_ve_větách.
Vy_32_Inovace_52_Skupiny bě-bje, vě-vje, pě, mě-mně
Digitální učební materiál
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_12_ČTENÍ S POROZUMĚNÍM
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
VY_32_INOVACE_20_04_procvičování podstatných jmen
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.09_Slovo_a_věta Datum:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.35_Skupiny_s_e Datum:
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_234_ČJ2
Phonological Exercise 7
Český jazyk 3 Opakování 2. třídy.
Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 4 Autor: Mgr
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2012
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640 Autor: Mgr. Helena Roflíková Název: VY_32_INOVACE_16_I.Čj5_SLABIKY BĚ, PĚ, VĚ, MĚ Téma: Slabiky.
Téma (název prezentace)
Zájmena.
Transkript prezentace:

Veselé čtení Uhodneš to? Tahle holka modrooká pořád sedá u potoka, když si nohy trochu smočí, sluníčko jí svítí z očí. pomněnka Doma tě uspává a máš ho rád. V cirkuse se kolébá na míči. V lese ho ale nechceš potkávat ani mu zblízka koukat do očí! medvěd

Dopiš slova do vět. Měsíc, ve kterém je v přírodě nejvíc květů se jmenuje………………… Maminka prádlo…………………. Na obloze svítí……………………. V dáli vidíme veliké……………… Pán je pěvec a paní je……………. Buchty pečeme v ………………… Nejhorší známka je………………… Bílý motýl se jmenuje……………….

Hledej slabiky bě, pě, vě, mě, slova vytleskej a zjisti počet slabik. Běta běží hříbě poběží bělásek Bělinka sběr oběd pěna pětka zpěvák pěnkava pěst poupě zpěvačka doupě Věra věří medvěd Květa květ větev pověsí věž měsíc náměsíční městečko odměna měřidlo měchačka měří země

Dokážeš tato slova opravit? vělásek …………………. holoupě………………….. hřípě…………………….. běnkava………………… běnice…………………… poubě…………………… vodoběrka……………. věsíc…………………… potvě…………………… medběd………………… kbětiny…………………. Kběta……………………

Doplň písmena .ěta .ěra hří.ě o.ěd s.ěr .ělásek .ěna .ětka .ěkně pou.ě .ěst .ěnkava .ěra K.ěta .ěšák .ěž .ětev med.ěd .ěsíc .ěsto .ěří od.ěna s.ěs .ěřidlo

Čtení s porozuměním Květa běhá s Bětou Květa a Běta Květa běží do chalupy, Běta za ní cupy dupy. A jak spěchá za Květou, nožky se jí zapletou. Květa už je v chalupě, Běta leží na kupě. Květa a Běta

Čtení s porozuměním Běta v domě mává na mě. V domě na mě mává, pomněnku mně dává. Pěkné poupě tobě dám, pěkné květy tady mám. Evě věnuju jich pět, květy podám Evě hned.

Odpověz na otázky celou větou. Je bělásek motýl? Umí pěnkava létat? Chodí k nám do třídy Věrka? Je měsíček lékařský květina? Je bělice ryba? Už jsi ve škole dostal pětku? Věsí se v zimě venku prádlo? Měří se teplota teploměrem?

Doplň háčky a čárky Stene bezelo po pesine. Pak se stene rozbehlo k rybniku. U rybniku videlo stene kachnicky. Chtelo si povidat s kachnickou. Když stene zastekalo, kachnicka uplavala. Stene bylo smutne, ze nemá kamarada. Radsi se vratilo ke svemu panovi.

Vlož mezery mezi slova. Doplň barvu květin. Růžemákvět…………………. Bledulemákvět………………. Chrpamákvět………………… Kopretinamákvět…………….. Pampeliškamákvět…............. Tulipánmákvět……………….. Sněženkamákvět…………….

Zakroužkuj správnou odpověď Medvěd bručel. bučel. bzučel. Běta jí zámek. párek. pátek. Pěnkavy žijí v lesích. ve vodě. v zoo. Věra si češe vousy. vlasy. hlasy.

Oprav popletené věty a správné věty napiš do sešitu. Koza mě mrkla rohama. Hráli jsme pěknou kru. V sele jsme viděli medvěda. Na oblole svítil měsíc. Pampeliška má květ žlulý. Květa má doma hřípě. Bělásek ke krásný molýl.