Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kdo to je? Narodil se v Chrudimi 19.června 1793. Chtěl být technikem,ale z nouze vystudoval lesnickou akademii a stal se lesníkem v dnešním Slovinsku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kdo to je? Narodil se v Chrudimi 19.června 1793. Chtěl být technikem,ale z nouze vystudoval lesnickou akademii a stal se lesníkem v dnešním Slovinsku."— Transkript prezentace:

1 Kdo to je? Narodil se v Chrudimi 19.června 1793. Chtěl být technikem,ale z nouze vystudoval lesnickou akademii a stal se lesníkem v dnešním Slovinsku. Žil v Terstu a pohled na Jadranské moře ho vyprovokoval k přemýšlení o pohonu lodí.

2 Už víte o koho se jedná?

3 Další informace………. Jeho jméno je spojováno z vynálezem,jenž znamenal zásad- ní obrat v rozvoji námořní paroplavby.

4 Ještě nevíte,kdo to je? Byl vynálezcem lodního šroubu, nahrazující kolesový mechanis- mus. To se psal únor 1826. Velice úspěšné bylo umístění šroubu na záď lodi. Ve své žádosti o patent hrdě píše: „ Já ………………..c.k. lesmistr,zde oznamuji tímto slušně,že jsem učinil vynález…

5 Kdo to je? Vynalezl mimo jiné i šroubový lis na víno a olej a kuličkové ložisko bez mazání.

6 Ještě nevíte o koho se jedná? Využití svého vynálezu se však nedožil. 9.10.1857 zemřel v Lublani.

7 Je to Josef Ressel.


Stáhnout ppt "Kdo to je? Narodil se v Chrudimi 19.června 1793. Chtěl být technikem,ale z nouze vystudoval lesnickou akademii a stal se lesníkem v dnešním Slovinsku."

Podobné prezentace


Reklamy Google