Vzhledem k tomu, že je hlavně pro nás starší nepříjemné počasí a mnohé nás již nebaví stále se dívat a někdy i rozčilovat u pořadů televize, tak jsem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TJ SOKOL LIPENCE 2013 v obrazech
Advertisements

Základní škola v Jičíněvsi byla postavena v roce Ve školní kronice jsou zaznamenávány události od roku Školní události jsou v kronice pravidelně.
Vysočany 17. března Zase mrazivé ráno
VÝLET DO MORAVSKÉHO KRASU
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
Jména a pády Put the nouns between slash marks into the appropriate case, as determined by the context. Vzor: Román se stal tím, čím v /minulost/ byla.
KOPANÁ.
CENTRAL PARK NEW YORK
Tak kdy již přijde je ta naše maminka? ??
Vytvořila: Kristýna Kořínková
Souvětí souřadné, souvětí podřadné
Pro ty, kteří nemohou publikovat na obecních stránkách a mají chuť a zájem napsat svůj příspěvek k aktuálnímu dění v obci, nebo třeba popřát i svému příteli.
Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě. Slyšíme o nich v rozhlase, vidíme záběry v televizi, čteme o všem, co se každý den událo v.
Tak jsme se p ř átelé p ř es všechny potí ž e, na našem podzimním setkání všichni sešli. Chyb ě l Petr, toho jsme omluvili. 20. zá ř í jsme se zase sešli,
Habsburská monarchie 1848 – 1914
 Proč někteří lidé museli v historii nosit nějaké zvláštní označení na oděvu?  Co může dělat člověka odlišného od jiných lidí?
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_06 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. – 9.ročník,
Jak vzniká zpráva Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Spolupráce nebo boj s médii aneb
DÁLKOVÉ BĚHY.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Osobnosti národního obrození
Letadla společnosti BOEING
Zde se dozvíte super věci o Slavii
Česká republika hudba: Antonín Dvořák op.22.
Dějiny Nosislavi Miroslav Rylich 2012/2013 ZŠ velké Němčice Vedoucí A.P. Mgr. Petr Grábl.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Z CHUDÉ OBCE „MOLENBURKU,“ ZALO Ž ENÉ P Ř ED 290 TI LÉTY, VYROSTLA KRÁSNÁ OBEC VYSO Č ANY.
Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Úvod do dějepisu. Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Autor: Lukáš Vávra. POLOHA  Vizovice se nachází na Moravě, ve Zlínském kraji. Vizovice Znak města.
ERD - příklad Pojistné smlouvy. Zadání Pojišťovna nabízí klientům různé produkty (např. životní pojištění, povinné ručení, cestovní pojištění, úrazové.
Výlet za historií č. IV tentokrát ANTROPHOS Zdeňka Chaloupková říjen 2011.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Testove.otazky.I.
Vítězný únor.
Sázava nad Sázavou. město Sázava leží v romantickém údolí řeky Sázavy místo je opředeno řadou legend a pověstí město leží asi 20 km jižně od Kouřimi v.
Sparta.
Olomouc.
Život v regionech Petr Machala.
Dobrovolní hasiči.
INTERNET DOLEJŠÍ JIŘÍ. NĚCO O INTERNETU INTERNET JE SVOBODNÝ. INTERNET VLASTNĚ NIKOMU NEPATŘÍ, PROTO NA NĚJ NIKDO NEMÁ LICENCI, NIKDO JEJ NECENZURUJE.
Kdo to je? Narodil se v Chrudimi 19.června Chtěl být technikem,ale z nouze vystudoval lesnickou akademii a stal se lesníkem v dnešním Slovinsku.
Máte se na co těšit.. Moje první prezentace
SITUACE V ČESKÝCH ZEMÍCH V 1.POLOVINĚ 19.STOLETÍ A.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Šimek a Grossmann – humor a povídky Šimek a Grossmann – humor a povídky.
Sportovní klub Jihlava HOKEJBAL. Vznik, historie oddílu a hokejbalu Založen v roce 1980 Jeden z nejúspěšnějších kolektivních sportů v celé České Republice.
Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková
INZERÁT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Hlavní město je Paříž Prezidentem Francie je François Hollande.
Největší úspěchy v historii československého a českého fotbalu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Doprava a spoje Miloš Bečka a Dominik Bařina, 8. A.
JFK Velké Přílepy pořádá NÁBOR FOTBALISTŮ do kategorie STARŠÍCH ŽÁKU r
Reklama aneb letní výprodej
Jaroslav Foglar * Český spisovatel literatury pro mládež
FC Šumavské Hoštice pořádá oslavy 45. výročí založení klubu. Dne 27. 7
„Moudré ucho neposlouchá, co hloupá huba povídá.“
Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_12 Slovní.
Sada 3 Člověk a společnost ZŠ Pačejov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Marie Rottrová
Karel IV. OTEC VLASTI
Anotace Materiál obsahuje prezentaci jako doplněk k učiva o Praze pro 4. i 5. ročník. Seznamuje s významnými pamětihodnostmi.
Vaše jméno | Váš učitel | Vaše hodnocení
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
Bývalý ČeskoSlovenský prezident
Třída 3.B 22. hodina.
POČÁTKY AUTOMOBILISMU
Transkript prezentace:

Vzhledem k tomu, že je hlavně pro nás starší nepříjemné počasí a mnohé nás již nebaví stále se dívat a někdy i rozčilovat u pořadů televize, tak jsem pro vás připravil krátké podívání do minulosti Molenburku, jak se tu žilo, co se událo, aby o tom mohly psát noviny. Miloslav Kuběna ze Sloupu, milovník historie zabrousil také do oblasti molenburské a vyhledal několik zajímavostí o Molenburku ve starých novinách. Tyto zajímavosti se mi dostaly k rukám a tak jsem také do starých novin nahlédl a některé události vám nabízím k přečtení. Co se psalo v Národní politice v roce 1893: byl založen nejúspěšnější fotbalový klub v zemi AC Sparta Praha 23. únor – Rudolf Diesel získal patent na dieselový motor

Molenburk kolem roku 1920 Ruční posouvání