Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_ČJ.3.07 Anotace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_ČJ.3.07 Anotace"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_ČJ.3.07 Anotace
Materiál slouží k procvičování učiva o slabikách dě, tě, ně, bě, pě, vě, mě Autor Mgr. Ivana Venglářová Očekávaný výstup Odůvodňuje a píše správně ě ve slabikách dě,… Klíčová slova Slabiky dě, tě, ně, bě, pě, vě, mě, slova se slabikami dě,… Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – první stupeň – 3. ročník Období vytvoření Říjen – prosinec 2012 škola ZŠ PRŮHONICE

2 Slabiky dě, tě, ně, bě, pě, vě, mě
Ve slabikách dě, tě, ně, bě, pě, vě, mě píšeme ě a vyslovujeme ďe, ťe, ňe, bje, pje, vje, mňe.

3 Doplň správná slova do vět. Použij slova z nabídky
Doplň správná slova do vět. Použij slova z nabídky. Nabídka: ob_d, šalv_je, št_stí, hříb_, kv_ten, příb_h, snídan_, hájovn_, m_sto, d_ti, p_kné Znáš_______________o opičce Žofce? Maminka vaří dobrý ___________. Vařím si čaj ze _______________. Ty máš ale _______________boty. Pátý měsíc v roce je _______________. Když budu mít ____________, přijede vlak včas. ____________, nezlobte! Praha je hlavní ____________. Mládě kobyly je ______________. Vydali jsme se na vycházku k _____________. Bez dobré ______________ neodejdu z domu.

4 Z daných slov utvoř věty a napiš je:
Ve (město) je mnoho aut _______________________________________________________________ Žáci ve (třída) pilně pracují Na (dlažba) je louže Na (pumpa) bylo mnoho aut Úřednice na (pošta) hbitě pracují

5 Tvoř věty se slovními spojeními:
vyměnit zámek změřit vzdálenost rozumět matematice skvěle se dorozumět změnit odpověď odměnit za práci

6 řešení

7 Doplň správná slova do vět. Použij slova z nabídky
Doplň správná slova do vět. Použij slova z nabídky. Nabídka: ob_d, šalv_je, št_stí, hříb_, kv_ten, příb_h, snídan_, hájovn_, m_sto, d_ti, p_kné Znáš příběh o opičce Žofce? Maminka vaří dobrý oběd. Vařím si čaj ze šalvěje. Ty máš ale pěkné boty. Pátý měsíc v roce je květen. Když budu mít štěstí, přijede vlak včas. Děti, nezlobte! Praha je hlavní město. Mládě kobyly je hříbě. Vydali jsme se na vycházku k hájovně. Bez dobré snídaně neodejdu z domu.

8 Z daných slov utvoř věty a napiš je:
Ve (město) je mnoho aut Ve městě je mnoho aut. Žáci ve (třída) pilně pracují Žáci ve třídě pilně pracují. Na (dlažba) je louže Na dlažbě je louže. Na (pumpa) bylo mnoho aut Na pumpě bylo mnoho aut. Úřednice na (pošta) hbitě pracují Úřednice na poště hbitě pracují.

9 Tvoř věty se slovními spojeními:
vyměnit zámek Tatínek vyměnil zámek. změřit vzdálenost Máme za úkol změřit vzdálenost mezi dveřmi. rozumět matematice Pro někoho je těžké rozumět matematice. skvěle se dorozumět Skvěle se dorozumět v zahraničí je nutnost. změnit odpověď Můžeš změnit odpověď. odměnit za práci Každý chce odměnit za skvěle odvedenou práci.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_ČJ.3.07 Anotace"

Podobné prezentace


Reklamy Google