Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_12_ČTENÍ S POROZUMĚNÍM

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_12_ČTENÍ S POROZUMĚNÍM"— Transkript prezentace:

1 Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_12_ČTENÍ S POROZUMĚNÍM
Autor: Mgr. Petra Kukuczková Předmět: Český jazyk Třída: 2. ročník Šablona projektu: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Datum zařazení do výuky a zapsání do třídní knihy Jazyk: Název a anotace: ČTENÍ S POROZUMĚNÍM - procvičování Druh učebního materiálu: DUM – Prezentace Power Point Očekávaný výstup Po samostatném přečtení textu odpovídá na jednoduché otázky, opraví chyby v textu Využité materiály: Obrázky byly použité z klipartu Microsoft Office.

2 Čtení s porozuměním

3 Najdi a oprav chyby v textu
Žába chytá rohlík. Ryby umí zpívat. Čápi pijí mléko. Psi žijí v rybníce. Slunce v noci hřeje. Sukně skáče po dvorku. Maminka kupuje mouchy. Děti mají ploutve. Kočky loví žáby. Kapři sedí u boudy. Měsíc ve dne svítí. Vrabec visí ve skříni.

4 Pozorně si přečti text Praha je hlavní město naší republiky. Má prý sto věží, ale ve skutečnosti jich má ještě víc. Oba břehy Vltavy spojuje mnoho mostů. Nejznámější je Karlův. Krásný jen pohled od řeky na Hradčany. Návštěvníci mohou obdivovat také Národní divadlo, Staroměstskou radnici, Prašnou bránu, … Byl(a) jsi už v Praze? Co si pamatuješ o našem hlavním městě z textu? Co byste cizincům ještě řekli o Praze?

5 Odpovídej na otázky Praha. Vltava. Karlův most. Sto. Hradčany, Národní divadlo, Staroměstskou radnici, … Které je hlavní město České republiky? Která řeka tam protéká? Který most je nejznámější? Kolik je prý v Praze věží? Co všechno mohou návštěvníci obdivovat?

6 Pozorně si přečti text Sýkora je malý ptáček. Jak ji poznáme? Na černé hlavičce má dvě bílé lícní skvrny. Bříško jasně svítí sytě žlutou, od zobáčku dolů se táhne černý pruh. Tmavá křídla jsou zdobena bílým proužkem. Tělíčko zakončuje šedý ocásek. Hnízdí v dutinách stromů. Živí se hlavně hmyzem. Kde se sýkora zdržuje v zimě? Jak jí můžete pomáhat? Proč je užitečná – čím se živí?

7 Odpovídej na otázky Co má sýkora na lících? Jaké barvy má bříško? Čím jsou zdobena křídla? Čím je zakončeno tělíčko? Čím se živí? Kde hnízdí? Dvě bílé skvrny. Sytě žluté. Bílým proužkem. Šedým ocáskem. Převážně hmyzem. V dutinách stromů.


Stáhnout ppt "Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_12_ČTENÍ S POROZUMĚNÍM"

Podobné prezentace


Reklamy Google