Prezentace pro ESPG Daniela Černá

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČLENSKÁ SCHŮZE 2009 Plnění plánu činnosti sportivního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty za rok 2008.
Advertisements

NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Nabídka pro partnery. Nabídka pro partnery Co jsou světové gymnaestrády Světové gymnaestrády pořádá Mezinárodní gymnastická federace (FIG) jedenkrát.

TANEC Co to vlastně tanec je?
ORGANIZAČNÍ FORMY V TĚLESNÉ VÝCHOVĚ
Voltižní družstvo JK Hřebčín Albertovec.  Mistři ČR 2008, 2010  Vítězové Višegradské čtyřky  Držitelé poháru 2008, 2009, 2010  Účastníci Mistrovství.
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
KOPANÁ 4.
MAŽORETKY BRNO LASSIES MUNI
ASOCIACE ŠKOLNÍCH SPORTOVNÍCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY.
 Taneční a pohybová škola pod vedením Mgr. Ilony Šulcové oslavila v loňském roce již 20 let svého trvání. Od r vychovala řadu tanečníků, z nichž.
Klub irských tanců Texty pro moderátory a do propagačních materiálů.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2010.
ČLENSKÁ SCHŮZE Zpráva o plnění plánu činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty za rok 2013.
FIRE DANCE 2013.
Estetická skupinová gymnastika
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
 Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 28. března ve 13 hod  Disciplíny přípravka: Mazurka, volný tanec  Disciplíny mladší žáci: Polka, mazurka, volný tanec.
E X H I B I C E PLESOVÁ SEZONA ROKU 2008 Pořádáte maturitní nebo firemní ples? Máte již zamluvený termín a chybí Vám v programu předtančení standardního.
Tak to jsme my. Družstvo dětí, které se nechtějí doma nudit a mají zájem se dobře bavit. Voltiž je atraktivní gymnastické cvičení na neosedlaném koni.
ČLENSKÁ SCHŮZE Plán činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2015.
Tanec Pohybová činnost (akt) vyjadřující prostřednictvím pohybů a gest bezprostřední, subjektivní pocity tanečníka v rámci určité myšlenky (stylizace,
Latinsko-americké tance
Akademie sportovního aerobiku Radky Hanákové
SALSA.
ATLETIKA.
Aktuální formy gymnastiky a tance
 Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 2. dubna 2011  V kolik: příjezd od 13 hod, zahájení ve 14 hod  Disciplíny: 1. Valčík 2. Čača 3. Volný tanec.
Hudba Rakousko-Uherska Autor: Květa Stejskalová. Rakousko-Uhersko byl státní útvar, který existoval v letech 1867 – Rakousko-Uhersko byl státní.
BENEFIČNÍ TANEČNÍ VEČER PRO RADIOPALÁC RADIOPALÁC OPĚT TANČÍ HELLER DANCE &FASHION T ANEČNÍ ŠKOLA H ELLER.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_347_Tanec, balet AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
aneb doučovací večery pro přátele
BENEFIČNÍ TANEČNÍ VEČER PRO RADIOPALÁC RADIOPALÁC OPĚT TANČÍ
MHJ HS ŽABČICE.  Kde: Lidový dům Žabčice  Kdy: 31. března 2012  V kolik: příjezd od 12,30 hod, zahájení ve 13 hod  Disciplíny: 1.Valčík 2.Charleston.
Vize softballových soutěží. Co chceme ? Co je cílem ? Pozvednout a rozšířit povědomí o softballu Vytvořit mediální obraz našich nejvyšších soutěží Vytvořit.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
Řízení sportovního tréninku
Sportovní tanec.
DĚJINY SPORTU V NOVOVĚKU
BELBOG s.r.o. BEZPEČNOSTNÍ AGENTURA PREZENTACE FIRMY.
DĚJINY SPORTU V NOVOVĚKU
Výchova ke zdraví Projekt POHYB.
Co je Eurorebus? vědomostní soutěž pro žáky 1. a 2. stupně základních škol a pro studenty středních škol začala ve školním roce 1995–1996, letos bude již.
Dívčí složka volejbalu v Příbrami TJ BANÍK PŘÍBRAM VOLEJBALOVÝ KLUB POD SVATOU HOROU.
Gymnastika I. – Společenské tance Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Tento projekt je spolufinancován Evropským.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_28_10_HV7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Tanec a pohyb Základní škola Libina, příspěvková.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
FIRE DANCE 2017.
Nataly Hoferová 5.B Hluchák
VOLEJBALOVÝ ODDÍL TJ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
ESTETICKÁ SKUPINOVÁ GYMNASTIKA
Tanec Vypracovala: Natálie Odehnalová 9. C ZŠ Masarova Garant: p. uč
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Prezentace Alexandra Průšová
Pohár vědy (Science cup)
Aktuální formy gymnastiky a tance
ZŠ T. G. Masaryka Blatná, okres Strakonice
  Klub Tornádo - pracoval od roku 1997 pod bývalým Domem dětí a mládeže u radnice, od roku 2013 pod SVČ Doris Šumperk. V letošním roce zde tancuje na 200.
Spoločenský tanec.
Spoločenské tance.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Tanec.
FIRE DANCE 2018.
lidový tanec, pantomima, balet, výrazový tanec, společenský tanec
FIRE DANCE 2019.
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
Transkript prezentace:

Prezentace pro ESPG02 2007 Daniela Černá SPOLEČENSKÉ TANCE Prezentace pro ESPG02 2007 Daniela Černá

Tanec Základní pohybová aktivita, jeden z nejstarších lidských projevů, spojující vrozenou touhu člověka po sebevyjádření s přirozenou radostí z pohybu Rytmické pohyby těla za doprovodu hudby nebo zpěvu Klasický, výrazový, lidový, společenský, ...

Společenský tanec Taneční kurzy Taneční kroužek Hobby Taneční sport Profesionální úroveň

Společenský tanec Umění X Sport ?

Historie První soutěže ve společenském tanci počátkem 20. století Ve 30. letech vznik „anglického stylu“ Anglický styl dal vznik soutěžní formě společenského tance Vývoj soutěžního tance přerušila druhá světová válka

Na předválečný rozvoj se podařilo navázat v 50 Na předválečný rozvoj se podařilo navázat v 50. letech – založení IDSF (Internetional Dance Sport Federation) Taneční sport je uznáván jako sportovní odvětví V ČR sdružuje tanečníky Český Svaz Tanečního Sportu (ČSTS)

Soutěžní společenské tance Standardní Waltz Tango Valčík Quickstep Slowfoxtrot Latinsko-americké Samba Chacha Rumba Paso doble Jive

Kategorie Děti-I Děti-II Junior-I Junior-II Mládež Dospělí Senior-I,II

Třídy Hobby D C B A M Profi

Soutěže Pohárové Postupové (třídy D,C,B,A) Taneční liga (třída M) Pár získává body pro postup do vyšší třídy Každý poražený pár = 1 bod Postup do dalšího kola = 2 body 3.místo = +5 bodů 2.místo = +10 bodů 1.místo = +15 bodů Vyšší třída = 200 bodů + 5x finále Taneční liga (třída M)

Mistrovství republiky Mezinárodní soutěže (třídy B,A,M – tančí dohromady) Body do mezinárodního žebříčku Mistrovství světa V každé kategorii reprezentují ČR 2 nejúspěšnější páry Soutěže v 10 tancích Družstva, formace

Co dělat, když chcete začít tancovat? Tanec pro radost: Taneční partner(ka) Taneční kroužek nebo klub Formační vystoupení a předtančení na plesech Individuální realizace ve třídě Hobby Tanec jako sport: Členství v klubu (není podmínkou) Taneční partner(ka) Registrace v ČSTS Trénink min. 4x týdně Kondiční příprava Trpělivost s partnerem/partnerkou

www.csts.cz osobní zkušenosti ... Zdroje www.csts.cz osobní zkušenosti ...

Děkuji za pozornost Ráda odpovím na případné dotazy Závěrem Děkuji za pozornost Ráda odpovím na případné dotazy